R1200GS vs Tiger 1050

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

R1200GS vs Tiger 1050 vs BMW R1200R

Poll ended at 14 Apr 2011 16:36

BMW R1200GS
15
47%
Triumph Tiger 1050
12
38%
BMW R1200R
5
16%

Total votes: 32

Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Re: R1200GS vs Tiger 1050

Post by Gasho »

bokibd wrote:
Gasho wrote:
bokibd wrote:Tiger 1050 definitivno,mozes sa njim sve sto i sa GS-om a plus je ljepsi,laksi,bolje lezi u krivine, ima bolja medju ubrzanja, okretniji kroz grad...

O Borise, ja misljah da ti je Kawa prva machina, kad ono...
Nije prva a nije valjda ni zadnja. :D Nisam vozio ni jedan od ova dva motora ali ovo sto sam napisao je zakljucak na oznovu procitanih tekstova, recenzija, uporednih testova. Svi ovdje raspravljamo o raznim modelima motora koje nismo vozili, nego donosimo zakljucke na osnovu onoga sta smo procitali o njima. ;)
Ako je to sve tako, zasto se onda GS bolje prodaje. Mozda zato jer je skuplji...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Laki 086
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........

Post by Laki 086 »

Što god da odlučiš ne možeš promašit. Ja bih isto prije uzeo GS "malog" jer mislim da će mu cijena manje panut kad ga budeš prodava. Ako se ne možeš odlučit, ne muči se, no kupi obadva, leba ne jedu.
Samo razmisli, ako kupiš Tiger a slučajno mu crkne osigurač nema ti više druženja sa Mr. X. :mrgreen:
I za ovo pominjanje "mali GS" mislim da će bit kutare! :snooty: Od mene neće saznat :liar:
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ako je to sve tako, zasto se onda GS bolje prodaje. Mozda zato jer je skuplji...[/quote]

Mozda zbog boljeg marketinga,mozda zbog toga sto se ljudi plase da probaju nesto novo, psiha ljudi je cudo... uglavnom mislim da GS je dobar motor ali mislim da isto tako GS nije tako svemocan i nadmocan kao sto su ga sami ljudi i price ucinili....ima svoje prednosti i mane, i on se kvari, kao i svaki drugi motor. Evo sad momci bili na put oko svjeta i kad su nabrojavali sta im se sve pokvarilo ne vidim da se GS ista manje kvario od druga dva motora...
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Hmm..
Cinilo mi se ispocetka tesko pitanje. Al posto se radi o "Normalnom" GS-u, tj, cestovnom, radje bi Tigera.
Na zalost, nisam ni jednog provo, iako sam imo prilike vozit Tigera, al sam odusto zbog povece kolicine alkohola u krvi :mrgreen: :twisted:
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Du-Monster wrote:Hmm..
Cinilo mi se ispocetka tesko pitanje. Al posto se radi o "Normalnom" GS-u, tj, cestovnom, radje bi Tigera.
Na zalost, nisam ni jednog provo, iako sam imo prilike vozit Tigera, al sam odusto zbog povece kolicine alkohola u krvi :mrgreen: :twisted:
Monsteru :) daj malo vise informacija, iliti obrazlozi nam malo vise zasto bi izabrao Tigera preko GS-a (ne kazem da grijesis samo me interesuje obrazlozenje)?
Laki 086 wrote:Što god da odlučiš ne možeš promašit. Ja bih isto prije uzeo GS "malog" jer mislim da će mu cijena manje panut kad ga budeš prodava. Ako se ne možeš odlučit, ne muči se, no kupi obadva, leba ne jedu.
Samo razmisli, ako kupiš Tiger a slučajno mu crkne osigurač nema ti više druženja sa Mr. X. :mrgreen:
I za ovo pominjanje "mali GS" mislim da će bit kutare! :snooty: Od mene neće saznat :liar:
Kupit ces ti GoldWinga pa ces da tek onda vidis sto ce tebe da ceka. Neka mu samo radio stanicu ne nadje, ili jos bolje ne mora nista da mu se i pokvari, druzenje sa Mr. X-om ce ti na nos izac :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Djole,

Najbolje je da ti o izboru pricaju oni koji su imali priliku da duze voze oba modela, a koji su negde tvoje gradje i afiniteta. Posto takvih ovde nema, dzaba se trudis :) Kupi ono sto ti je milije. Konkretno ja mislim da je GS ( ne smem da kazem "ma.i") skoro pa savrsen motor za svoju namenu i da je tesko reci da u klasi postoji bolji. Medjutim, da sam na tvom mestu mislim ( i naglasavam da je to moje misljenje zasnovano na nemanju duzeg iskustva sa nijednim od ovih modela) da bih pre uzeo Tiger-a.

Cini mi se da je on ipak vise za tebe... Ne znam kakav je zakon u CG ali bi registracija u Srbiji bila znacajno jeftinija za Tiger-a nego za GS-a. Mozda ti ovo i nije bitno, s obzirom da se registruje jednom godisnje ali neka bude i to kao jedan od argumenata. Inace, kad malo covek pogleda, u nekim stavrima, to su vrlo slicni motori (Tiger je malo kraci ali im je medjusosovinsko prakticno isto, rezservoar iste zapremine, odnos snage po kilogramu je malo na strani Tiger-a).

