jes' da sam iskesirao motor unaprije mjesec -mjesec ipo dana, al' sam uz motor dobio gratis kacigu od 500 e (sa sve crnim vizirom
Dobra i losa iskustva sa prodavcima motora i opreme
-
pOp
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki ER-6n
Re: Dobra i losa iskustva sa prodavcima motora i opreme
Ja sam kupio motor ove godine u IN auto, motor je MOZDA kasnio nedelju dana..
jes' da sam iskesirao motor unaprije mjesec -mjesec ipo dana, al' sam uz motor dobio gratis kacigu od 500 e (sa sve crnim vizirom
)! mislim da je i vise nego korektno sa Nenadove strane ...
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
stize li taj motor na kraju !? ako treba ja cu pitati nenada shta se desava, skoro svaki dan se gledamo i pijemo kafu, momak jeste u dugovima, zezaju ga svi, gomila mu ljudi duguje, banke su ga zeznule za dosta stvari, dobavljaci ga zezaju , uslovi mu padaju kojekakvi, onda desavaju mu se situacije da trazi robu hitno, a ovi posalju jednog akrapovica recimo iz slovenije do madjarske iz madjarske do njemacke iz njemacke do bg pa iz bg kamionom za cg, jbg ima visih sila koje su protiv njega, momak nikad zeznut nece nikog, trudi se da ispostuje svakog, desi se ruzno, jbg, desi se svakom, al na kraju daje za uzvrat dosta toga da se iskupi,
plus salemajstor, vazda mozes otici u radnju zvati ga na sastanak vidjeti shta i kako i rijesiti situaciju , u najgoru ruku pogoditi kakvu zamjenu za sezonu, uzeti neki ktm koji stoji u radnji, a uvijek ima nesto i vozikati se , sve moze na kraju sa njim samo sjedite i otvoreno
a za kraj to je rijetka firma koja nema nikog a sama radi, sam samcijat se snalazi i opet dobro radi i odradi sve na kraju u korist kupca, jbg nit je covjek drzave nit ima veze nit ista , zalozio je kucu stan roditelja sve shto ima u zivotu da taj posao odradi, dan danas zivi kao podstanar sa familijom , i gura, sve to treba uzet u obzir, specificna smo sredina, neka pravila ne vaze i sta cemo tako je kako je, niko nikad se ne potrudi da izgura regularno sve do kraja, a svi bi odma da se bukaju prepiru svadjaju, uvijek ima pozitivno rjesenje samo treba sjesti i naci ga lijepo ljudski , i ja vi ako sto treba mogu pomoci samo recite,
jbg, evo situacija ja sam radio kucu, i zezali me svi, oduglvacili, jadali, bilo problema,al tako je, kako je, trudio sam se da izvucem iz svega najbolje, kompezovao, tuako penale, i sve ispalo dobro po svakog na kraju, ja dobio gomilu stvari frii, izgubio mjesec, majstori dobili sledovanja i sve super,
ubuduce ako ocete sve po ps-u unaprijed postavite ugovor i potpisete i kraj, na kraju toga papire pise u slucaju spora nadlezan sud i idemo dalje jel ?
svi nam se cini eh da sam u toj situaciji zvek bi napravio, ne bi, zato smo posebni i bolji od drugih ljudi i imamo to neshto shto svima drugima hvali, taj dar za zivot uzivanje i td itd itd ........ zato ni salemajstor nije otisao i pravio zvek, jer je jedna noralna osoba koja zna da odje stvari stekaju i zeli i sam da sve izadje na dobro , samo nije siguran kako da postupi jer dobija stotine oprecnih misljenja oko toga , plus ima beverlija , e moj brate ima nas ni sa biciklom a ne sta drugo, pa trpimo, a ne djelujes mi kao los kurac kome svaka dlaka smeta pa se moz i na to banjat,
