ŠPANSKA SELA

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: ŠPANSKA SELA

Post by poka »

jutro lijepo. skrpila se guma. provjerio desni rezervoar, i i dalje nema zaključka o čemu se radi.

Image

ovđe smo već u Aragon-u. to ne rekoh. i odavde idemo u drugu pustinju ili polupustinju. malo asfaltom dok se izašlo iz grad i primaklo dokle je trebalo.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

naravno i ovo se obrađuje. i to na razne načine.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

naravno posle uživanja slijedi ono drugo. puštila je guma opet.

Image

sredilo se nekako. i naravno dalje.

Image

Image

Image

Image

neđe iza ovog spomenika mi je opet puštila guma. i to dva puta. a je poodmaklo popodne.

Image

jedva se to sredilo. odatle na smještaj. ne znam ime sela. tu sam bukvalno pred ovaj smještaj osta bez goriva.

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jutro! malo vlažno od sinoćne kiše, al ok. sredi se gorivo, pokret. išlo ka Huesca. evo tu smo spavali.

Image

na ovu stranu, ka Pirinejima, su predjeli drugačiji.

Image

Image

na ovom dijelu puta ništa posebno. pretili smo put nazad do Lleide đe se i odvajamo.

ja sam nastavio prema Pirinejima i Andori. magistrala na početku malo dosadna sa dosta saobraćaja, posle već druga priča. :)

Image

Image

sam osjećaj prilaska planinama iz skoro totalne ravnice je meni fenomenalan! odlično je bilo! :)

Image

malo tako uživanja, kafa i opaaaa! :)

Image

najopuštenija granica koju sam do sad proša, a da ima neko na ulazu. nekako srećni ljudi. skoro svi koje sam sreo ili prošao su bili nasmijani čini mi se. :)

Image

i čim sam uša u prvo naseljeno mjesto od granice odoh putem koji je vodio ka gore. razlog mi je bio da vidim đe sam. da vidim kako to izgleda. odozdo se vide samo zgrade i vrhovi planina.

Image

posle dolje da se proba i njihova kafa. zaboravih reć da je kafa svud po Španiji bila top! :)
sređena a mnogo mala zemlja. skoro 10 puta manja od naše. ima samo 70.000 stanovnika. naravno da je parking za motore besplatan.

Image

imaju i fudbalski klub. :)

Image

lagano posle pauze i razgledanja Sant Julia de Loria idem u potragu za smještajem. nisam vidio kamp. a i nije mi bilo baš za kampovanje sa oblacima i temperaturom koja je bila kad je sunce počelo zalazit. tako da hotel nađoh za manje od 30€ sa parkingom. parking je mogući problem jer sve je zbijeno. nema mnogo prostora. ka da se grad ili gradići naprave u Međuriječje. i to je to za taj dan :)
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

SKIDAM KAPU,TJ KACIGU
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jutro u Andoru je bilo masa ladno! planira sam da ovaj dan, jer spavam i još jednu noć u Andoru, provedem vozajući se okolo. da vidim ovu zemlju, malo Pirineja, što više mognem, i ako ostane vremena da se provozam ka Francuskoj. iz hotelske garaže vrlo strmo usko i ujutro klizavo za izać :)

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

kako sam vidio na 3 strane od mjesta u kojem sam imaju putevi ka vrhu planine. i odlučih da obiđem sva tri pa za posle da vidim đe ću. nadah se da će bit vremena da vidim nešto lijepo, ili makar Pirineje sa francuske strane. :) i da vidim kakva im je kafa! :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

kako mi je rečeno, ovo je najvisočiji vrh Andore. visok je 2900m. što i nije nešto u poređenju sa vrhovima po alpima, ali za njih je od značaja. :)

Image

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

sve je uzastranu!

Image

naravno kako se vraćam u hotel kasnije, skinuo sam tovar sa motora jer mi ništa ne treba! mogu bez ičega da se vozam okolo. mala je ovo zemlja. laganini. :)

Image

Image

Image

po malo! :)

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

ovo je bilo u jednom smjeru čini mi se. i to pravo od lokacije na kojoj mi je hotel. sad je plan bio da se ode lijevo! da vidimo što ima tamo.

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

viđeh nekoliko ovih odmoruišta. na svakom ima ovo mjesto sa 4 roštilja. i nijedno nije bilo slomljeno ili tako nešto. o plastičnim kesama, cigarima, limenkama i da ne pričam. i ne znam đe sve to dijevaju! užas!

Image

tamo idem.

Image

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

ovđe naiđem na neke 3 žene sa džipom. pričaju slikaju i druže se. slikaše me. pitah za makadamski put koji sa ovog platoa počinje. na ovom platou koliko sam ih razumi, je 2300-2400 iznad mora. pitam jel dozvoljeno da vozim ovim makadamom? vele jes. možeš slobodno. reko super. lagano!

Image
Post Reply