Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
-
NikGold
- NLB Moderator
Re: Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner
Pa ima Ivo betu i tu je preko 5 a ima i Milos Asanovic exc 450 08 godiste sa dva seta tockova isto oko 5 ja mnim aa
Za 4 5 iljada vala moze kupit svako motor sem mica
Za 4 5 iljada vala moze kupit svako motor sem mica
+1389+
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
najbolji predlog ti je ovo. ne trči. kad siđeš sa broda, javiš se Dr Mračnom. iznajmiš motor od njega jedan dan i eto.NikGold wrote:Tu smo visinom i tezinom
i najbolje ti je kad dodjes iznajmis motor na jedan dan od drmrcnoga i podjes u voznju i tu ce ti se sve kasti. Ovako na slikama je sve lijepo u fino u stvarnosti jossss ljepsee iii hmm finije kako kad
za kupovinu ne idi putevima danilorađana!
kod kupovine će ti sve lakše bit kad probaš sa Ivanom i Jovanom vožnju. u tom budžetu neće ti ni uvoz bit problem, ako budeš zna što ti treba. za sve ostalo tu smo, ka što si vidio i sam.
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
ne dirajte mi comija
mislim da na "tezinu" trgovine utice iskustvo koje se steklo u voznju...prvi motor ces lako kupit,na prvo sto naidjes ces uzet..ali onnda kako ti se sire vidici-sire se i prohtjevi,pa ti rezervoar bude mali,motor nema snage,brzi servisi...cas je tezak,cas lak
...
i moj ti je savjet da kod mracnog uzmes freirajd i vidis prije svega sto je enduro...
p.s. i nemoj mnogo motora probavat,tek ces se zbunit
mislim da na "tezinu" trgovine utice iskustvo koje se steklo u voznju...prvi motor ces lako kupit,na prvo sto naidjes ces uzet..ali onnda kako ti se sire vidici-sire se i prohtjevi,pa ti rezervoar bude mali,motor nema snage,brzi servisi...cas je tezak,cas lak
i moj ti je savjet da kod mracnog uzmes freirajd i vidis prije svega sto je enduro...
p.s. i nemoj mnogo motora probavat,tek ces se zbunit
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Uvijek zanimljiva tema, kupovina enduro motora. Što kaže Janko-NikGold za 5 hiljada bi trebalo da se nađe dobar enduro, ja bih za te pare kupio dva dobra motora. Ništa dok se ne proba i vidiš šta te više interesuje, ekstremnija enduro vožnja, poput nekog enduro treninga, na teškom terenu, sa prelaženjem prepreka, sa više enduro tehnike ili neka opuštena vožnja u prirodi, po uređenom makadamu đe često sretneš golf broj 2 i slične limuzine. Najbolje bi bilo imati dva, a i onda bi bilo nešto što ne možeš ili je lakše sa nekim trećim motorom 
-
NikGold
- NLB Moderator
Da imam 5000e ili malo jace ni sam neznam sto bih uzeo
Dal bi isao na ktm 690 enduro ili
Exc 450 ili 525 2007 ili betu 450 do 2009 koja nosi isti agtegat kao ktm
Ili bih pak isao na exc 300 2t
Zato dok neprobas nemozes znat sto hoces
Dal bi isao na ktm 690 enduro ili
Exc 450 ili 525 2007 ili betu 450 do 2009 koja nosi isti agtegat kao ktm
Ili bih pak isao na exc 300 2t
Zato dok neprobas nemozes znat sto hoces
+1389+
- Off-road
- Biker wannabe

- Vozim: DR650se
Vidim da ovako na daljinu nema nista, mora da se dodje doma pa u potragu.