ice pokazi putopise ljudima , a moze i gaso, covjeka iz splita , naseg poznanika nike, kako je na x9 obisao evropu, zimi ljeti kad god 300 000 km na satu momci moji pa vi vidjite
sve ce bit dobro na kraj to je najvaznije, samote polako, i eh da nadjite mi jednu jedninu firmu koja radi regularno a da nema problema sa njom? khm, anybody ,
p.s. znaci ne opravdavam nikoga, samo pokusavam dati relanu sliku kakvo jeste kod nas i da je tako sto godina i bice narednih sto, ne treba nagliti sve se moze rijesiti , samo u pravom trenu biti pametan
plus salemajstor, vazda mozes otici u radnju zvati ga na sastanak vidjeti shta i kako i rijesiti situaciju , u najgoru ruku pogoditi kakvu zamjenu za sezonu, uzeti neki ktm koji stoji u radnji, a uvijek ima nesto i vozikati se , sve moze na kraju sa njim samo sjedite i otvoreno
a za kraj to je rijetka firma koja nema nikog a sama radi, sam samcijat se snalazi i opet dobro radi i odradi sve na kraju u korist kupca, jbg nit je covjek drzave nit ima veze nit ista , zalozio je kucu stan roditelja sve shto ima u zivotu da taj posao odradi, dan danas zivi kao podstanar sa familijom , i gura, sve to treba uzet u obzir, specificna smo sredina, neka pravila ne vaze i sta cemo tako je kako je, niko nikad se ne potrudi da izgura regularno sve do kraja, a svi bi odma da se bukaju prepiru svadjaju, uvijek ima pozitivno rjesenje samo treba sjesti i naci ga lijepo ljudski , i ja vi ako sto treba mogu pomoci samo recite,
jbg, evo situacija ja sam radio kucu, i zezali me svi, oduglvacili, jadali, bilo problema,al tako je, kako je, trudio sam se da izvucem iz svega najbolje, kompezovao, tuako penale, i sve ispalo dobro po svakog na kraju, ja dobio gomilu stvari frii, izgubio mjesec, majstori dobili sledovanja i sve super,
ubuduce ako ocete sve po ps-u unaprijed postavite ugovor i potpisete i kraj, na kraju toga papire pise u slucaju spora nadlezan sud i idemo dalje jel ?
svi nam se cini eh da sam u toj situaciji zvek bi napravio, ne bi, zato smo posebni i bolji od drugih ljudi i imamo to neshto shto svima drugima hvali, taj dar za zivot uzivanje i td itd itd ........ zato ni salemajstor nije otisao i pravio zvek, jer je jedna noralna osoba koja zna da odje stvari stekaju i zeli i sam da sve izadje na dobro , samo nije siguran kako da postupi jer dobija stotine oprecnih misljenja oko toga , plus ima beverlija , e moj brate ima nas ni sa biciklom a ne sta drugo, pa trpimo, a ne djelujes mi kao los kurac kome svaka dlaka smeta pa se moz i na to banjat,
ice pokazi putopise ljudima , a moze i gaso, covjeka iz splita , naseg poznanika nike, kako je na x9 obisao evropu, zimi ljeti kad god 300 000 km na satu momci moji pa vi vidjite
sve ce bit dobro na kraj to je najvaznije, samote polako, i eh da nadjite mi jednu jedninu firmu koja radi regularno a da nema problema sa njom? khm, anybody ,
p.s. znaci ne opravdavam nikoga, samo pokusavam dati relanu sliku kakvo jeste kod nas i da je tako sto godina i bice narednih sto, ne treba nagliti sve se moze rijesiti , samo u pravom trenu biti pametan
risk,is what makes life worth living.
-
LION
- Test vozač kaskader

