Jesu li nezgodni konjići po noći?
Edit: zanemarite ovo.
Poka, daj još!
ŠPANSKA SELA
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
Re: ŠPANSKA SELA
prvi dan vožnja jadranskom, svima poznata. tu zasnah da mi motor troši samo jedan rezervar. i tako dalje

svi na brod!

ne znam čemu služi i kako radi, ali je čojek ljutski rabota!

nema splita do splita!
lagano isplovljavanje!

na brod meni je bilo prvi put. nisam plovio do sad ništa ozbiljno. snalaženje sa palubnim kartama. kako je ko stiga i uspio.

ujutro lagano Italija. naravno Ankona jel

iz Ankon odma van, i na kafu u mali pravi italijanski kafe. sa stašno zgodnom šankericom! bješe odlično! odatle je počelo putovanje Italijom. ovako nekako

bio sam iznenađen koliko i kako je ovaj dio Italije bio obrađen. sve uzorano i paženo.

nakon određenog dijela vožnje b putevima, meni prelijepog, stigli smo na isključenje za makadam. pored je i bila kros staza ali je ne slikah.

lijepo bješe. baš. lagano.
ušli smo i na ovaj lokalni makadam, koji j bi zbranjen. imao je natpis, ali je lanac bio spušten. tako da.

naravno je na kraju ovog placa nečijeg bila i barijera. savladana!

zabrana nije falilo!

ali znalaz naravno!

svi na brod!

ne znam čemu služi i kako radi, ali je čojek ljutski rabota!

nema splita do splita!
lagano isplovljavanje!

na brod meni je bilo prvi put. nisam plovio do sad ništa ozbiljno. snalaženje sa palubnim kartama. kako je ko stiga i uspio.

ujutro lagano Italija. naravno Ankona jel

iz Ankon odma van, i na kafu u mali pravi italijanski kafe. sa stašno zgodnom šankericom! bješe odlično! odatle je počelo putovanje Italijom. ovako nekako

bio sam iznenađen koliko i kako je ovaj dio Italije bio obrađen. sve uzorano i paženo.

nakon određenog dijela vožnje b putevima, meni prelijepog, stigli smo na isključenje za makadam. pored je i bila kros staza ali je ne slikah.

lijepo bješe. baš. lagano.
ušli smo i na ovaj lokalni makadam, koji j bi zbranjen. imao je natpis, ali je lanac bio spušten. tako da.

naravno je na kraju ovog placa nečijeg bila i barijera. savladana!

zabrana nije falilo!

ali znalaz naravno!

-
Kobra-senior
- Biker wannabe

- Vozim: Honda CB 500 XA
Bravo, odlične slike, samo pucaj dalje. Šteta samo što nijesi okačio sliku one zgodne šankerice. 
- poka
- Ready for DAKAR

idemo dalje. 
nakon ovog nekog dijela, bio je jedan dio koji smo prošli asfaltom. isto bješe lijepa vožnje. lijepa prirodfa i predjeli koje smo prošli. interesantni gradići ili sela što li su. meni je bitna briga o svakom pedlju zemlje. to se nekako vidi svuda čini mise.

naravno ponovo je naišao neasfaltirani put. jel to ispravniji naziv?
na jednom dijelu napadoše ljuti kerberi!

kretali smo se prema Assisi-u.

to je podrazumijevalo da pređemo po vrhu neke planine odakle su pogledi bili fenomenalni.

tamo gore idemo!

dalje se ide za Cividavechia-u.

prije odlaska u luku i brod za Španiju, idemo se okupat u sredozemno more. mjesto i plaža je Tarquinia. kupanje, spiranje znoja i djelimično smrada i na vatanje broda.

brod veliki. veći od predhodnog. spavanje na stolice i snalaženje.

i tako 20 sati! u međuvremenu je brod pristao u luku Porto Tores na Sradiniji. pa se sa broda i to ostrvo (koje će mi biti neka od budućih destinacija za putovanje), viđelo malo.

na brodu je bilo i vrlo važni i poučnih stvari. pored ostalog. obratite pažnju na godine. kome nije što gadno.

