nego da ne bi gubili vrijeme i oko toga mislim da je jedino rjesenje da trazimo da u sklopu AMSCG radi i Moto Savez i da se covjek placa iz budzeta drzave koji mi punimo svakako.
Peticija za smanjenje registracije???
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: Peticija za smanjenje registracije???
teoretski clanarina dobro zvuci, malcice je drukcije u praksi. ljudi ne placaju razne poreze drzavi 
nego da ne bi gubili vrijeme i oko toga mislim da je jedino rjesenje da trazimo da u sklopu AMSCG radi i Moto Savez i da se covjek placa iz budzeta drzave koji mi punimo svakako.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
veskotg wrote:VeDzA wrote:Evo i mojih 5 centi,na ovu nepresusnu temu![]()
Svi dijelimo misljenje da je moto savez dobra ideja,da bi bilo sjajno da imamo "kucu",u koju bi resavali sve probleme koje nas kao moto zajednicu tiste ali i medijuma izmedju motorista i drzave za razne nase akcuje i zahtjeve.
Super bi bilo da imamo moto savez koji ce pruzat pomoc motoristima (i nasim i stranim) po puteva crnogorskih,bavit se pravnom regulativom u pogledu motorista, unapredjivat moto kulturu,finansirat razne akcije,prosetat do grobnika da vide kako funkcionise trkacka staza pa stisnut ove nase da se slicna napravi...i milion drugih pitanja.ALImisljenja sam da to sve kosta,i ako se ne nadje stabilni izvor finansiranja,taj moto savez ce biti samo jos jedan moto klub,bez ikakvih medjusobnih razlika.moto savez mora imat sposobne ljude koje ce ove funkcije vrsit profesionalno,za pare,a ne amaterski iz cistog razloga jer kosta,i vremena i para.DAkle,duboka organizacija i ozbiljna prica...
Sto se tice pitanja smanjenja cijene registracije,mislim da tu ne moramo cekat osnivanje saveza,vec je dovoljno da posaljemo zahtjev preko nolimitbikers-a,u ime svih klubova.mi smo vec srocili taj zahtjev,a ja sam voljan i poc do svakog predsjednika aktivnog moto kluba u cg,da ljudi vide zahtjev i potpisu ga.
To je po meni najprostiji nacin,a opet dovoljno ozbiljan
Mozda drzava prihvati zahtjev bez pitanja,mozda obiju,mozda i ne odgovore...ali da konacno znamo na sto smo po tom pitanju i kako dalje...
Ovako samo teorisemo savake zime![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svaka na mjestu,i sa svime se slažem.
Međutim,postoji ovaj problem finansiranja profesije zvane DAVAČ POMOĆI U MOTO ZAJEDNICI,odnosno zapošljavnje osobe dovoljno sposobne da izađe u susret svim prohtjevima,pravnim i bjelosvjetskim,jer bez toga sve ovo rečeno je OPET samo jedna fina i konstruktivna priča,sa lošim krajem.
Dakle,pošto sigurno ne možemo očekivati da se ova osoba finansira od strane države,odnosno iz sredstava koja mi odvajamo za LUKSUZ,kako to vole da zovu,kako onda?
Da svi klubovi daju mjesečnu nadoknadu,ili da se krade grožđe u Agrokombinat,kradu ovce po Berana ili agregatom se riba ''bije'' na Jaz i oko Žanjica?
Ukoliko su klubovi spremni,uključujući i neke inostrane filijale,da odvoje sredstva(samo reba neko da uradi računicu klubovi puta članovi puta 1€ mjesečno + slobodni ''strijelci'')mislim da bi se došlo do cifre da ima i za dažbine državi po pitanju poreza za zaposlenoga.
Možda je glupo,ali neđe ovo prolazi...
Mislim da clanarina ne pije vodu,jer koliko znam i mnogi klubovi imaju problema sa naplatom a i reklo bi se da ih nema toliko za ove troskove...
Resenje je u onome sto svi placamo-registraciju.
Uvodjenjem stavke za doprinos savezu na racun za registraciju motocikla,obezbijedila bi se i opstost i redovnost...zvanican podatak kaze da se registruje oko 5000 motocikla godisnje,pomnozi sa 1,2 ili 5 eura i eto sredstava..
