BMW R 1200 GS za 2010-tu

Novosti, komentari novih i starih motora...
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Re: BMW R 1200 GS za 2010-tu

Post by velimlje »

Madza wrote: Sto se tice klase 650cc gdje je imao F650gs tu ga je Suzuki ubio,ako znas sto je Strom 650 (2 puta kralj Alpmaster testa)
Sto se tice prodaje,BMW rastura u zdravlje dobrog marketinga time sto mnoge neznalice hoce da budu Boorman i McGregor,pa u zdravlje takvih BMW se odra od prodaje.
KTM 990 ADV sam pomenuo kao motor sa manje kubika ali bolji terenac od GS-a kad smo kod tih izvikanih off road performansi.
Sto se tice udobnosti GS nije primac Hondi niti se ljepse vozi na asfalt (ostaje da je bolji off road).
Da ne pominjemo boljke R1200GS-a kao gumica na kardanu koja mu ulje istoci kad se pocijepa,razdrmane ventile od bokster motora...
GS jeste dobar motor,ali svaki djed i baba sa malo vise para izigravaju mladence na njega!
Google trazih Alpmaster , ni jedan rezultat ... kako bilo , ja nisam za to nikad cuo , mada i ja , djed koji izigrava mladenca , nisam sve naucio , pa nisam ni za taj Alpmaster nikad cuo , mora da je neka vazna stvar ....
Taj isti McGregor & Co su prvo hteli KTM-a , pa jim ga fabrika nije dala ? Ko jim je kriv ? KTM-u ?
I svi prozvodaci ovog sveta ( ne samo motora ) bi voleli da prodaju sto vise ( onoga sto proizvode ) . Gde je problem ako to radi BMW ? To sto su oni , ocigledno mene neznalicu ubedili da kupim motor , gde je to razlicito od Mercedesa , Nokije ili bilo kod drugog proizvodaca bilo cega ?
To sto se udobnosti tice , koju Hondu gledas ? Moja zena ( baba jos nije , ali godine su odgovarajuce ) se slaze , absulutno , kaze da hoce sledeci motor da nam bude Goldwing , nesmem da joj dam da procita ovo , kazat ce mi da te slusam , nikako mi se to ne svida ... Necu da vozim autobus , jos ...
Boljke GS-a ? A koji motor jih nema ? Cuo sam Afrika Twin , ali mi se ne svida , pa cu jos da zivim sa boljkama GS-a ... odoh trkom da pregledam te gumice ..
Jeste , GS je skup , sta da mu se radi ... proizvodi se u Evropi , to je jedan od razloga , verovatno ( predpostavljam ) , ali sta ces , dok ima nas baba i deda da ga kupe , mada ja za sebe ne smatram da imam viska para , do tada ce i BMW da jih prodaje ...
Ja samo probam da budem pametniji nego sto sam nekad bio ( kad sam bio mlad .. ) kupio sam ovaj motor za 7900 engleskih funti ( polovan , 2007 godiste ) i kad je posle godine dana osiguranje poslalo novu polisu , posto je kasko osiguran , procenjen je ( posle godine dana .. ) na 8100 funti ? Zaista , treba da se cudimo tim dedama i babama , ko sto sam ja , koje to oni gluposti kupuju ...

Vidi , svestan sam ja odakle ti polazis .
I ja , neke davne 1982 , da mi je neko pomenuo BMW , izsmejao bi ga . Zato sam tada uzeo Suzuki GS1000E . I nikad necu ni da pomislim da je BMW bolji od icega , ako ti to cini neku razliku , ali ja ga volim . Potpuno iracionalna ljubav . Da shvatim sta mnogi probaju da mi objasne , bilo bi bolje za mene ..

Mada ja nisam kupio GS jer sam to trazio , zelja mi je bila ( i jos uvek jeste , ali o tome za dve godine ) BMW R 1200 RT , ali mi je bio malo skup kad sam uzimao motor , pa ce da saceka . To jest , ako me neko u meduvremenu ne ubedi u to da nemam pojma i treba da uzmem sta ? Goldwinga ?
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Ja bih se upetljao u raspravu sa molbom da malo smanjimo tenzije.Citam vase komentare...u pravu ste i jedan i drugi.Motor je stvar izbora(mada cesce mogucnosti),je li to Varadero,Strom,GS...svi imamo razlicite ukuse..."Ukus je karakter,a karakter sudbina..." :lol:
Madza,ratni druze,moram ti reci da si maaaalko pristrasan.Velimlje,ja bih najradije vozio K1200LT ...ili tako neku "fotelju",iako nisam zasao u godine(bar tako mislim)...
Ostajte mi zdravo i veselo,o ljubljeni moji!
14:23
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Nisi jos zaso u godine , a svi mi dodemo dotle , pre ili kasnije ..

