Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabavka

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Lu$o
Grijač guma
Grijač guma

Re: Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabav

Post by Lu$o »

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Nemoj gledati razlika u cijeni je desetak eura uzmi qualifier II mislim da je set oko 160 e
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ne radi se tu o 10 eura. Qualifier 2 je sportska guma, a roadsmart 2 sport-turing guma o to je ono sto meni treba. Jer ja sam vise turing nego sportski vozac. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Galiot wrote:Ma jasno,sve ok ;)

To je jako malo za te gume,ja sam napravio 5 hiljada sa tim gumama i još ima mesa. Nije da sam neki trkač ali nisam baš ni sporać. Ima dosta u tome kako ko dozira gas,koja brzina je u pitanju,itd,itd,dosta faktora.
Da, plus treba uzet u obzir dal je tlak u gumama ispravan za odredjeni motor i dali je guma balansirana kako treba. Sve ovo navedeno ce utjecat na potrosnju i stabilnost iste.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
djole
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: ubrzo cu

Post by djole »

Du-Monster wrote:
Galiot wrote:Ma jasno,sve ok ;)

To je jako malo za te gume,ja sam napravio 5 hiljada sa tim gumama i još ima mesa. Nije da sam neki trkač ali nisam baš ni sporać. Ima dosta u tome kako ko dozira gas,koja brzina je u pitanju,itd,itd,dosta faktora.
Da, plus treba uzet u obzir dal je tlak u gumama ispravan za odredjeni motor i dali je guma balansirana kako treba. Sve ovo navedeno ce utjecat na potrosnju i stabilnost iste.
i dizanje na potonji monsteru,to si zaboravio ili ne radis to... :think:

nesto citam ii razmisljam, i dolazim do zakljucaka da boki i lusjo nisu isti vozaci ,ne trose iste kategorije gume i tako dolazim do zakljucka da se njih dvoje ne mogu naci u prici...
touring voznja -guma i sport voznja (znate vec sta se podrazumjeva pod sport voznjom) i guma nemaju neke slicnosti,(prvo u sastavu komponenti ),jer kako rece boki da moze preci i jos nesto km poslije tih 15 k koliko je do sada presao sa jnegovom voznjom,tako ja mogu reci da cu bt 16 proi obicnu potrositi za manje od 2000 km,a da se ne pali guma,,sve zavisi ko kako i sta vozi,tako da je mnogo bolje da neko iznese svoje iskustvo sa nekom gumom koju je vec potrosio i stil voznje koji vozi a ne da toplo preporucuje neku gumu...
jer kako rekose onomad- ima gi razni :lol:
ja ovo cisto napisah iz nekog iskustva a ne iz nekih " tipicnih kafana rejser spika "
djole
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by djole »

A i da dodam da mi je najcrnje kad neko potrosi 2 gume i zaluta na par foruma i misli da je popio svu pamet iz moto svjeta......
ZIVJELI kolege bajkeri i sa srecom u ovu novu !!!
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Lu$o wrote::clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Nemoj gledati razlika u cijeni je desetak eura uzmi qualifier II mislim da je set oko 160 e
...vozio sam qualifiera II prosle sezone, hm moje skromno misljenje je da ne bih ponovo, mozda zbog mog ikustva i nacina voznje, definitivno prelazim na sport turing... Kao sto boki napisa, to je spotrska guma i stvarno kada je DOBRO ugrijana drzi odlicno i mozes bas da budes siguran sa njom, ali cim je hladna potpuno je druga prica, naime desavalo mi se sa njom da mi zadnji tocak sklizne... Sto se tice trajanja, ja sam prosao 13-14.000 km, tako da joj je to dobra strana... Posto vozim Versysa Dunlopa iz prve montaze nije vrijedno ni pominjati... Sada sam na Pireli angel ST, ce' vidimo...
Lu$o
Grijač guma
Grijač guma

Post by Lu$o »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Momci moram se sa vama druziti više toliko kilometara sa 1 setom guma :o :o :o :o :o
jeftinije mi ali Versusa neću voziti to je sigurno :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

djole wrote: i dizanje na potonji monsteru,to si zaboravio ili ne radis to... :think:

Iskreno?
Ne, ne radim to. Ako slucajno pobjegne malo na zadnju, pobjegne. Al nikad nisam a i sumnjam da cu ga dizati na zadnju, jednostavno me to ne privlaci, a imam osjecaj da nisam nesto ni vican u tome ;)

Da se vratim na temu. Sigurno da ce ekipa sa versysom vise ucinit kilometara nego ja na mome motoru ili netko na sportskom ako vozi sportski a ne kafanski. Tih 14 ili 15 000 kilometara sto ekipa odvozi na Versysu ili slicnoj vrsti motora bi se na istim gumama na mome motoru bar za 30% smanjila.
Jednostavno, drukcija je namjena motora, tezina, ciklistika, karakter masine, performanse i tako dalje..
Last edited by Du-Monster on 05 Jan 2012 09:27, edited 1 time in total.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
djole
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by djole »

Du-Monster wrote:
djole wrote:
i dizanje na potonji monsteru,to si zaboravio ili ne radis to... :think:

vidim da ti imas nekog iskustva i da si promjenio dosta guma...sa tobom bih i mogao razmjeniti neka iskusva i ako ga ne dizes na zadnji :lol: ...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

NikGold wrote:Direktore moliš za uzajamno poštovanje i uvažavanje a ovamo brišeš postove koji su po meni doprinjeli opuštanju atmosfere a nisu nikog uvrijedili, bar moj post. Ustvari nevolem brisanje bilo čijih postova. poz

Janko, ja sam obrisao sve postove od momenta kad je prica skrenula u pogresno pravcu, pa i tvoj, jer sam se vodio logikom da brisem sve sto se ne tice teme, a to su gume.
A kad nema uzajamnog postovanja i uvazavanja, sta da radim drugo, sem da brisem?

Djole,
sto se podforuma Oglasi tice, jasno su pravila postavljena, i ja sam jedno vrijeme brisao i zakljucao, pa su se ljutili mnogi i krivo im bilo, kao sto je krivo sada tebi i NikGoldu. A onda sam odustao.
Izgleda, da ne moze i jare i pare.
Sad da krenem da zakljucavam, dva topica ne bi ostala otkljucana.
I kad stojim tesko me pratiti...
Post Reply