R1200GS vs Tiger 1050

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

R1200GS vs Tiger 1050 vs BMW R1200R

Poll ended at 14 Apr 2011 16:36

BMW R1200GS
15
47%
Triumph Tiger 1050
12
38%
BMW R1200R
5
16%

Total votes: 32

Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Re: R1200GS vs Tiger 1050

Post by Roki »

djodja wrote:. Cak postoje (doduse rijetki) slucajevi dje su ljudi ......
... poslije trogodisnjeg iskustva od 50-ak hiljada kilometara na Tigeru istog kupili svom najblizem clanu familije ;)

sigurno ne bi da nije vrh
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

djodja wrote:
Monsteru :) daj malo vise informacija, iliti obrazlozi nam malo vise zasto bi izabrao Tigera preko GS-a (ne kazem da grijesis samo me interesuje obrazlozenje)?

Hmm...

Prvo, lijepsi mi je dosta, plus se vazda sa smjeskom na licu sjetim stranca koji nas je na Tigeru pratio u okolici Zadra (tempo voznje je bio krvnicki). Interesantniji mi je agregat na njemu, plus znajuci koji meni motori karakterom pasu, blize mi je Tiger nego Gs..
Plus, jos jedna mala sitnica za nadodat. Moje skromno misljenje je da je GS posto klise...
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Težak izbor generale Djodja...

Pojma nemam, da skrenemo na skroz druge metode odlučivanja, po kineskom kalendaru, od 15 Februara 2010 do 2 Februara 2011 je godina Tigra, i to ne samo običnog, već je godina Metalnog Tigra :o :o (ne zafrkavam se, provjerite na internetu http://en.wikipedia.org/wiki/Tiger_%28zodiac%29" onclick="window.open(this.href);return false; )

Image

Znači ukoliko ga budeš kupovao u tom periodu, ili zaključivao prodaju/kredit za motor u tom periodu, Metalni Tigar je tvoj, nema druge....
Bližom analizom kineskog kalendara nisam vidio u bilo kojem budućem periodu da postoji godina GS-a, metalnog ili karbonskog, tako da u zvijezdama odgovor za bavarca ne traži....

Having said that.... ja bih možda uzeo GS-a, ali možda i Tigera............ (možda ipak malo radije GS-a, ali malčice)....

Nadam se da ti nisam pomogao....

Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Meni ovo izgleda kao "oces li radije sto eura ili dvije po pedeset" :)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

I ja cu da se suzdrzim od glasanja .

Ali me zivo interesuje kako ces da se odlucis .

Kad sam birao motor , i meni je bio Tiger opcija , ali ga nisam probao , niti kupio . Nista konkretno ne mogu da navedem kao razlog za takvu odluku , jedino mozda to da mislim da je Tiger manje udoban , sedeli smo ja i zena na njemu , na sajmu i nema uporedivanja sa GS-om .
Ucinio mi se vise sport nego touring , a to nije ono sto sam trazio .
A drugi razlog mozda je to sto ovde u Engleskoj , i pored toga sto su Englezi poznati po tome da vole svoje proizvode , Tigeri redki . Neko je vec pomenuo , marketing tu ne vidim kao razlog , jeste da je LWD i R bio ovde bas popularan , ali broj GS-ova je mozda desetorostruko veci od Tigera ( ili vise ... )
Mislim da neces resenje za tvoju odluku naci u odrzavanju / karakteristikama itd. , jer su motori dosta slicni , ako mozes , probaj oba , pa sta ti se vise svida .

Samo nemoj da kazes da ti nisam rekao ovo ...
Ja NIKAD vise necu da kupim motor koji
je MANJE udoban od sadasnjeg GS-a ( RT mi pada na pamet kao opcija )
NEMA kardan ( opet mi RT pada na pamet ... )
i tako dalje ... pa nek me neko zove kako hoce ...

Da upotebim reci nekih sa ovog ili ostalih foruma

Ako neces da se PENZIONISES ( citaj : skoro iskljucivo voznja sa saputnicom , da ne razmisljas o podmazivanju lanca , i slicno ) i razmisljas o drugim BMW-ima

kupi Tigera !!
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Samo da se bolje izrazim , kad sam pomenuo udobnost , mislio sam na voznju ( t.j. sedenje ... ) sa saputnicom ...