I na kraju ipak kupi koji ti se vise svidja :D
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

hmm....poci cemo do dubrovnika da umolimo probu tigera....ubrzanja su vrlo vrlo slicna kao na speed...a udobnost znacajno bolja.
oko uporedjivanja modela najbolje je da sam vidis, probas i odlucis vjeruj mi :P
inace mi kao zemlja uopste nismo relevantni: sta je najbolje, sta je najbolji odnos kvalitet-cijena, sta je to sto zadovoljava nase potrebe i sl...
neka se niko ne nadje uvrijedjen, ali smatram da smo mi vrlo vrlo iracionalan narod i da uvijek guramo onamo dje nam srce vuce, bez obzira sta nam govore iskustva bliznjih, okoline i sl...
cak sta vise, priznajem da sam jedan od tih...al sta cu
:violin: 'jer ne bira pamet, nego srce ' :P
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

pretece me kopljas :P
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

kopljas wrote:Djole,

Najbolje je da ti o izboru pricaju oni koji su imali priliku da duze voze oba modela, a koji su negde tvoje gradje i afiniteta. Posto takvih ovde nema, dzaba se trudis :) Kupi ono sto ti je milije. Konkretno ja mislim da je GS ( ne smem da kazem "ma.i") skoro pa savrsen motor za svoju namenu i da je tesko reci da u klasi postoji bolji. Medjutim, da sam na tvom mestu mislim ( i naglasavam da je to moje misljenje zasnovano na nemanju duzeg iskustva sa nijednim od ovih modela) da bih pre uzeo Tiger-a.

Cini mi se da je on ipak vise za tebe... Ne znam kakav je zakon u CG ali bi registracija u Srbiji bila znacajno jeftinija za Tiger-a nego za GS-a. Mozda ti ovo i nije bitno, s obzirom da se registruje jednom godisnje ali neka bude i to kao jedan od argumenata. Inace, kad malo covek pogleda, u nekim stavrima, to su vrlo slicni motori (Tiger je malo kraci ali im je medjusosovinsko prakticno isto, rezservoar iste zapremine, odnos snage po kilogramu je malo na strani Tiger-a).

I na kraju ipak kupi koji ti se vise svidja :D
U opste koliko vidim malo je onih koji su imali priliku da probaju oba, docim Tigera gotovo zasigurno nebih uzeo dok nebih probao motor i uvjerio se da je to to (zbog ranije avedenih razloga) iako koliko citam na advrideru ko god ga je probao kaze da je mnogo dobar motor. Cak postoje (doduse rijetki) slucajevi dje su ljudi presli sa GSa na Tigera. Sto se cijene i u opste troskova koliko vidim brojke su na strani Triumpha. Registracija bi bila nesto vise od stotinak eura manja godisnje za Tigera sto iskreno nije ni malo jer porez na luksuz je do 1100cc (Tiger 1050) 150 a preko je 300e (BMW 1170).
Opet sa druge strane BMW ne kosta koliko kosta samo zato sto je BMW, mozda je nov malo skuplji (MP Auto GS 30th anniversary cca. 16.500e) docim polovan moze da se nadje za neke koliko toliko pristojnije pare i sa druge strane, meni jako bitno, mislim da BMW drzi preprodajnu cijenu bolje i kod domace ekipe stepen potraznje ide u korist GSa. Kad smo kod toga, koliko vidim kako i kod nas tako i u svijetu (ispravite me ako grijesim) da bez obzira sto je osjetno skuplji, broj vlasnika GS-ova je poprilicno veci, sto mislim da nije TOLIKA zasluga Marketing tima u mjeri u kojoj neki vjeruju (Long Way Down i Round su super ali ne vjerujem da su rezultirali tolikim porastom prodaje GSa). I da naglasim, ja sam bio svjestan price o GSu ali do momenta dok nisam sjeo i probao GSa, ovaj motor ne da mi je bio neinteresantan, nego ni u kojoj opciji nisam zamisljao da cu u opste i pomisliti da posjedujem jedan tako da mogu da kazem da Marketing u bilo kojoj varijanti do tog momenta imao je vrlo malo uticaja na mene :)

@Tatto Sto god da pazarim, samo se trguje Rev'it ova oprema (direktno odgovorna osoba SpaceD) koju inace toplo preporucujem svima kad su u pitanju tekstilne jakne i gace :) No sto bi da ti ono vozis? Priznaj da stekas pare nedje da i zena ne zna dje za neko Rallye Pro odijelo :)
jagerbd wrote:hmm....poci cemo do dubrovnika da umolimo probu tigera....ubrzanja su vrlo vrlo slicna kao na speed...a udobnost znacajno bolja.
oko uporedjivanja modela najbolje je da sam vidis, probas i odlucis vjeruj mi :P
inace mi kao zemlja uopste nismo relevantni: sta je najbolje, sta je najbolji odnos kvalitet-cijena, sta je to sto zadovoljava nase potrebe i sl...
neka se niko ne nadje uvrijedjen, ali smatram da smo mi vrlo vrlo iracionalan narod i da uvijek guramo onamo dje nam srce vuce, bez obzira sta nam govore iskustva bliznjih, okoline i sl...
cak sta vise, priznajem da sam jedan od tih...al sta cu
:violin: 'jer ne bira pamet, nego srce ' :P
Kad god oj idemo za DBK na test voznju. Inace kako doktor profesor (kapitulirani) Wulfy rece, vrlo je malo toga racionalnog u hobiju/sportu kojim se mi bavimo :)

Ekipo hvala na inputu, keep 'em coming, bez obzira na iskustvo interesantno je saslusati/procitati tudje misljenje (subjektivno i objektivno) dok god se veze za temu o kojoj se diskutuje.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Laki 086
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........

Post by Laki 086 »

djodja wrote: Kupit ces ti GoldWinga pa ces da tek onda vidis sto ce tebe da ceka. Neka mu samo radio stanicu ne nadje, ili jos bolje ne mora nista da mu se i pokvari, druzenje sa Mr. X-om ce ti na nos izac :)

Ovo voze momci ( po koji đed) i ne kukaju da je težak.
Gs "mali" je za ovo Poni biciklo :mrgreen:
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
Post Reply