Nisam se ja svadao sa Madzom , a ako je on ili ti to moje pisanje tako shvatio , ja se izvinjavam ...

A u izbor ne ulazi samo ukus i mogucnosti , ima toga jos ... Od toga dali vozis vecinoma sam ili sa zenom , pa tvoja visina i stanje kicme , i tako dalje ...

Pozdrav svima
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

velimlje wrote:
Madza wrote: Sto se tice klase 650cc gdje je imao F650gs tu ga je Suzuki ubio,ako znas sto je Strom 650 (2 puta kralj Alpmaster testa)
Sto se tice prodaje,BMW rastura u zdravlje dobrog marketinga time sto mnoge neznalice hoce da budu Boorman i McGregor,pa u zdravlje takvih BMW se odra od prodaje.
KTM 990 ADV sam pomenuo kao motor sa manje kubika ali bolji terenac od GS-a kad smo kod tih izvikanih off road performansi.
Sto se tice udobnosti GS nije primac Hondi niti se ljepse vozi na asfalt (ostaje da je bolji off road).
Da ne pominjemo boljke R1200GS-a kao gumica na kardanu koja mu ulje istoci kad se pocijepa,razdrmane ventile od bokster motora...
GS jeste dobar motor,ali svaki djed i baba sa malo vise para izigravaju mladence na njega!
Google trazih Alpmaster , ni jedan rezultat ... kako bilo , ja nisam za to nikad cuo , mada i ja , djed koji izigrava mladenca , nisam sve naucio , pa nisam ni za taj Alpmaster nikad cuo , mora da je neka vazna stvar ....
Taj isti McGregor & Co su prvo hteli KTM-a , pa jim ga fabrika nije dala ? Ko jim je kriv ? KTM-u ?
I svi prozvodaci ovog sveta ( ne samo motora ) bi voleli da prodaju sto vise ( onoga sto proizvode ) . Gde je problem ako to radi BMW ? To sto su oni , ocigledno mene neznalicu ubedili da kupim motor , gde je to razlicito od Mercedesa , Nokije ili bilo kod drugog proizvodaca bilo cega ?
To sto se udobnosti tice , koju Hondu gledas ? Moja zena ( baba jos nije , ali godine su odgovarajuce ) se slaze , absulutno , kaze da hoce sledeci motor da nam bude Goldwing , nesmem da joj dam da procita ovo , kazat ce mi da te slusam , nikako mi se to ne svida ... Necu da vozim autobus , jos ...
Boljke GS-a ? A koji motor jih nema ? Cuo sam Afrika Twin , ali mi se ne svida , pa cu jos da zivim sa boljkama GS-a ... odoh trkom da pregledam te gumice ..
Jeste , GS je skup , sta da mu se radi ... proizvodi se u Evropi , to je jedan od razloga , verovatno ( predpostavljam ) , ali sta ces , dok ima nas baba i deda da ga kupe , mada ja za sebe ne smatram da imam viska para , do tada ce i BMW da jih prodaje ...
Ja samo probam da budem pametniji nego sto sam nekad bio ( kad sam bio mlad .. ) kupio sam ovaj motor za 7900 engleskih funti ( polovan , 2007 godiste ) i kad je posle godine dana osiguranje poslalo novu polisu , posto je kasko osiguran , procenjen je ( posle godine dana .. ) na 8100 funti ? Zaista , treba da se cudimo tim dedama i babama , ko sto sam ja , koje to oni gluposti kupuju ...

Vidi , svestan sam ja odakle ti polazis .
I ja , neke davne 1982 , da mi je neko pomenuo BMW , izsmejao bi ga . Zato sam tada uzeo Suzuki GS1000E . I nikad necu ni da pomislim da je BMW bolji od icega , ako ti to cini neku razliku , ali ja ga volim . Potpuno iracionalna ljubav . Da shvatim sta mnogi probaju da mi objasne , bilo bi bolje za mene ..

