I: Obuca

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
marinero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozim

Re: I: Obuca

Post by marinero »

Bravo kolega, aj da sto prije dodju da se testiraju. Hvala i za ostale informacije.
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Pejamachine wrote:Bio u efel, imaju Dainese Tempest, dobre, vodootvorne ali bez ddry ili gtx membrane pa ce biti vruce a jos ih ovi prodaju 200e..cuo sam se sa ovim iz X motoa, cini mi se top ljudi, evo vidjecemo sto ce bit, narucicu tcx airtech sa gtx membranom...
Evo ih na FC moto...Dainese Tempest D-WP Waterproof...143.66E +20 E postarina....
Worry less, ride more!
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

Da, i na to carina i PDV :) ali opet je mnogo za cipelu 200 EUR bez membrane jer je to najlon izolacija cim je samo D-WP drugim rijecima finska sauna za stopala na temp preko 15-20 stepeni...
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Pejamachine wrote:Da, i na to carina i PDV :) ali opet je mnogo za cipelu 200 EUR bez membrane jer je to najlon izolacija cim je samo D-WP drugim rijecima finska sauna za stopala na temp preko 15-20 stepeni...
Nemaš nikakvih dodataka carinskih za trgovinu ispod 150EUR....tako da ti cijena ostane ta koja jes'......E da....i nijesam ulazio u kvalitet čizme i upotrebljivost...ja ih ne bih kupio iz istih razloga....nego samo kazem zbog cijene...narucis iz bijeloga svijeta a ustedis 40E....
Pogledajte s'toga http://www.moto-leder.com" onclick="window.open(this.href);return false; kliknite na boots....Image...mnogo dobre cijene!
Worry less, ride more!
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

RockerArm wrote:
Pejamachine wrote:Da, i na to carina i PDV :) ali opet je mnogo za cipelu 200 EUR bez membrane jer je to najlon izolacija cim je samo D-WP drugim rijecima finska sauna za stopala na temp preko 15-20 stepeni...
Nemaš nikakvih dodataka carinskih za trgovinu ispod 150EUR....tako da ti cijena ostane ta koja jes'......
Da ali racuna se po fakturi, a na fakturi je i shipping tako da ti u ovom konkretnom slucaju ide i carina i PDV...
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Pejamachine wrote:
RockerArm wrote:
Nemaš nikakvih dodataka carinskih za trgovinu ispod 150EUR....tako da ti cijena ostane ta koja jes'......
Da ali racuna se po fakturi, a na fakturi je i shipping tako da ti u ovom konkretnom slucaju ide i carina i PDV...
Ne mogu da ti potvrdim....znam da sam naručivao dosta stvari sa neta....i da jos nikad nijesam platio ni PDV ni carinu....uvjek su troskovi za transport odbijeni od cijene, a na svakoj fakturi se vidi koliko košta roba i koliko si platio špeditera.....bas sam juce naručio nešto sa FC moto-a, roba ispod 150 E, a transport DHL-om oko 23....na jednoj fakturi oko 170E.....pa kad mi to stigne....onda ću da ti potvrdim što sam sve morao platit i koliko...sad mislim da neću platit ni jedan Euro više
Worry less, ride more!
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

Eh, cisto informativno da kazem, posto sam i dosta narucivao pa sam se i raspitivao...mozes imati nabavku 1000 EUR pa da ti dodje na adresu bez jednog eura da platis carine i PDV zato sto to carinik nije ni uzeo da pogleda.
A moze i zbog 151e da ti pravi problem.
A 99% sam siguran da se uzima faktura i njen krajnji iznos kao osnovica za carinjenje.

No sreca da je i 150 EUR limit, u RS je 50EUR sto mi je totalni apsurd
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Pejamachine wrote:Eh, cisto informativno da kazem, posto sam i dosta narucivao pa sam se i raspitivao...mozes imati nabavku 1000 EUR pa da ti dodje na adresu bez jednog eura da platis carine i PDV zato sto to carinik nije ni uzeo da pogleda.
A moze i zbog 151e da ti pravi problem.
A 99% sam siguran da se uzima faktura i njen krajnji iznos kao osnovica za carinjenje.

No sreca da je i 150 EUR limit, u RS je 50EUR sto mi je totalni apsurd
Baš si me ponukao da malo pogledam propise o uvozu robe i carini.
Sad mi tek ništa nije jasno. Image
Po propisima se transportni troškovi uračunavaju u ukupnu cijenu robe koja se carini. Ne znadoh to do sad. Nonsens par exelans. Koliko shvatih čak i troškovi osiguranja, ležarine....a ovo mi tek nema nikakve logike...
Ima li neki carinik bajker da nam objasni ovaj proces kupovine preko interneta....jer koliko razumijem pojedinačna roba koja se unese u Cg a ne prelazi vrijednost od 150E ne podlijeze carini, a ni PDV-u ukoliko se može utvrditi da će se koristiti u lične svrhe...
Image Image ....i moto uprave carina..."Granice razdvajaju, a carina spaja"...Image
Last edited by RockerArm on 15 Mar 2016 17:38, edited 1 time in total.
Worry less, ride more!
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

A pazi sad sledecu stvari..
Mene su jednom upozorili da vise ne narucujem na sebe nista u naredna 2-3 mjeseca jer sam imao vec neke narudzbe od ranije.. jasno receno - dozvoljeno je do 150 EUR povremeno..zamisli taj apsurd
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Pejamachine wrote:A pazi sad sledecu stvari..
Mene su jednom upozorili da vise ne narucujem na sebe nista u naredna 2-3 mjeseca jer sam imao vec neke narudzbe od ranije.. jasno receno - dozvoljeno je do 150 EUR povremeno..zamisli taj apsurd
Ja mislim da im to nije jasno propisano, pa sami tumače od slučaja do slučaja....a možda i griješim
Worry less, ride more!
Post Reply