Inace , evo ti test MCN za Multistradu naspram GS-a , KTM i Tiger
Treba napomenuti da MCN inace jako voli Triumfa . Speed triple je vec godinama ili najbolji motor u klasi ili najbolji sveukupno ( jeste da je dobar , ali nisam siguran dali je toliko dobar ... )
Obrati paznju na sredinu , gde pitaju jednu zenu koji je najudobniji za voznju , i na kraj , na rezultat..

A evo ti i link na UK GS sajt , ima njih nekoliko koji su imali ili jos uvek imaju oba , interesantna misljenja ...

http://www.ukgser.com/forums/showthread.php?t=225053" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ja i dalje ostajem pri Gs-u :)

Tigeru svaka cast, da recimo razmisljas da uzmes ovaj novi ne bih se dvoumio.
ajde da i ja pokusam opravdati svoje misljenje.
Fazer ima hod prednje viljuske 120mm zadnje 117mm
Tiger prednje 150mm zadnje 150mm
Gs prednje 190mm zadnje 200mm

ako planiras da dosta putujes, a ti se motori za to i uzimaju, i da ne bi dosao u situaciju da si ogranicen bilo kojim asfaltim putem Gs je izbor sto se tice udobnosti, upijace neravnine odlicno. tako da ce biti upotrebljivi za duze vrijeme, jer ko zna kakvi ce ti se afiniteti vremenom javljati.
mislim da je stvarno univerzalniji motor, a opet po prici ostalih kolega moze da se vozi poprilizno brzo

da ne spominjem kardan, kocnice i dodatnu opremu
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

Laki 086 wrote:
djodja wrote: Kupit ces ti GoldWinga pa ces da tek onda vidis sto ce tebe da ceka. Neka mu samo radio stanicu ne nadje, ili jos bolje ne mora nista da mu se i pokvari, druzenje sa Mr. X-om ce ti na nos izac :)

Ovo voze momci ( po koji đed) i ne kukaju da je težak.
Gs "mali" je za ovo Poni biciklo :mrgreen:
ali ljudi ovo je Honda... :clap: :clap: :clap:
PS..j ajos nisam glasao..taman se zaletim da glasam za Tigera...i odustanem... :D :D
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ajde da ukratko rezimiram onu našu naširoku priču iz ,,Mogrena''

BMW je skuplji sa razlogom (prednje vješanje, zadnje vješanje i kardan), a da li su te skuplje komponente toliko bolje naspram konvencionalne tehnologije drugo je pitanje.

BMW ima tradiciju razvoja modela GS preko trideset godina dok Triumph ima deset godina iskustva manje (što ne mora prestavljati minis)

I još puno razloga za i protiv ... No, zašto se opterećivati svim ovim ili onim razlozima ;)

Da ponovim zaključak: ,,Motocikl, ma koliko se mi možda trudili, nije racionalno prevozno sredstvo (izuzimajući skutere do 150 ccm) te za njega ne važe racionalni kriterijumi za kupovinu (ma koliko se trudili da to svedemo u racionalne okvire) te je jedini kriterijum kod kupovine nekog motocikla količina osmjeha koju izazove pojedini model.''

Stoga, probaj onaj Tiger, GS si probao, pa onda pokušavaj da se sjetiš na kojem si imao blesaviji osmjeh ... I onda kupiš taj. Prosto :violin:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

wulfy wrote:Ajde da ukratko rezimiram onu našu naširoku priču iz ,,Mogrena''

BMW je skuplji sa razlogom (prednje vješanje, zadnje vješanje i kardan), a da li su te skuplje komponente toliko bolje naspram konvencionalne tehnologije drugo je pitanje.

BMW ima tradiciju razvoja modela GS preko trideset godina dok Triumph ima deset godina iskustva manje (što ne mora prestavljati minis)

I još puno razloga za i protiv ... No, zašto se opterećivati svim ovim ili onim razlozima ;)

Da ponovim zaključak: ,,Motocikl, ma koliko se mi možda trudili, nije racionalno prevozno sredstvo (izuzimajući skutere do 150 ccm) te za njega ne važe racionalni kriterijumi za kupovinu (ma koliko se trudili da to svedemo u racionalne okvire) te je jedini kriterijum kod kupovine nekog motocikla količina osmjeha koju izazove pojedini model.''

Stoga, probaj onaj Tiger, GS si probao, pa onda pokušavaj da se sjetiš na kojem si imao blesaviji osmjeh ... I onda kupiš taj. Prosto :violin:
Upravo tako, ovo je mozda najbolji savjet
A gdje ide ovaj put.......
Post Reply