Mada ja nisam kupio GS jer sam to trazio , zelja mi je bila ( i jos uvek jeste , ali o tome za dve godine ) BMW R 1200 RT , ali mi je bio malo skup kad sam uzimao motor , pa ce da saceka . To jest , ako me neko u meduvremenu ne ubedi u to da nemam pojma i treba da uzmem sta ? Goldwinga ?
Motorrad, najtiražniji časopis o motociklima, koji se izdaje u nekoliko zemalja i na nekoliko jezika, svake godine sprovodi tzv. Alpmaster gdje se uporedjuju motocikli različitih kategorija. Poenta je vožnja po Apama, gdje se ne vrše nikakva mjerenja i na kraju se pravi poredak od uglavnom čisto subjektivnih mišljenja raznoraznih test vozača. Po svemu tome to je jedinstven uporedni test. Svake godine na testu učestvuje i prošlogodišnji pobjednik te je V-Strom 650 učestvovao čak tri puta na tom testu (dva puta proglašen pobjednikom)

Što se ostalog tiče, da ponovim šta ja mislim o motociklima, odnosno o tome koji je dobar, a koji nije. Naime, motocikl nikad, ali nikad, nije racionalna kupovina (osim ako nije u pitanju skuter do 200 ccm) i zato je jedini kriterijum za ocjenjivanje da li je neki motocikl dobar, količina osmjeha koji uspije da izazove.

A, kako ovo sročih, ili se tešim jer vozim ,,talijana'' :mrgreen:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

wulfy wrote:Motorrad, najtiražniji časopis o motociklima, koji se izdaje u nekoliko zemalja i na nekoliko jezika, svake godine sprovodi tzv. Alpmaster gdje se uporedjuju motocikli različitih kategorija. Poenta je vožnja po Apama, gdje se ne vrše nikakva mjerenja i na kraju se pravi poredak od uglavnom čisto subjektivnih mišljenja raznoraznih test vozača. Po svemu tome to je jedinstven uporedni test. Svake godine na testu učestvuje i prošlogodišnji pobjednik te je V-Strom 650 učestvovao čak tri puta na tom testu (dva puta proglašen pobjednikom)

Što se ostalog tiče, da ponovim šta ja mislim o motociklima, odnosno o tome koji je dobar, a koji nije. Naime, motocikl nikad, ali nikad, nije racionalna kupovina (osim ako nije u pitanju skuter do 200 ccm) i zato je jedini kriterijum za ocjenjivanje da li je neki motocikl dobar, količina osmjeha koji uspije da izazove.

A, kako ovo sročih, ili se tešim jer vozim ,,talijana'' :mrgreen:

Voziš ono što voliš jer si prestao da se povodiš za pristrasnim sugestijama "korumpiranih" moto časopisa.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Meni ne smeta sto Vukan vozi talijana, ali me svaki put za srce ujede kad ga cujem kako se "tesi" :mrgreen:
I kad stojim tesko me pratiti...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

"Ma, moja je zena najbolja... Jes da puno laprda i slabo pusi ali..."

Heheh, samo odje je ista spika sa tematikom motori :twisted: ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Subjektivno: najbolji je motor onaj koji ti se najvise svidja.
Ovjektivno: onaj koji je donio najvise novca u odnosu na sve ostale prizvodjace motora.
Sve ostalo je manje bitno ;)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

i dalje se razmišljam KAD ću ga uzet, a ne OĆU li. Kad malo riješim da smanjim doživljaj sa trenutnim autobusom onda ću tražit dobrog GS-a.
Dolaze tu mlađe snage željne dokazivanja, nove tehnoligije, jačeg agregata... sve je to ok, ali tradicija zna se na čijoj je strani, a ta mi se tradicija skroz dopada... bar dok mi mlađi ne dokažu suprtono ;)
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

velimlje wrote:Nisi jos zaso u godine , a svi mi dodemo dotle , pre ili kasnije ..

Nisam se ja svadao sa Madzom , a ako je on ili ti to moje pisanje tako shvatio , ja se izvinjavam ...

A u izbor ne ulazi samo ukus i mogucnosti , ima toga jos ... Od toga dali vozis vecinoma sam ili sa zenom , pa tvoja visina i stanje kicme , i tako dalje ...

Pozdrav svima
Nisam ja shvatio pogresno ovu prepisku,samo svako svoje zastupa!
Kad sam rekao da su vecinom vlasnici GS-a matori nisam mislio na nikoga sa ovog foruma,a pogotovo ne na tebe i na tvoju cijenjenu suprugu!!!
Sto se tice BMW-a kao motora,suvisno je svako dalje raspravljanje,to je motor koji nudi maximum u svim klasama.
Poenta moje prepiske je da postoje i ostali proizvodjaci koji takodje nude TOP motore,ali kao sto rekose kolege sve je stvar ukusa i osjecaja.
Post Reply