Ducati Streetfighter

Novosti, komentari novih i starih motora...
Mali
Stoper
Stoper
Vozim: Aprilia SL 750 Shiver
Keeweay 250 ATV ;)

Re: Ducati Streetfighter

Post by Mali »

Snage ko u prici, momenta isto, izgled dobar.
Sve super, sve 5, ali cijeeenee :doh:
Umjetnost je voziti dugo, a ne brzo!
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

ice wrote:
Galiot wrote:koliko dugo ce biti serijski auspuh na takvom motoru?
pravilo bi trebalo da glasi: "do trena do kad svatimo da Ducati ne umije napravit dobar izduv... t.j. do sjutra!"

nikad mi se nije sviđao zvuk serijskog Dukca. Što se ovog modela posebno tiče stvarno bih volio da ga čujem, ali po dosadašnjem stanju vrlo rado bih ga zamijenio nekim što će doooobro odrađivat posao...

A to su ti euro norme.. Recimo moj je imo ocajan zvuk dok je bio stock. Vozac bi jos i cuo zvuk masine, al iz ispuha nista. Recimo serijski shiver ima dosta bolji zvuk od mog serijskog, kako su to postelali, nemam pojma.. I novi monster ima isti zvuk ko stari, tj, los..
A lonci se na dukcu mjenjaju sto prije, razlika nebo-zemlja. SA 80db na 108 :twisted:
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

P2132655 (Small).JPG
P2132657 (Small).JPG
P2132658 (Small).JPG
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Evo da i ja kazem rjec sa zakasnjenjem na ovu temo. Moram da se pohvalim da sam sjedio na njemu prije desetak dana, stavicu i sliku kao dokaz samo malo kasnije.
Motor je lijep nema sta, on je bio i jedan od razlog zbog koji sam isao na EICMA moto sajam u Milanu jesenas. Tada je bio ogradjen i nisu pustali da se sjeda na njega sad u Pragu sam imao priliku da ga obkoracim. Odmah su mi pale u vodu iluzije o upotrebljivosti ovog motora, izgleda veoma brutalno a takav je i polozaj za sjedanje, poslije njega sam sjeo odmah na 1198 i osjecaj je bio kao da sam sjeo na sport turing motor poslije streetfightera. Na streetfighteru je visociji sic i jako mal upravljac, polozaj je veoma isturen naprijed tako da se gubi osjecaj da se uopste sjedi na bilo cemu, pogled prirodno pada na prednji tocak od motora a kontrolna tabla ne upada u vidokrug onoga ko sjedi. I pored svega ovog ovo je motor koji bih volio da imam i nebi mi smetali zuljevi na dupetu od ultra tvrdog sica ni i udar vjetra ni onih 50 konja viska koje nikada nebi ni koristio sve bih mu oprostio mada sad razmisljam mozda bi bilo bolje imati 848 po slicnoj cjeni koju djele ova dva modela Naime u Ceskoj je razlika izmedu ova dva modela u mozda 400 eura stim sto je streetfighter skuplji ali 848 ima sve sto i ovaj i vjerovali ili ne cak je udobniji. Ocigledno da je streetfighter sasvim neka druga klasa od naiked motora. To je ona klasa motora koja se vozi do prvog kafica parkira pored svog stola i uz razgovor o zenama i motorima citavo drustvo i pola grada bulji u njega i tako naredne dvije godine dok svima ne dosadi.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
OBIS
Grijač guma
Grijač guma

Post by OBIS »

Evo obecane slike...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Kakav bi bio za uz Petrovacke, a Boki? :))
I kad stojim tesko me pratiti...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Svak ko imalo pozna ovaj motor i karakter doticnog ce iskreno posavjetovat da se ustedi dodatnih 3000 eur i kupi s verzija sa traction controlom, ako vozac oce pozivit koju godinu... Naslusao sam se tih prica u salonu i u servisu...
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
OBIS
Grijač guma
Grijač guma

Post by OBIS »

Pastrovska gora nas motodrom :D, kad ga probam javicu ti direktore. Prije neki dan sam vozio onaj KTM Super Duke 990 R pa vjerovatno je slicno tome.
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Morat cu se posut pepelom..
Tesko je dobit dojam sa par slika koje smo vidili. Plus mi je trebalo vremena da mi legne dizajn. Definitivno ima nesto svoje.
Evo. Trenutno sa u Rijeci. Odvozio sam dvadesetak kilometara na S modelu koji ima komplet kit, anti hopping i karbona u vrijednosti odlicnog nakeda srednje klase. Upravo mi kisa pada i sjedim u kafani i pisem ovaj post. Ucinit cu jos stotinjak kilometara pa napisem dojmove i postavim slike. ;-)
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

jel ovo onaj iz filma Wall Street 2? Ako jeste, takobi ga rado posjedovaooooo!
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Post Reply