- Kesha
- Test vozač kaskader

- Vozim: Hondu
Sve je to tačno.
I dobro bi bilo - samo ne znam da li je realno i na koji rok.
Ako hoćemo da neko nešto za nas radi, da NAS predstavlja, da bude naš - onda ne smije da mu država bude pislodavac i neki partijski birokrata šef.
To već imamo u AMS - pa im vidite sajt, a ne djelovanje. Bije baš dobro.
Državna kancelarija predstavlja interes države i trebalo bi svih stanovnika. Ili nekog ko je stavi u džep.
A nezavisna organizacija interes grupe koju zastupa. Što je jača organizacija i savez - imaće jači uticaj. A biće jača ako nas ima, ako ima klubova, i ako se organizujemo/povežemo po onim interesima koji su nam zajednički i realni.
Ako hoćemo da platimo motor 1000 ili 15000€, a nećemo da platimo 1€ članarine mjesečno - ali da znamo šta plaćamo i šta dobijamo, a ne treba nam ni savez ni dogovaranje...
Ako daš dinar - treba da dobiješ sir.
I dobro bi bilo - samo ne znam da li je realno i na koji rok.
Ako hoćemo da neko nešto za nas radi, da NAS predstavlja, da bude naš - onda ne smije da mu država bude pislodavac i neki partijski birokrata šef.
To već imamo u AMS - pa im vidite sajt, a ne djelovanje. Bije baš dobro.
Državna kancelarija predstavlja interes države i trebalo bi svih stanovnika. Ili nekog ko je stavi u džep.
A nezavisna organizacija interes grupe koju zastupa. Što je jača organizacija i savez - imaće jači uticaj. A biće jača ako nas ima, ako ima klubova, i ako se organizujemo/povežemo po onim interesima koji su nam zajednički i realni.
Ako hoćemo da platimo motor 1000 ili 15000€, a nećemo da platimo 1€ članarine mjesečno - ali da znamo šta plaćamo i šta dobijamo, a ne treba nam ni savez ni dogovaranje...
Ako daš dinar - treba da dobiješ sir.
Polako žuri - Festina lente
- RockerArm
- Grijač guma

- Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Sve shto ste rekli Vedza i Kesha stoji na i na mjestu je.
Znaci treba da se nadje neka osoba koja je motociklista u dusi a taman je zavrsila fax i ne moze doci do posla, a koja bi se 100% posvetila ovom poslu.
Mi vozaci da se udruzimo preko NLB-a i da skupimo 200 ljudi koji su spremni dati po 10E mjesecno za finansiranje te nove "firme" u narednih 12 mjeseci pa da vidimo dje cemo biti za godinu dana. Od ovog novca bi se finansirala osoba koja se odredi za taj posao....a moglo bi se i kakvoj advokatskoj kancelariji dati dio novca...pa neka trce od adrese do adrese po cio dan. Ja sam spreman za takav izdatak. Jedan od ciljeva te firme bi bio i taj da u roku od 12 mjeseci rijesi i problem svog finansiranja i to na nacin da se npr. 2 eura radio-difuzije uplacuje na njihov racun a mogao bi i dio novca koji je u stavci "porez na upotrebu vozila".
Znaci ekipa!
1.Umrezavanje motociklista (ozbiljnih ljudi....imenom i prezimenom...koji stoje iza svoje rijeci)(pa makar i 30 koji ce finansirat za pocetak)
2.Osnivanje Moto-agencije koja ce biti pod kontrolom motorista(jasno rijesiti sistem kojim se upravlja tom agencijom i obezbijediti da bude pod totalnom kontrolom cinioca koji su je osnovali)
3. Problem finansiranja i problem registracija da rijesi sama Agencija u roku od 12 mjeseci od pocetka djelovanja.
4. Ako agencija ne bude sposobna ovo rijesiti.....lako cemo se vratit na ovo stanje koje je sad
Znaci treba da se nadje neka osoba koja je motociklista u dusi a taman je zavrsila fax i ne moze doci do posla, a koja bi se 100% posvetila ovom poslu.
