Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner

Post by sLowRider »

Legendarni motor. Pricao i jedan Dubrovcanin ljetos o njemu isto sto i Filip i Vedza. Prevara.
Hold your horses, man
Freeride
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: DR650se

Post by Off-road »

Ovo je situacija sto se tice novih motora, cijene do 5000.

Sto se tice Kawasakija KLX250 obavjesten sam da se taj motor vise nece prodavati u evropi od prvog januara. Tako mi je saopsteno u Tuttomoto, a Honda CRF250 ima ali se naruci sad pa se ceka do maja :) a doduse gledajuci po netu i jedan i drugi su opisali ko da su spore babe i NikGold mi je istu stvar reko.

Naisao sam i na Benelli-a nisam znao za njih, ima dual sport bx250 oko 2800eur Mangus je zastupnik za nas, ima i verzija od 400ccm, ali nasao sam na oficialnom forumu takvih prica, otpadaju srafovi, matice, elektrika losa, dihtunzi, na nekom modelu lanac propada nakon 6000km uz redovno odrzavanje i podmazivanje, model od 300ccm. Tako da Benelli je samo lijep za vidjet na oko , kako mi se cini.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

crf je upravo nas drugar mica trgovao,i meni se bas svidio,ali i ja mislim da zbog tvojih dimenzija nije ya tebe...

moze li se na taj brod sto utovarit,pa ga u cosak da ne smeta? :)
dosta je tesko kod nas pronac hard enduro da valja,jer trazi cesta servisiranja a time se rijetko ko zanima...nije problem kad se ima i po nesto ulozit,ali vecina sto gledasmo je da te tuga uvati kako ljudi izraubuju te motore.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ja ti neđe prije napisah, polako, dođi doma. javi se Mračnom, iznajmi motor probaj vozi malo nauči i viđi što je to. onda moš počet potragu.
razumijem te da bi da odma nađeš sve što ti treba :) ali mislim da ti je bolje ovako. možda ti i Mračni proda jedan motro iz svoje ergele! :) ima ih ka komaraca! :mrgreen:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Kako je na moj televizor Pokasine, coek doodi sa vijadja i ostaje dva mjeseca i nema kad trazit 3mjeseca mootora, razumijes ti mene
+1389+
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: DR650se

Post by Off-road »

Ja znam da moram da dodjem doma pa da zovem, gledam, probam, vidim sta gdje ima.
Sad ta situacija da je odmor kratak i da dvije nedelje u akciji trazenja motora nisu nista, ali dvije nedelje odmora su mnogo eeee :)
Stvarno mi nije padalo na pamet da je situacija sa hard endurom tako losa doma, ja sam bio uvjeren da cu odmah naci masinu.
Kad vidim i vi koji ste u tome, pa gledate jurite po Hrvatskoj, Sloveniji...
Meni je prvo bilo na pameti nesto dualsport road legal, sad bogami, daj sta das samo da se nesto vozi :) pa sto rekoste kako budem stecao iskustvo i sirili se vidici sa prvim motorom, tako cu i ja znati sta cu da kupim sledece i kako dalje.
markobr
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350

Post by markobr »

@Off-road

Moram i ja nešto napisati vezano za ovu temu :-)

Tražim motor evo godina dana i još nisam uspio da nađem ono što mi odgovrara. Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna, Italija, Francuska i Njemačka su zemlje u koje sam tražio i da iskreno kažem nisam našao ono što tražim a kada nešto nađem onda su komplikacije oko uvoza itd.

Dogovorim se sve, ljudi mi pošalju slike ja sve pripremim da krenem i onda kad tražim papire kažu mi da motor ima "neke" papire ali da oni to ne registruju itd. Ti neki papiri su problem jer npr ovaj iz Srbije dovede motor i na neki način izbjegne plaćanje carine ne znam kako ali ni jedan do sada nije imao čiste papire da ga mogu dovesti u CG.
Sa hrvatima je malo drugačije ali skoro ista stvar. U Francuskoj sam imao nekoliko komada i ni jedan nisam mogao da uvezem jer nemaju Homologaciju i onda oni ne mogu da prave izvozne papire.
Ja tražim motor koji mogu da registrujem i da vozim na moje ime, znači ne želim da imam problem sa policijom carinom itd.
U sloveniji sam našao KTM exc-f 250 2011 dobra cijena i sve super ali opet problem, moram na njega da ugrađujem ventilator, žmigavce, prekidače, releje itd i ajde sve to bih mogao da pozajmim od duga Mračnoga :-) za registraciju ali kad sam pošao na carinu sa papirima oni mi računaju motor više nego što ga ja plaćam pa kad na sve to dodam PDV i registraciju iskreno da kažem ne isplati se uzimati motor i odustao sam.

Ja tražim KTM EXC-F 250,350,450

Prije neki dan sam se čuo na ovim momkom za Betu 400 (Ivan) jer sam pročitao Jankov post upućen tebi pa sam i ja zvao da pitam, motor je odličan ali za mene malo skup ali ako si spreman da daš koju paru preko 5k onda je taj motor super ali treba viđeti koliko je novi i uporediti jer ako je neka mala razlika onda mislim da se ne isplati.

Ja sam malo "težak" za ove trgovine, želim da sve bude kako treba prvo papiri a onda ostale stvari.
Ne žurim niđe nekad ću možda i naći nešto. :-)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

NikGold wrote:Kako je na moj televizor Pokasine, coek doodi sa vijadja i ostaje dva mjeseca i nema kad trazit 3mjeseca mootora, razumijes ti mene
e jes časti mi! malo ispuštih ovi kratki rok.
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha xt 350

Post by filip xt350 »

markobr wrote:
Ja sam malo "težak" za ove trgovine, želim da sve bude kako treba prvo papiri a onda ostale stvari.
Ne žurim niđe nekad ću možda i naći nešto. :-)
Nisi ti tezak brate, Mica je tezak jedino on nije mogao naci enduro motor :)
Cudo kako ga ti isto nisi mogao naci?! Lagano to ide
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

ja sam 5 ocarinio do sad , po neke isao u Srbiju po neke u Sloveniju . Jes malo kutare ali merak je merak
+1389+
Post Reply