Osim što su ekonomičnija varijanta prevoza, motocikli su, gledajući racionalno, ekološki prihvatljiva prevozna sredstva koja manje zagađuju okolinu, zazimaju manje prostora i daleko manje opterećuju postojeću putnu infrastrukturu.
Zašto onda država ne bi stimulisala (u smislu da se smanji toliko ,,opterećenje') nabavku ovog alternativnog vida prevoza?
Svuda, cjena obaveznog osigaranja odnese gro cjene registracije, a kod nas je to manje od polovine iznosa
S, tim u vezi, mislim da se prvo treba pozabaviti sa ,,državom'', a onda sa osiguravajućim kućama (npr. da bude drugačiji kriterijum osiguranja, možda kao kod automobila da je to snaga motora
Organizacijom moto klubova u CG i zajedničkim djelovanjem, kao punopravno pravno lice, možemo da djelujemo na državu. Mada je i bez doga postojala pravna osnova (sada ne znam koliko ono građana treba da se skupi da bi uputili inicijativu), ali ovako smatram da možemo biti ozbiljnije shvaćeni. Tu je NLB, Posejdon, vjerujem i Pirati (mislim na registrovana udruženja), u bliskoj budućnosti još neko...