Nije struja, stavim ja brizgaljku sa drugog motora i baca gorivo, vratim njegovu, ne baca gorivo, malo je kucnem, ona proradi, baca gorivo. Kao da igla zalijepi, ne otvara. Probao sam je direktno na bateriju, kad blokira nece da otvori, ne cuje se ni igla, kao da zalijepi.VeDzA wrote: Radi/ne radi--struja,mlado je to zdrebe da se od goriva zacepi
Interesantan snimak kako se ciste dizne
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Re: Interesantan snimak kako se ciste dizne
-
Pejamachine
- Grijač guma

Pretpostavljam da iglu pokrece neki magnet cim mu treba napona da otvori/zatvori iglu..je li moguce da je do tog magneta ako je to uopste rastavljivo?jovan wrote: Nije struja, stavim ja brizgaljku sa drugog motora i baca gorivo, vratim njegovu, ne baca gorivo, malo je kucnem, ona proradi, baca gorivo. Kao da igla zalijepi, ne otvara. Probao sam je direktno na bateriju, kad blokira nece da otvori, ne cuje se ni igla, kao da zalijepi.
-
jovan
- Test vozač kaskader

Yamaha XTZ 750 ST
Brizgaljka je elektromagnetna, dobija elektricne impulse od ECU (Electronic Control Unit-Elektronska Kontrolna Jedinica), nije rastavljiva, jedino sto moze da se radi na njoj je da izmjeris otpor i provjeris je li ispravan namotaj, kad se zaprlja moze da se ocisti u ultrazvucnoj kadi. Kad pocne da pravi probleme najbolje je zamijeniti je novom.
Problem je sto su motori novije generacije sve osjetljiviji na lose gorivo, pa zbog toga ovo i pisemo, ako neko koristi neki aditiv i ako se to dobro pokazalo neka podijeli iskustva.
Problem je sto su motori novije generacije sve osjetljiviji na lose gorivo, pa zbog toga ovo i pisemo, ako neko koristi neki aditiv i ako se to dobro pokazalo neka podijeli iskustva.
-
filip xt350
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha xt 350
3 mjeseca garancija? Kao jogurt covjece... Kad budem prodavao xt dajem godinu dana!jovan wrote:Istekla je garancija, Freeride spada u kategoriju hard enduro motora i garancija je tri mjeseca.
-
jovan
- Test vozač kaskader

Yamaha XTZ 750 ST
Lako ti je dati godinu dana garanciju na XT, pitao bih te da prodas KTM koliku bi dao garanciju 
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Hahahahhahah kao jogurt
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- RockerArm
- Grijač guma

- Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Edukacije nikad dosta!
Problemi koji se javljaju kod motora upotrebom loseg goriva nastaju usled dodavanja raznih alkohola gorivu da bi mu se povecao oktanski broj. Strucne oznake u modernim benzinima su E-10 i E -15. Odnose se na procenat etanola u gorivu.(ili alkobola slicnih ponasanju etanola) Najveci broj benzina sadrzi E-10 i dozvoljeni su u prodaji. Razni bio-fuel svi sadrze E-15.
Efekti su sledeci a Dukatiju se cak gubi i garancija ukoliko se dokaze da ste koristili gorivo sa E-15.
Efekti su sledeci:
1. Trosenje i ostecenje unutrasnjih djelova motora.
2. Ostecenje metalnih,gumenih i plasticnih djelova sistema goriva.
3. Korozija metalnih djelova sistema goriva i motora.
4. Slabljenje elastomera i plasticnih djelova.
5. Slabljenje nemetalnih djelova sistema.
6. Provodnost goriva kroz flexibilne gumene spojeve.
7. Susenje, omeksavanje, istezanje i/ili pucanje gumenih crijeva,gumica,brtava i drugih gumenih djelova.
8. Oštećenje senzora zraka.
9. Ostecenje ili prerano slabljenje, dizintegracija pumpe za gorivo.
10. Ostecenje karburatora ukljucujuci zacepljenja.
11. Prljavi i zacepljeni filteri goriva.
12. Zapušavanje i štekanje brizgaljki goriva.
13. Potpuna destrukcija odredjenih tankova goriva od fiberglasa.
14. Skidanje ili izbledjivanje boje i laka (i spolja i iznutra motora).
15. Klip/Cilindar otkazivanje usled udaranja motora i preranog paljenja.
16. Zaribavanje karika.
17. Nepravovremeno paljenje goriva koje rezultuje gasenjem motora.
18. Zagumljavanje brizgaljki, karburatora itd. usled oslobadjanja akumuliranih depozita u motoru izazvanih razredjivackim sposobnostima etanol alkohola.
Preporucuje se cisti bezolovni benzin bez Etanola...95 oktana.
Cesto mijenjanje filtera goriva. Tokom zime ostavit prazan tank goriva motora. Etanol je jako higroskopan i vuce vlagu iz zraka, koja kasnije slabi oktansku vrijednost goriva, a najgore sto etanol kad upije dovoljno vlage i dodje do tacke zasicenja javlja se raslojavanje goriva na vise razlicitih frakcija (phase separation) koje prilikom prvog starta stvaraju problem a isto tako i kasn ije u radu.
Za potpuno ili djelimicno uklanjanje efekata benzina sa E -10, E-15 ili E-85...treba koristiti aditive za gorivo koji ne sadrze alkohol u sebi.
Sad ne znam koji su to na trzistu kod nas, ali cemo ih naci..
/ref. http://www.lcbamarketing.com/phase_sepa ... l_blen.htm" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.fuel-testers.com/list_e10_engine_damage.html" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.bellperformance.com/blog/reg ... torcycles/" onclick="window.open(this.href);return false;
Problemi koji se javljaju kod motora upotrebom loseg goriva nastaju usled dodavanja raznih alkohola gorivu da bi mu se povecao oktanski broj. Strucne oznake u modernim benzinima su E-10 i E -15. Odnose se na procenat etanola u gorivu.(ili alkobola slicnih ponasanju etanola) Najveci broj benzina sadrzi E-10 i dozvoljeni su u prodaji. Razni bio-fuel svi sadrze E-15.
Efekti su sledeci a Dukatiju se cak gubi i garancija ukoliko se dokaze da ste koristili gorivo sa E-15.
Efekti su sledeci:
1. Trosenje i ostecenje unutrasnjih djelova motora.
2. Ostecenje metalnih,gumenih i plasticnih djelova sistema goriva.
3. Korozija metalnih djelova sistema goriva i motora.
4. Slabljenje elastomera i plasticnih djelova.
5. Slabljenje nemetalnih djelova sistema.
6. Provodnost goriva kroz flexibilne gumene spojeve.
7. Susenje, omeksavanje, istezanje i/ili pucanje gumenih crijeva,gumica,brtava i drugih gumenih djelova.
8. Oštećenje senzora zraka.
9. Ostecenje ili prerano slabljenje, dizintegracija pumpe za gorivo.
10. Ostecenje karburatora ukljucujuci zacepljenja.
11. Prljavi i zacepljeni filteri goriva.
12. Zapušavanje i štekanje brizgaljki goriva.
13. Potpuna destrukcija odredjenih tankova goriva od fiberglasa.
14. Skidanje ili izbledjivanje boje i laka (i spolja i iznutra motora).
15. Klip/Cilindar otkazivanje usled udaranja motora i preranog paljenja.
16. Zaribavanje karika.
17. Nepravovremeno paljenje goriva koje rezultuje gasenjem motora.
18. Zagumljavanje brizgaljki, karburatora itd. usled oslobadjanja akumuliranih depozita u motoru izazvanih razredjivackim sposobnostima etanol alkohola.
Preporucuje se cisti bezolovni benzin bez Etanola...95 oktana.
Cesto mijenjanje filtera goriva. Tokom zime ostavit prazan tank goriva motora. Etanol je jako higroskopan i vuce vlagu iz zraka, koja kasnije slabi oktansku vrijednost goriva, a najgore sto etanol kad upije dovoljno vlage i dodje do tacke zasicenja javlja se raslojavanje goriva na vise razlicitih frakcija (phase separation) koje prilikom prvog starta stvaraju problem a isto tako i kasn ije u radu.
Za potpuno ili djelimicno uklanjanje efekata benzina sa E -10, E-15 ili E-85...treba koristiti aditive za gorivo koji ne sadrze alkohol u sebi.
Sad ne znam koji su to na trzistu kod nas, ali cemo ih naci..
/ref. http://www.lcbamarketing.com/phase_sepa ... l_blen.htm" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.fuel-testers.com/list_e10_engine_damage.html" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.bellperformance.com/blog/reg ... torcycles/" onclick="window.open(this.href);return false;
Worry less, ride more!
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Khm, khm ( ovo Ja glasno kašljem da skrenem pažnju na sebe)
Kad već pominjemo nove motore, kad sam kupovao moj Tiger 800 jasno je bilo naznačeno da je to putni motor i da može da radi na lošije gorivo (mislim da je 90 oktana donja granica) i etanol derivate jer na putu ne možete uvek birati kvalitetu goriva. Šta piše kod BMW-a, KTM-a i ostale boranije?

Kad već pominjemo nove motore, kad sam kupovao moj Tiger 800 jasno je bilo naznačeno da je to putni motor i da može da radi na lošije gorivo (mislim da je 90 oktana donja granica) i etanol derivate jer na putu ne možete uvek birati kvalitetu goriva. Šta piše kod BMW-a, KTM-a i ostale boranije?
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-
Pejamachine
- Grijač guma

Ja na KTM-a imam prekidac za lose gorivo...ako sipam gorivo ispod 95 oktana on mora biti iskljecen kako ne bi motor ostetio...uvjek mi je iskljucen iako se ja trudim sipati uvjek 98 ili 100 oktana
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
Bez ulja,godinu dana garancije!filip xt350 wrote:3 mjeseca garancija? Kao jogurt covjece... Kad budem prodavao xt dajem godinu dana!jovan wrote:Istekla je garancija, Freeride spada u kategoriju hard enduro motora i garancija je tri mjeseca.
bulletproof