DOGOVOR ZA AKCIJU U SUBOTU , 22. 12. 2012.

Locked
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: DOGOVOR ZA AKCIJU U SUBOTU , 22. 12. 2012.

Post by DrMracni »

Da, kao sto Jovan rece, niksicani ce najvjerovatnije kombijem do Risna a onda da se sacekamo na trajekt.
sto se tice puta preko vilusa, put je cist, bice hladno i treba obratiti paznju na odrone jer ih ima dosta tako da vas molim za dodatni oprez.

Onda da se nadjemo na trajekt ranije 11 do 11 i po?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ovako, što se vremena tiče prognoza je otprilike ovakva: u subotu ujtro naoblake, u toku dana bez padavina sa razvedravanjem; u nedjelju će osvanuti ljepši dan, ali popodne se očekuje pogoršanje vremena. Da bi se izbjeglo vraćanje kući ,,navrat nanos'' akcija će se održati u subotu (a i da se izbjegnu vjerovatne gužve i zastoji u Virpazaru).

Dakle program bi bio ovakav (za primorije):

- 10:30 - benzinska pumpa na Jazu
- 11:15 - Lepetani (Tivatska strana trajekta)
- 11:30 - Kamenari (Novska strana trajekta)
- 12:00 - Dom za nezbrinutu djecu ,,Mladost'' - Bijela
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Potpisano.
14:23
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Drugari,
Evo da ja uz Markabr prijavim jos nekolicinu iz Bara koja bi se pridruzili akciji: Nico, Marko, Darko i moja malenkost.

Pozdrav svima i vidimo se u subotu.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

Definitivni dogovor: PG,NK i CT ,krecemo u 9.00 ispred Delte. Okupljanje od 8 i 30 do 9. U 9 ko je dosao - dosao je. Natocite gorivo,provjerite gume na vrijeme.
U ime organizatora i svoje ime , molim sve ucesnike da voze u koloni i po dogovoru koji cemo napraviti ispred Delte.
Takodje , molim vas za tacan broj ucesnika.
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Ja dolazim S motorom! Vidimo se ispred delte prije 9h.
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

Mi cemo doci u 8.30...druzenja radi :auto-sportbike:
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

Par rijeci o voznji u grupi,nijena odmet da ponovimo:

Formacija

Svaki motociklista u grupi bi trebalo da bude svjestan sopstvenih sposobnosti, kao i mogućnosti motocikala koji se voze. Najbolje je organizovati grupu po sljedećim principima.
Prvo treba izabrati vođu puta. On bi trebalo da ustanovi poredak i pravila grupe, konsultujući se sa svakim članom grupe. Ova osoba bi trebalo da prouči rutu puta nekoliko dana prije polaska.
Zatim treba izabrati lidera, osobu koja će biti prva u formaciji. On bi trebalo da određuje brzinu grupe, pravac i promjenu kolovozne trake, a treba i da odredi osobu za začelje.
Motociklista na repu kolone je onaj koji zatvara formaciju, a trebalo bi da bude najiskusniji vozač. On bi, ako postoji mogućnost, radio vezom ili na neki drugi način trebalo da obavještava lidera o eventualnim problemima koje ima neko od članova grupe. Kada se mijenja traka, on bi trebalo prvi to da uradi, da bi obezbijedio grupu od automobila koji dolaze otpozadi. Manje iskusni članovi grupe bi trebalo da voze desnom stranom kolovoza, ispred osobe na začelju.

Osnovni manevri

Najboilje je voziti u cik-cak formaciji, ili kada je potrebno u koloni po jedan. Lider bi trebalo da vozi u lijevoj trećini trake, a sljedeći motociklista bi trebalo da zaostaje najmanje jednu sekundu i to u desnoj trećini trake. Ostatak grupe bi trebalo da prati isti šablon.
Kada ste prinuđeni da se zaustavite na raskrsnici, skupite grupu tako što ćete stati jedno uz drugoga po dvoje u koloni, a kad se upali zeleno svjetlo, lider kreće prvi i ponovo se uspostavlja formacija. Naravno, treba izbjegavati blokiranje raskrsnica, jer nijeste sami u saobraćaju. Kada pretičete sporije vozilo, svaki član to treba zasebno da uradi.

Komunikacija
Motociklisti ne mogu pričati jedan sa drugim u vožnji, pa se preporučuje da se dogovori nekoliko ručnih signala. Oni bi trebalo da informišu o tome kad je vrijeme za zaustavljanje, usporavanje, ubrzavanje, zamjenu pozicija, opasnosti na putu i svemu onome što možete predvidjeti, kao što je potreba za dolivanjem goriva.

Šta ne raditi

Nikad ne ulazite u grupu dok je ona u pokretu. Ako mislite da vam ne odgovara pozicija u poretku, razgovarajte o tome sa liderom na prvom zaustavljanju. Nemojte misliti da ste slabiji vozač ako osjetite da je vrijeme za pauzu prije predviđenog termina. Informišite o tome osobu na začelju dogovorenim ručnim signalom.
Ako ste se nekako odvojili od grupe, ne paničite, jer će vas ostali sačekati prije ili kasnije. Izbjegavajte vožnju rame uz rame, jer ćete tako imati manje prostora za izbjegavanje opasnosti. Ne kršite propise i vozite bezbjedno!
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ovako, satnicu imate, no jos jedan dodatak. Upravo sam pricao sa predsjednikom MC Cruiser i definitivno su odlucili da sve zainteresovane ucesnike poslije akcije u domu za nezbrinutu djecu ugoste u svojim prostorijma (300 m od doma) dje ce biti nesto zakuske i pica. Da se ljudi okrjepe prije povratka kuci.

Vidimo se u subotu.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

wulfy wrote:Ovako, satnicu imate, no jos jedan dodatak. Upravo sam pricao sa predsjednikom MC Cruiser i definitivno su odlucili da sve zainteresovane ucesnike poslije akcije u domu za nezbrinutu djecu ugoste u svojim prostorijma (300 m od doma) dje ce biti nesto zakuske i pica. Da se ljudi okrjepe prije povratka kuci.

Vidimo se u subotu.
RESPECT!
Hold your horses, man
Freeride
Locked