Atina - preko Albanije direkt?

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Atina - preko Albanije direkt?

Post by DrMracni »

Kupis fino KTM pa ti grije noge, sjediste, a onda grijaci rucki odrade sjajan posao... pa od raznih zvukova ne stignes da razmisljas o kisi.. eh taj KTM :character-spongebobdance:

fotografija sigurno nema? :)
Dakle i dolje je kisa bila?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

:text-worthless:
Hold your horses, man
Freeride
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Prva tri dana lijepo vrijeme.
Kiša samo juče ujutro od Janjine, preko Đirokastra do Tepelenea - iznebaizzemlje. I malo noć prije preko neke planinčine od Trikale kad se prođe skretanje za Meteore pa do novog autoputa 61km prije Janjine - najgora dionica za po noći hladne.

Jedna slika: Korintski kanal
Image

Kako smo se udaljavali, i kad smo prošli meni znane puteve (do Drača) kao da sam postajao lakši i lakši. Kao da sam se oslobađao nekakvog tereta koji sam nehotimice navikao da nosim. Pluća su mi se širila i otvarala, i u platanovoj šumi pored puta za Artu su počeli da mi se pričinjavaju vile i grčki poročni bogovi.
Onda infuzija uzbrdo široke a oštre krivine za Amfilohiju đe svi daju prolaz i iskrzani asfalt mami.
A kad smo ugledali Antirio i most koji vodi u Patras, nakon dobrog autoputa koji nepovezan stoji jer padaju vlade i tenderi, iako je kilometrima smetala neka budala sa auspuhom na nabudženoj tojoti(?), dječije ushićenje! Pogled naviše prolazeći ispod nosećih kablova mosta i - Peloponez! Iako je Arhimed ukapirao da je Sunce veće od Peloponeza, meni je u tom momentu tu bio dom...

Ulaz u Korintski kanal i ekipa
Image

Uđe jedrilica
Image

Šta pišem ja - evo tu sve ima (što smo trebali da vidimo - a nijesmo): http://www.b92.net/putovanja/destinacij ... _id=170476" onclick="window.open(this.href);return false;
Polako žuri - Festina lente
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

:clap: :clap: :clap:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Što se tiče bezbijednosti i ponašanja učesnika u saobraćaju - sve pohvale: svi se sklanjaju udesno da motociklista može da ih lagano obiđe. I Albanija i Grčka.
Stvarno "obiđe" ne mora da "pretiče".
Ni u gradovima - samo jedan "bliži susret" neka lujka se okretala polukružno pa nam se primakla. Dobro pri uključivanju sa boka dolaze blizu, ali stanu.

U Grčkoj je kaciga raritet!

Putevi: fantazija. I stari i novi super. Ne znam po čemu smo mi to "primjer u regionu"??
P.S. Možda je ono bio Anaksagora a ne Arhimed, kakve veze ima...
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

jel ovo Mirko u patike?
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

poka wrote:jel ovo Mirko u patike?
Jes: piaccioti
Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ako kese sledeći put metnete unutra, u cipele, patike, ili papuče, onda vam noge možda ostanu suve! :mrgreen:
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Treba li šta reći o putevima u Albaniji?
Do Skadra oko 70km novog širokog asfalta sa oko metar iza rubne linije kojom voze skutere. Česti kružni tokovi sa odvajanjima za Tamare, Bajzu, Koplik itd. usporavaju. Još 40ak km do Iza Lješa dobar asfalt, skoro sve osim jednog pravolinijskog dijela ide kroz naselja. Potom 25km praavog autoputa, pa kratka dionica sa radovima (biće novi asfalt ovih dana). Odvajanje poslije skoro nevidljivog znaka desno za Drač u Fushe Kruje. Običan put kroz naselje 10ak km, pa neobična petlja ili alternativno odvajanje za uključenje na 20km autoputa do Drača.
Bulevar povezuje na autoput za Fier. Tamo radovi oko grada i ide se starim putem sa nezgodnim uključenjima. Fier i gradski saobraćaj.
Potom desetak km opterećenog puta kroz predio obrastao drvećem (koji produžava za Valonu) do odvajanja za brzu i odličnu strašnu cestu za Tepelene (prikazano u videu u nekom ranijem postu) koja prolazi prelijepom ravnicom i prati korito rijeke Viose i dalje nastavlja da usko krivuda za Đirokaster odakle je pista do granice sa Grčkom i Kakavie.
Sve u svemu oko 360km.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Od Kakavie - granice do Janjine nizbrdo, krivine, širok put. Graničar veli "50min kolima i čuvajte se životinja!". "Kakvih?" - "velikih!".
Janjina ima divno jezero mutnozelene(?) boje i kafiće odgovarajućih naziva.

Ekipa 3/4
Image

Bulevarski izlaz iz grada, potom put kao od Foče za Sarajevo ili kao od Mojkovca ka Đurđevića Tari. Pa magična platanova šuma sa starim stablima krivudavih i debelih grana koja kao i široka cesta prati rijeku Louros Potamos i krivuda iz nju bez nagiba.
Zaobilaznica oko Arte, ravno, pa široke dosta jake krivine i iskrzani asfalt jako uzbrdo uz mnogo vozila do Amfilohije.
More i uz rivu, presiječeš lijevo kroz naselje i magistralom do novog autoputa. 175km/h (kateemovi preko 200) i brzo se ugleda Peloponez! Magistrala kao kroz Zetu, most Antirio se ukaže sa brijega.
https://goo.gl/images/XP26Sd" onclick="window.open(this.href);return false;

Patras desno, izbjegneš ga lijevo i sve autoput - u izgradnji: jedna traka koja krivuda iz jedne u drugu saobraćajnu traku uz težak saobraćaj sve do Korinta. Izašli smo da bi viđeli kanal, vratili se, prešli kanal iz školskih udžbenika, starom brzom cestom iskrzanog kolovoza do naplatne rampe i, odatle - 100 traka novog autoputa do Atine uz milion kola. Nekako nabodi izlaz i nađi hotel. Centar - loš komšiluk.
Pogled sa balkona hotela (16€)
Image
Šetnja: Akropolj!
Image
Karijatide
Image
Plaka noću:
Image
Last edited by Kesha on 17 Dec 2016 04:51, edited 3 times in total.
Post Reply