čudo je voda! a more možda još veće čudo!

za čas se već viđela španska obala, i Barselona!

nakon ovog nekog dijela, bio je jedan dio koji smo prošli asfaltom. isto bješe lijepa vožnje. lijepa prirodfa i predjeli koje smo prošli. interesantni gradići ili sela što li su. meni je bitna briga o svakom pedlju zemlje. to se nekako vidi svuda čini mise.

naravno ponovo je naišao neasfaltirani put. jel to ispravniji naziv?
na jednom dijelu napadoše ljuti kerberi!

kretali smo se prema Assisi-u.

to je podrazumijevalo da pređemo po vrhu neke planine odakle su pogledi bili fenomenalni.

tamo gore idemo!

dalje se ide za Cividavechia-u.

prije odlaska u luku i brod za Španiju, idemo se okupat u sredozemno more. mjesto i plaža je Tarquinia. kupanje, spiranje znoja i djelimično smrada i na vatanje broda.

brod veliki. veći od predhodnog. spavanje na stolice i snalaženje.

i tako 20 sati! u međuvremenu je brod pristao u luku Porto Tores na Sradiniji. pa se sa broda i to ostrvo (koje će mi biti neka od budućih destinacija za putovanje), viđelo malo.

na brodu je bilo i vrlo važni i poučnih stvari. pored ostalog. obratite pažnju na godine. kome nije što gadno.

čudo je voda! a more možda još veće čudo!

za čas se već viđela španska obala, i Barselona!

- poka
- Ready for DAKAR

Barselona se prošla noću.

i iz nje smo izašli jednom vrstom autoputa i po noći pravo za Lleida-u. odatle neđe, orjentaciono počinje Monegros.
ujutro je trebalo dalje, a i padala je kiša. i to lijepo. svakako smo išli

okolina je puna plantaža i farmi. sve miriše na đubrivo. i to je još jedno iznenađenje za mene. i ovđe je sve ili skoro sve obrađeno i čuvano! ka da je njivo

kako je ovo Katalonija, oduševljen sam njihovom borbom za nezavisnost! i sviđa mi se njihova pripadnost i isticanje katalonskioh simbola.

ovđe je naišla prvi put prelijepa žuta glina. lagano, po malo

prošlo se. naravno idemo dalje i to ka nekom selu mjestu (nisam zapamtio ime), đe ima čuvena google 7 cafe bar! kafa nije bila moguća, preglibavi smo bili, ali koka kola može.

naravno dalje odavde je isto bilo super sve dok neko nije upalio onu žutu glinu opet. i počinje zabava

moralo je nazad. naprijed nije bilo noramlno uopšte. blata je bilo toliko da mi se napunio prednji blatobran i polomio se. ovđe je demontiran i svezan na kofer.

nakon vađenja odavde, bez prednjeg blatobrana, pravim grešku sa prednjom kočnicom, pri ne baš polakoj vožnji, i prevrnuo se sa motorom zajedno. to je proizvelo kidanje i krivljenje šnale za kačenje kofera lijevog.
zakačen.

odmor je valja na nekoj pumpi. Repsol naravno!

sa odmorišta nazad u isti hotel. nije bilo dalje smisla vozit po kiši.

i evo ga isti onaj most od jutro.

gotovo za taj dan. odmaranje u hotel.

i iz nje smo izašli jednom vrstom autoputa i po noći pravo za Lleida-u. odatle neđe, orjentaciono počinje Monegros.
ujutro je trebalo dalje, a i padala je kiša. i to lijepo. svakako smo išli

okolina je puna plantaža i farmi. sve miriše na đubrivo. i to je još jedno iznenađenje za mene. i ovđe je sve ili skoro sve obrađeno i čuvano! ka da je njivo

kako je ovo Katalonija, oduševljen sam njihovom borbom za nezavisnost! i sviđa mi se njihova pripadnost i isticanje katalonskioh simbola.

ovđe je naišla prvi put prelijepa žuta glina. lagano, po malo

prošlo se. naravno idemo dalje i to ka nekom selu mjestu (nisam zapamtio ime), đe ima čuvena google 7 cafe bar! kafa nije bila moguća, preglibavi smo bili, ali koka kola može.