Mada mene interesuje motor koji moze da savlada najteze terene, upravo hard enduro voznja, zato mi je u glavi motor manje kilaze, a opet dovoljne snage da mi ne dosadi poslije par mjeseci, pa kazem sebi, slabo mi je ovo, treba mi jaca masina. Takodje bitno mi je da mogu da registrujem taj motor i izvedem ga na ulicu, da i po HN mogu da ga iskoristm po gradu, a da ne moram da se skrivam od milicije
Tako da je meni u glavi nesto kao taj KTM od 450 ili nesto drugo te snage. Da kupim motor i ostanem sa njim nekoliko godina.
O 2T masini i ne razmialjam s obzirom da sam potpuno neiskustan, i vise mi je ljudi reklo da se ne igram sa 2T dok nesteknem iskustva. I ovdje na forumu I neki prodavci motora u PG kojima sam pisao prije nekog vremena i raspitivao se sta i kako oko kupovine.
Meni je prvo za oko zapao Kawasaki KLX 250 2016, nov je cinimi se bio oko 4560, na sajtu ovoga DKS-a iz Slovenije koji je zasrupnik za bivsu jugu. Ali nisam siguran da mu je to prava cijena kod nas, tako da me nemojte za rijec drzat.
Taj motor ima 21ks cini mi se, tako da bi to valjda moglo da savlada sve sto bi trebalo.
Ne znam sta vi imate da kazete na KLX 250?
Mada mene interesuje motor koji moze da savlada najteze terene, upravo hard enduro voznja, zato mi je u glavi motor manje kilaze, a opet dovoljne snage da mi ne dosadi poslije par mjeseci, pa kazem sebi, slabo mi je ovo, treba mi jaca masina. Takodje bitno mi je da mogu da registrujem taj motor i izvedem ga na ulicu, da i po HN mogu da ga iskoristm po gradu, a da ne moram da se skrivam od milicije
Tako da je meni u glavi nesto kao taj KTM od 450 ili nesto drugo te snage. Da kupim motor i ostanem sa njim nekoliko godina.
O 2T masini i ne razmialjam s obzirom da sam potpuno neiskustan, i vise mi je ljudi reklo da se ne igram sa 2T dok nesteknem iskustva. I ovdje na forumu I neki prodavci motora u PG kojima sam pisao prije nekog vremena i raspitivao se sta i kako oko kupovine.
Meni je prvo za oko zapao Kawasaki KLX 250 2016, nov je cinimi se bio oko 4560, na sajtu ovoga DKS-a iz Slovenije koji je zasrupnik za bivsu jugu. Ali nisam siguran da mu je to prava cijena kod nas, tako da me nemojte za rijec drzat.
Taj motor ima 21ks cini mi se, tako da bi to valjda moglo da savlada sve sto bi trebalo.
Ne znam sta vi imate da kazete na KLX 250?
-
NikGold
- NLB Moderator
Imamo dosta motora koje ti mozemo ponudit da probas. Izmedju svih i hondu crfl250 koja je slicna tom kawasakiju. Pa ces vidjet
+1389+
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Hard enduro motor jeste za najteže terene, za vrhunskog, iskusnog vozača, ali nije baš za vozikanje po gradu sa kramponkama. To su i motori koji zahtijevaju česte servise, (zamjena ulja i filtera na KTM Freeride je na 20 radnih sati), dosta se troše, prenos, točkovi, kramponi, sve je prilagođeno terenskoj vožnji i ne preporučuje se da se takav motor koristi za gradsku vožnju, što ne znači da ne može da se koristi u saobraćaju, ako neko to može finansijski da izdržava.
Ovaj Kawasaki KLX250 je dobar izbor za kombinovanu vožnju, nije hard enduro, ali je dobar za sve terene, odličan i za saobraćaj, okretan, lak, malo troši, jeftina registracija, servis dovoljno jednom u sezoni, pravi dual sport motor.
Ovaj Kawasaki KLX250 je dobar izbor za kombinovanu vožnju, nije hard enduro, ali je dobar za sve terene, odličan i za saobraćaj, okretan, lak, malo troši, jeftina registracija, servis dovoljno jednom u sezoni, pravi dual sport motor.