BMW R 1200 GS za 2010-tu

Novosti, komentari novih i starih motora...
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: BMW R 1200 GS za 2010-tu

Post by Galiot »

Čisto malo pojašnjenje za one koji ne znaju:

Motorradov test se zove ALPENMASTERS TEST,koji se kako mu i ime kaže sprovodi u Alpama. Bit je da se noviteti u svim klasama (enduro,sport,allrounderi,toureri..) stave u iste okvire testa (znači realne,samo cesta,i to Alpska vijugava...) i da se onda proglasi najbolji motocikl za tu godinu. Ima tu i mjerenja,telemetrije ali je ipak subjektiva u prvom planu koja uključuje mnoge stvari kao npr,smještaj prtljage itd. U evropskim "moto vodama" izuzetno cjenjen test,koji sa zebnjom iščekuju svi proizvođači. V-Strom 650 je 3x učestvovao,dva puta pobjedio a treći izgubio bukvalno za dlaku od BMW R 1200 R.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Madza wrote: Kad sam rekao da su vecinom vlasnici GS-a matori nisam mislio na nikoga sa ovog foruma,a pogotovo ne na tebe i na tvoju cijenjenu suprugu!!!
Sto se tice BMW-a kao motora,suvisno je svako dalje raspravljanje,to je motor koji nudi maximum u svim klasama.
Poenta moje prepiske je da postoje i ostali proizvodjaci koji takodje nude TOP motore,ali kao sto rekose kolege sve je stvar ukusa i osjecaja.
Diskutujemo , drago mi je da se razumemo ..
nema potrebe za tim ''cijenjena'' , samo sam se malo nasalio sa baba i deda , ne osecam se ja jos toliko mator ( mada jesam , realno ) ...

Inace se slazem sa tobom da je suvisno razpraljati predaleko , jer ako nista drugo , leto je , treba da se vozi ..

Zadnja nocna mi je , odspavam sutra malo , pa pravac na put ( vracam se za 14 dana ... )

BMW boxer , po meni , ni slucajno nije najbolji ( po performansama ) motor u svojoj klasi , kad ga uporedis sa linijskim cetiri ili V motorom , ali je zahvaljujuci karakteru motora i duuuuugorocnom razvoju tog agregata toliko dobar , da dok ne sednes na njega ( bez predrasuda ) i ne probas , ne bi poverovao da moze toliko da te obraduje . Jer na papiru , sem solidnog obrtnog momenta ne zvuci nesto naj ...

A to da i drugi proizvodaci nude TOP motore , pa nisam toliko lud pa da to sporim ... mnogi su bolji od BMW -ja , sve zavi sta covek trazi i ocekuje

Sve u svemu , da ne pomislis da sam lud na BMW-a , da ti kazem nesto .

Da imam para da kupim nekoliko motora za svaku potrebu , kupio bi

Ducati Hypermotard da se vozim ko lud gradom i krivinama
Honda Goldwing da zadovoljim zenu
Ural sa prikolicom , da mi bude tu i jedan Rus ( nas i Rusa ... )
MV Agusta Brutale kad izadem na kaficu predvece , onako smekerski
i za neku jurnjavu do pre par meseci Yamaha R1 , ali sad BMW S1000RR
Nasao bi se tu jos neki interesantan ako ubodem na lottu ...

Vidis , da ne izbacise taj BMW S1000RR , ne bi ni pomisljao na BMW-ja. Ja volim motore , a ne BMW !

Ali , posto nemam toliko para ( nazalost ) pa mogu da kupim samo jedan motor , znam da za to sto ja ocekujem od njega , za sad , za mene , nema boljeg resenja od GS-a

Svi mi vozimo jer uzivamo u dva tocka , kakve veze ima koje je marke taj dvotockas ?

Pozdrav svima , pa se cujemo kad se vratim ... Simo
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

velimlje wrote:
Madza wrote:
Sve u svemu , da ne pomislis da sam lud na BMW-a , da ti kazem nesto .

Da imam para da kupim nekoliko motora za svaku potrebu , kupio bi

Ducati Hypermotard da se vozim ko lud gradom i krivinama
Honda Goldwing da zadovoljim zenu
Ural sa prikolicom , da mi bude tu i jedan Rus ( nas i Rusa ... )
MV Agusta Brutale kad izadem na kaficu predvece , onako smekerski
i za neku jurnjavu do pre par meseci Yamaha R1 , ali sad BMW S1000RR
Nasao bi se tu jos neki interesantan ako ubodem na lottu ...

Vidis , da ne izbacise taj BMW S1000RR , ne bi ni pomisljao na BMW-ja. Ja volim motore , a ne BMW !

Ali , posto nemam toliko para ( nazalost ) pa mogu da kupim samo jedan motor , znam da za to sto ja ocekujem od njega , za sad , za mene , nema boljeg resenja od GS-a

Svi mi vozimo jer uzivamo u dva tocka , kakve veze ima koje je marke taj dvotockas ?

Pozdrav svima , pa se cujemo kad se vratim ... Simo
Srecan put!
Da mislis da sam lud za BMW-om:
K1200LT-Za cruising
HP2 Megamoto-za kratke sprinteve i klizanje
BMW S1000RR Za :naughty: :naughty: :naughty:
R1200GS Adventure
i taj Ural,e kako mi se svidja majko mila!
14:23
Post Reply