Mi vozaci da se udruzimo preko NLB-a i da skupimo 200 ljudi koji su spremni dati po 10E mjesecno za finansiranje te nove "firme" u narednih 12 mjeseci pa da vidimo dje cemo biti za godinu dana. Od ovog novca bi se finansirala osoba koja se odredi za taj posao....a moglo bi se i kakvoj advokatskoj kancelariji dati dio novca...pa neka trce od adrese do adrese po cio dan. Ja sam spreman za takav izdatak. Jedan od ciljeva te firme bi bio i taj da u roku od 12 mjeseci rijesi i problem svog finansiranja i to na nacin da se npr. 2 eura radio-difuzije uplacuje na njihov racun a mogao bi i dio novca koji je u stavci "porez na upotrebu vozila".
Znaci ekipa!
1.Umrezavanje motociklista (ozbiljnih ljudi....imenom i prezimenom...koji stoje iza svoje rijeci)(pa makar i 30 koji ce finansirat za pocetak)
2.Osnivanje Moto-agencije koja ce biti pod kontrolom motorista(jasno rijesiti sistem kojim se upravlja tom agencijom i obezbijediti da bude pod totalnom kontrolom cinioca koji su je osnovali)
3. Problem finansiranja i problem registracija da rijesi sama Agencija u roku od 12 mjeseci od pocetka djelovanja.
4. Ako agencija ne bude sposobna ovo rijesiti.....lako cemo se vratit na ovo stanje koje je sad
Worry less, ride more!
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
A ako se poslije 12 mjeseci vratimo na ovo stanje kao shto je sad onda opet napravit drugu agenciju na 12 mjeseci na isti nacin.......
Valjda ce taj rad da se isplati u konacnici.
Valjda ce taj rad da se isplati u konacnici.
Worry less, ride more!
-
Freeman
- Grijač guma

Sve sto ste napisali je tacno. A mislim da bi prvi korak bio da se zacrta neki datum (npr. nedelja 18. 10.) i da se ljudi koji su voljni da pomognu okupe i uzivo popricaju o svemu. Da se odrede smjernice i podijele obaveze. I da se napokon pokrene sa mrtve tacke svo ovo teoretisanje koje traje godinama. U suprotnom, bojim se da ce sve ponovo ostati samo na pisaniji.
- Kesha
- Test vozač kaskader

- Vozim: Hondu
Ja sam 16. do 20. po putu...
Prije toga jedno popodne?
Prije toga jedno popodne?
Polako žuri - Festina lente
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Slazem se za prije tog datuma....jer i ja odoh na zasluzeni odmor sledece nedelje napokon.....a mogu svaki dan ujutru...12,13,14,15,16....a moze i sjutra ujutro 11.10...
Worry less, ride more!
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
da vam još malo pojasnim. dopis i kompletno slozeni podaci su pripremljeni. ja i dalje pokušavam da organizujem nešto oko toga. jedino mi treba neko ko oce da stane ispod, tj. da ga potpiše neka organizacija. nadam se da ću i to nać, pa da predam. organizacija postoji, i nadam se da ću je nać. ako ne uspijem, javljam pa možete dalje.
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Nemoj zurit previse. Sacekaj malo da vidimo.poka wrote:da vam još malo pojasnim. dopis i kompletno slozeni podaci su pripremljeni. ja i dalje pokušavam da organizujem nešto oko toga. jedino mi treba neko ko oce da stane ispod, tj. da ga potpiše neka organizacija. nadam se da ću i to nać, pa da predam. organizacija postoji, i nadam se da ću je nać. ako ne uspijem, javljam pa možete dalje.
Shto se tice sastanka ne moramo se odma svi ni sresti....obzirom da svi imaju obaveze i da nije lako sve u istom danu. Neka se sastane ko kad moze a izmedju sebe ce nam se iskristalisati koliko nas je i ko se sa cim slaze. Svako od nas zna shto njegovi drugari misle o svemu pa s'toga moze iste racunat za ovu stvar.
Nadam se da nijesmo sa ovim pretjerali da ne iskoriscavamo previse gostoprimstvo na ovom sajtu!
Worry less, ride more!