2012 KTM 990 SM-T
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: 2012 KTM 990 SM-T
dje si uzeo Tutoro Auto Chain Oiler?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Rvasanin
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki Versys 650
http://www.tutorochainoiler.com/index.p ... /view/1/13" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
I meni mnogo bolje izgleda sa narandzastom bojom.
Dobro si ga spakovao, crashbar, auspusi, strahovit motor.
Imas li ga sa cime usporediti da nam das neko misljenje?
Dobro si ga spakovao, crashbar, auspusi, strahovit motor.
Imas li ga sa cime usporediti da nam das neko misljenje?
I kad stojim tesko me pratiti...
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Hvala svima. Jos imam par stvari da uradim, i to ovim redom:
1. turing gume za zimu
2. centralni stend
3. produzetak na drugi, turing, vizir da vjetar prebaca kacigu i ne stvara buku i vibracije
4. set aluminijskih kofera
Space, nemam puno iskustva sa touring motorima i ovo je prvi moj touring. Mogu ga uporediti sa versysom i yamahom fazer. Vozio sam jos nekoliko touring motora, ali to je sve ispod 100 km pa i nijesam mjerodavan.
Ono sto generalno mogu da kazem jeste da se motor vozi fenomenalno. Nevjerovatno je upravljiv, ima daleko bolje kocnice od svih motora koje sam vozio, mjenjac je precizan i lako se salta, pozicija vozaca je odlicna, ali sjediste nije bas najudobnije za vece ljude. Dosta je usko za dug put ako imas preko 80 kg. Snage ima na pretek za dvoje + stvari. Trosi vise od ostalih u klasi, ali i to se da regulasati remapiranjem i aftermarket izduvima na prihvatljivih 6L/100km na otvoreni put sa stvarima.
Ono sto sam ja trazio od motora mislim da nijedan drugi ne bi mogao bolje da zadovolji. Prvenstveno mi treba motor za po Crnoj Gori, za do posla svaki dan, do grada, do mora, sjevera, a da mogu sa njim poci i na putovanje uz nekoliko modifikacija koje sam vec napravio.
Juce sam vozio aktivno preko 7 sati i bio kao nov kuci kad sam se vratio, a pola puta sam, sto kazu amerikanci, "fucked the BEJESUS out of him" jer vozih sam pa nijesam morao nikog da cekam i prilagodjavam se grupnoj voznji.
Ako te nesto konkretno interesuje, pitaj pa cu ti odgovoriti.
1. turing gume za zimu
2. centralni stend
3. produzetak na drugi, turing, vizir da vjetar prebaca kacigu i ne stvara buku i vibracije
4. set aluminijskih kofera
Space, nemam puno iskustva sa touring motorima i ovo je prvi moj touring. Mogu ga uporediti sa versysom i yamahom fazer. Vozio sam jos nekoliko touring motora, ali to je sve ispod 100 km pa i nijesam mjerodavan.
Ono sto generalno mogu da kazem jeste da se motor vozi fenomenalno. Nevjerovatno je upravljiv, ima daleko bolje kocnice od svih motora koje sam vozio, mjenjac je precizan i lako se salta, pozicija vozaca je odlicna, ali sjediste nije bas najudobnije za vece ljude. Dosta je usko za dug put ako imas preko 80 kg. Snage ima na pretek za dvoje + stvari. Trosi vise od ostalih u klasi, ali i to se da regulasati remapiranjem i aftermarket izduvima na prihvatljivih 6L/100km na otvoreni put sa stvarima.
Ono sto sam ja trazio od motora mislim da nijedan drugi ne bi mogao bolje da zadovolji. Prvenstveno mi treba motor za po Crnoj Gori, za do posla svaki dan, do grada, do mora, sjevera, a da mogu sa njim poci i na putovanje uz nekoliko modifikacija koje sam vec napravio.
Juce sam vozio aktivno preko 7 sati i bio kao nov kuci kad sam se vratio, a pola puta sam, sto kazu amerikanci, "fucked the BEJESUS out of him" jer vozih sam pa nijesam morao nikog da cekam i prilagodjavam se grupnoj voznji.
Last edited by cavlovic on 12 Oct 2012 18:23, edited 1 time in total.
-
Rvasanin
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki Versys 650
hahahah znaci juce je bilo "drive it like you stole it" picko, moga si zvat da te opeglam
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
ovaj motor jedino ako se ovako vozi moze da se zapravo osjeti ono PRAVO u njemu ili ti "redy to race"e to je stvarno pravi feeling koji zbilja treba osjetiti...a to je neki masa krivudav put...recimo tipa onog kao iz savnika prema nk....i slicno tome...na Bracu(ko je bio zna o cemu pricam) e motor je rodjen za takve puteve...Rvasanin wrote: "drive it like you stole it"
- dexbudva
- Silovatelj krivina

- Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©
aha ili onaj preko Trse ahahahhahahahhabu2rider wrote:ovaj motor jedino ako se ovako vozi moze da se zapravo osjeti ono PRAVO u njemu ili ti "redy to race"e to je stvarno pravi feeling koji zbilja treba osjetiti...a to je neki masa krivudav put...recimo tipa onog kao iz savnika prema nk....i slicno tome...na Bracu(ko je bio zna o cemu pricam) e motor je rodjen za takve puteve...Rvasanin wrote: "drive it like you stole it"
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
da te moja konstrukcija pegla?!
- Space Director
- NLB Moderator
bu2rider wrote:ovaj motor jedino ako se ovako vozi moze da se zapravo osjeti ono PRAVO u njemu ili ti "redy to race"e to je stvarno pravi feeling koji zbilja treba osjetiti...a to je neki masa krivudav put...recimo tipa onog kao iz savnika prema nk....i slicno tome...na Bracu(ko je bio zna o cemu pricam) e motor je rodjen za takve puteve...Rvasanin wrote: "drive it like you stole it"
Ti si vozio SuperDuka koji je iste zapremine ali drugacije konjaze, mozes li ti uporediti ta dva motora i motocikla?
- Space Director
- NLB Moderator
cavlovic wrote:
Moze krug?
Salim se, naravno, mada sve to sto si napisao djeluje jako privlacno i interesatno.
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Naravno da moze krug, ali samo ako platis piceSpace Director wrote:cavlovic wrote:
Moze krug?![]()
Salim se, naravno, mada sve to sto si napisao djeluje jako privlacno i interesatno.