Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabavka

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Slavo
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda Hornet

Re: Generalni topic o gumama - karakteristike, cijena, nabav

Post by Slavo »

ice wrote:Na sva zvona hvalim Pilot Power 2CT i navijam za nju. Guma koja će ti trajat dugo, odlično držat kako po suvom tako i po mokrom, vrlo brzo se zagrije. Što drugo tražiti od gume

sent from Odnekle juzing d foun
a jel kolika razlika izmedju Power i Power 2CT ?
ima li potrebe uzimati 2CT - ja kao neki lagani vozac, pocetnik na ove jace kubikaze ?
Galiot wrote:Odličan izbor ali ja više navijam za Continental iako su to nijanse. Samo mi reci, koja je prednja guma na motoru?

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
trenutno su Brigestone Battlax bt 023 i naprijed i nazad, samo sto je zadnja guma malo starija pa mi djeluje i tvrda (mislim da joj je dot 2010) i tacno se vidi da je motor vozen 90% kroz grad pa je po sredini vise potrosena
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ako si vozac pocetnik i nisi neki trkac zasto ne razmislis o sport turing gumi? Gume koje drze vrhunski, brze se griju nego cisto sport gume, bolje su na mokro i na hladnom asfaltu a duze traju. A da im nadjes granicu moras stvarno znat ludacki da vozis. Imas veliki izbor dobrih sport turing guma kao na primjer:

- pirelli angel gt
- pirelli angel st
- michelin pilot road 2 i 3
- metzeler Z8 m/o
- continental road attack 2
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Slavo
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda Hornet

Post by Slavo »

pa zato sam i trazio savjet :D da me uputite sto je najbolje a uz to i dobar odnos cijena/kvalitet ;)

ovu Angerl ST imaju u Castellanu inace drze Pireli i Dunlop, u ktm montenegro dobijaju gume za 15-20dana bice koliko shvatih metzeler
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

0670565246 Krsto tj Ljubisnja -clan ovog foruma. Ima SIGURNO najpovoljnije cijene guma na nasem trzistu
+1389+
P@ka
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha FZ6 Fazer

Post by P@ka »

Za mjesec dana treba da zamjenim gume, tako da ne znam da li nekoga interesuju polovne Michelin Pilot Road (prednja 120/70 R17 i zadnja 180/55 R17) čini mi se da je DOT kraj 09, ja sam ih montirao na početak sezone 2011. Šara je još OK ali ;) :) ;)
Ako nekog interesuje nek se javi na PM.
P@ka
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha FZ6 Fazer

Post by P@ka »

P@ka wrote:Za mjesec dana treba da zamjenim gume, tako da ne znam da li nekoga interesuju polovne Michelin Pilot Road (prednja 120/70 R17 i zadnja 180/55 R17) čini mi se da je DOT kraj 09, ja sam ih montirao na početak sezone 2011. Šara je još OK ali ;) :) ;)
Ako nekog interesuje nek se javi na PM.
Ništa ipak su samo za zapalit dobre :angry-extinguishflame:
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Ja stavih neku dan trkace gume dunlop sportmax. Evo utisaka posle nekoliko voznji:

Dobre strane:
Kad se ugrije na toplom i suvom asfaltu... Uh...
Motor se sam obara, a grip mu je fantastican. Dakle mnogo sigurnija voznja u ovim uslovima. Ulazak u krivine nevjerovatan. Zabavno do jaja.

Lose strane: Dok se ne zagriju gume su ka na led. I kad se zagriju na vlaznom su ka na ledu. Srecom sam prosao sa lako naucenom lekcijom. Vlaznog asfalta vazda moze bit iz raznih razloga. Brzo se trose ali kolko vozim to i nije problem.

Dakle preporuka za ljeto do mora, ali ko sto proizvodjac kaze ovo su gume za stazu i bez obzira da li je ljeto il zima na vlazan asfalt vazda se moze naletjeti. Koga ne mrzi da ih mice i stavlja mogu posluziti za zabavu u kontrolisanim uslovima.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Sava napravila dobru off-on road gumu...

http://www.advpulse.com/adv-products/be ... sava-mc60/" onclick="window.open(this.href);return false;

zanimljivo... Krsto imate li je vi u ponudi?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

sava je u vlasnistvu mitasa tako da
+1389+
Ljubishnja
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM EXC 450

Post by Ljubishnja »

Mracni,ima je u ponudi kod dobavljaca. Jeste vrlo je zanimljiva. Nesto poput Continentala TKC 80.
Post Reply