Mislim da cu uzeti Conti road attack 2, ima ih na lager
i korektna cijena..
Da li montirati kod Banja ili u Vujacic?
Balansiranje obavezno ili ne?
Treba li jos sto? Osim naravno isprciti pare za sve ovo?

Bandit wrote:Balansiranje obavezno...e sad neko kaze da se balansiraju posle jedno 200 km,ali...ko ce ga znati. Ja ig balansiram odmah. I to ja skinem tockove i odnesem. Za svaki slucaj

Proizvodjači žutom tačkom na zidu gume obeležavaju mjesto na kom je guma "najlakša", odnosno ovime se označava mesto najslabije kompaktnosti smješe odnosno najmanje mase u tom konkretnom dijelu oboda. Naravno da nijedan proizvodni proces nije savršen i da nije moguće proizvesti gumu koja je perfektno izbalansirana u smislu rasporeda težine, odnosno nemoguće je da ako isječemo gumu kao "djelove kolača" (gledano upravno na ravan u kojoj je guma položena) nije moguće da su svi djelovi iste težine (u miligram). Poenta je da su te razlike što manje, kako bi harmonijske oscilacije izazvane rotacijom bile što manje. Pošto gumu kao gumu nije moguće naknadno izbalansirati, ovi nedostaci se anuliraju na balans-mašini, odnosno balans tegovima na felnama sa montiranim gumama. Naravno da u ovom slučaju lokaciju i količinu balans tegova diktira ne samo nesavršenost gume nego i felne, tako da zapravo njihova medjusobna "interakcija" u smislu konačnog debalansa odredjuje gdje i koliko balans tegova treba postaviti na felnu kako bi točak (felna + guma) postao izbalansiran.Rvasanin wrote:E vidis, ja nisam balansirao prednju gumu kad sam je promijenio, rekose mi ako je crvena tacka sa gume tacno na ventil, bolje od toga ne moze. Ona jes na ventil, ali meni preko 140km/h trese... Mogao bih to da uradim kad budem mijenjao zadnju pa najedno.