Peticija za smanjenje registracije???

Post Reply
tdm93
Grijač guma
Grijač guma

Re: Peticija za smanjenje registracije???

Post by tdm93 »

samo do izbora je smanjenje :D :D :D :D :D :D
APARTMANI "LIGHT HOUSE"
BIKER FRENDLY
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Koliko se meni cini, ZOBS ne tretira cijenu registracija. Ako sam u pravu onda nista od smanjenja registracija. U pitanju su neke izmjene medju kojima su i izmjene clanova koje propisuju i visinu kazne za ucinjene saobracajne prekrsaje. Mogu vam to provjeriti sjutra ako vas zanima :D
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

sLowRider wrote:Evo ja sad bijah da registrujem motor i rekose mi da je smanjena cijena na racun luksuza! Samo da nije do izbora! Tako da se ova tema moze zakljucat!

Srecno!!!
Danas sam bio u servis oko registracije i nema nikakvih promjena u cijenama. :liar:
marinero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozim

Post by marinero »

Svakako se moze zakljucati jer se godinu i po drvi tupa prica

a pomaka nema. Ili regiestruj i vozi ili ne registruj i drzi

motor u supu... :lol: Ja sam uredno platio drzavi prije

mjesec dana 490 evrica za dva motora. Taman u pravo

vrijeme da zavrse ove kruzne i asfaltiraju koji sokak...

Mozda im ostane i za koji siguran glas... :whistle:
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
ljubce
Stoper
Stoper
Vozim: YAMAHA FZ6

Post by ljubce »

Moje misljenje da je ovaj POREZ NA UPOTREBU cista kradja i da bi stvarno bilo vrijeme da se nekako tome stane na kraj, Nesto prelistah papire od registracija od zadnje dvije godine izgleda da je koliko mene matematika sluzi svaki put mi je naplacen PDV na porez na upotrebu , znaci drzava ti je nametnula da platis porez pa je i taj porez oporezovala. Jos sad zadni put mi naplatise 15 eura zato sto mi je registracija istekla mjesec dana sto sam moro cekat na red na tehnicki i povrh svega za izradu saobracajne im je trebalo mjesec dana ZELENASI
Ja licno nisam u mogucnosti da vozim motor citavu godinu zbog posla i ali mislim da registracija na kraci vremenski rok nam sigurno ne bi donjela smanjenje cijene registracije, jer bi smislili isto kao kad prelazite granicu bez zelenog kartona . Zeleni karton Kosta 20 eur i vazi koliko je motor registrovan a trodnevno osiguranje koje placate na granicu kosta 18 eur.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

evo naleceh na ovaj link, pa eto i da vidi jos neko

http://www.registracija-vozila.rs/kalku ... ije-vozila" onclick="window.open(this.href);return false;

u pitanju je srbija
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Što će reći da bi me umjesto ovdašnjih 250, registracija u Srbiji koštala manje od 150€. Baš ti hvala, sad mi je puno lakše!
Veljko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha mt-03!!

Post by Veljko »

Pa dobro, samo im je upola manje..
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

ljubce wrote:Moje misljenje da je ovaj POREZ NA UPOTREBU cista kradja i da bi stvarno bilo vrijeme da se nekako tome stane na kraj, Nesto prelistah papire od registracija od zadnje dvije godine izgleda da je koliko mene matematika sluzi svaki put mi je naplacen PDV na porez na upotrebu , znaci drzava ti je nametnula da platis porez pa je i taj porez oporezovala. Jos sad zadni put mi naplatise 15 eura zato sto mi je registracija istekla mjesec dana sto sam moro cekat na red na tehnicki i povrh svega za izradu saobracajne im je trebalo mjesec dana ZELENASI
Ja licno nisam u mogucnosti da vozim motor citavu godinu zbog posla i ali mislim da registracija na kraci vremenski rok nam sigurno ne bi donjela smanjenje cijene registracije, jer bi smislili isto kao kad prelazite granicu bez zelenog kartona . Zeleni karton Kosta 20 eur i vazi koliko je motor registrovan a trodnevno osiguranje koje placate na granicu kosta 18 eur.
Ovo oko poreza je pitanje za pravnike, cini mi se da ih ovdje ima. Mislim d ase jedna ista stvar ne moze dva puta oporezovati.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

samo da znate da u hrvatskoj vozis dok dodje zima , onda odlucis da parkiras motor odes otkaEs preostalu registraciju i do kraja godine dobijes razliku nazad sweet
risk,is what makes life worth living.
Post Reply