naravno dalje odavde je isto bilo super sve dok neko nije upalio onu žutu glinu opet. i počinje zabava

moralo je nazad. naprijed nije bilo noramlno uopšte. blata je bilo toliko da mi se napunio prednji blatobran i polomio se. ovđe je demontiran i svezan na kofer.

nakon vađenja odavde, bez prednjeg blatobrana, pravim grešku sa prednjom kočnicom, pri ne baš polakoj vožnji, i prevrnuo se sa motorom zajedno. to je proizvelo kidanje i krivljenje šnale za kačenje kofera lijevog.

odmor je valja na nekoj pumpi. Repsol naravno!

sa odmorišta nazad u isti hotel. nije bilo dalje smisla vozit po kiši.

i evo ga isti onaj most od jutro.

gotovo za taj dan. odmaranje u hotel.
- poka
- Ready for DAKAR

sledeći dan nije bilo kiše. sve je bilo lakše i ljepše naravno. od hotela se asfaltom preskaka onaj dio koji smo juče probali da vozimo od Monegrosa, pa se uključivalo na nekom sledećem dijelu. uživajte! 

pauza za doručak i prema pustinji

sve je kao u kaubojskim filmovima. i lešinari su tu. čak su mi i iznad glave stizali.

i sve tako do mjesta zvanog Casteljon de Monegros. valjda utvrđenje ili ti gazda od pustinje Monegros je možda živio nekad tu.
malo mjesto, selo. nekako čudno. čini se da nemaju ništa okolo. ali opet nije tako. ne bi opstalo.

čemu ovolika pažnja ovom malom mjestu? jer mi je tu prvi put puštila prednja guma. rez na unutrašnjoj je bio ne mali. smo jednu veću fleku sam ima. a nisam ima rezervnu unutrašnju. ali se sve sredilo.

i dalje naravno!

i ovaj kanjon je bio mnogo dobar!!! mnogo bolji nego na slikama.
ka i sve ostalo

sve se išlo vrhom ovog brda. i onda lagano spuštanje u ravniu i da se ide prema Saragosi.

u međuvremenu je meni prifalilo goriva, pa se moralo i na pumpu. bješe i dobrih mještana te dadoše. i odatle sve do Saragose. pa kroz grad (nemam slika), i do kampa đe spavamo. pred kamp mi pušta guma opet.

ok. u kamp će se sredit. lagano kampovanje.

fenomenalan dan! vrhunski je bio!

pauza za doručak i prema pustinji

sve je kao u kaubojskim filmovima. i lešinari su tu. čak su mi i iznad glave stizali.

i sve tako do mjesta zvanog Casteljon de Monegros. valjda utvrđenje ili ti gazda od pustinje Monegros je možda živio nekad tu.
malo mjesto, selo. nekako čudno. čini se da nemaju ništa okolo. ali opet nije tako. ne bi opstalo.

čemu ovolika pažnja ovom malom mjestu? jer mi je tu prvi put puštila prednja guma. rez na unutrašnjoj je bio ne mali. smo jednu veću fleku sam ima. a nisam ima rezervnu unutrašnju. ali se sve sredilo.

i dalje naravno!

i ovaj kanjon je bio mnogo dobar!!! mnogo bolji nego na slikama.

sve se išlo vrhom ovog brda. i onda lagano spuštanje u ravniu i da se ide prema Saragosi.

u međuvremenu je meni prifalilo goriva, pa se moralo i na pumpu. bješe i dobrih mještana te dadoše. i odatle sve do Saragose. pa kroz grad (nemam slika), i do kampa đe spavamo. pred kamp mi pušta guma opet.

ok. u kamp će se sredit. lagano kampovanje.

fenomenalan dan! vrhunski je bio!
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
- Kesha
- Test vozač kaskader

- Vozim: Hondu
- poka
- Ready for DAKAR

Odavno ja to pričam svakome !sLowRider wrote:Sve ovo imate i u Pipere, samo ljepše