SPARCO,dobar tekst-nema sto....i ja se slazem da treba svakog razumjet i biti pametan,ali ne na svoju stetu.i ja vjerujem da nije sve do nena nego do dobavljaca i ,,krasnih,,puteva da bi nesto sto narucih stiglo do nas...ali...uvjek ima ali....ja se bavim ozvucavanjem lokala pa imam gomilu problema,narocito sa nabavkom/prevozom/tehnike do nas,ali vjeruj da kad bi u sred sezone kasnio sa isporukom i montazom,prebacio bi se na neki drugi posao.ja sam licno cuo da neno gleda da ispostuje svakog i da maltene uvjek nekoga casti,ako kasni....ali je steta sto nemoze da razradi 100 posto sigurnu isporuku onoga sto ljudi traze,jer ovako ipak kod vecine ,,ubire,,lose poene/a moguce i vrlo vjerovatno da neno kao neno nista nije direktno kriv/.susta je istina da je kod nas nazalost sve naopako...i slazem se da covjek treba da ima razumjevanja,ali nebi volio da budem na mjesto kolege koji ceka motor 2-3 mjeseca.eto toliko...
pozdrav.
- Gugi
- Silovatelj krivina

MORAM jos samo ovo da kazem.....
Izvinjavam se .....svima.....i Nenadu....i povlačim sve što sam ranije napisao na ovaj topic....
....još samo ovo....i neću više...
Moj drug je odlucio da kupi Honda Shadow Spirit 750(u junu prosle godine)....posto se drugar slabo sluzi internetom zamolio me da mu se raspitam,.... ja naravno ucukam http://www.honda.it" onclick="window.open(this.href);return false; i nadjem gore imenovani mAtor.....posaljem im mail (cijena , ovo-ono....znate već kako to ide) , oni mi kažu-tj. odgovore na isti (poslije 20 minuta)...."Javite se nasem "tom-i-tom" predstavniku u Bariju (pošto ste iz Crne Gore)..... , ja ih nazovem , te ih priupitah "Kada moze taj mAtor da mi dodje u Bar"....oni rekoše "Čim platite , pa sljedeći brod..."....poslasmo istu noć pare (u utorak) , a mAtor je došao brodom u Luku Bar u četvrtak ujutro.....te ga ja izvozah (onako neocarinjenog)
I to je bilo bez ugovora , bez papira(osim najvažnijeg - EURAH).... Sa sve lažavim i lupežnim talijancima.....
Ako nekome treba Honda.....tu sam.....

Izvinjavam se .....svima.....i Nenadu....i povlačim sve što sam ranije napisao na ovaj topic....
....još samo ovo....i neću više...
Moj drug je odlucio da kupi Honda Shadow Spirit 750(u junu prosle godine)....posto se drugar slabo sluzi internetom zamolio me da mu se raspitam,.... ja naravno ucukam http://www.honda.it" onclick="window.open(this.href);return false; i nadjem gore imenovani mAtor.....posaljem im mail (cijena , ovo-ono....znate već kako to ide) , oni mi kažu-tj. odgovore na isti (poslije 20 minuta)...."Javite se nasem "tom-i-tom" predstavniku u Bariju (pošto ste iz Crne Gore)..... , ja ih nazovem , te ih priupitah "Kada moze taj mAtor da mi dodje u Bar"....oni rekoše "Čim platite , pa sljedeći brod..."....poslasmo istu noć pare (u utorak) , a mAtor je došao brodom u Luku Bar u četvrtak ujutro.....te ga ja izvozah (onako neocarinjenog)
I to je bilo bez ugovora , bez papira(osim najvažnijeg - EURAH).... Sa sve lažavim i lupežnim talijancima.....
Ako nekome treba Honda.....tu sam.....
- Gugi
- Silovatelj krivina

Jes' vala , dobro si moj Tatoo....Tattoo wrote:Sad ga i ti Gugi pretjera .... uporedjujes 'talijansku poslovnost sa nasim .... "privatnm preduzetnikom"![]()
![]()
![]()
izvinjavam se ....
- Slowhand
- Silovatelj krivina

- Vozim: Honda CB1000 Big1
Sparco,
Slažem se sa tobom, najbolji način rješavanja bilo kakvih poslovnih problema je direktan kontakt i priča. Razumni ljudi će nastaviti ili raskinuti saradnju, ali bez obzira koji je od ta dva puta izabran, treba to uraditi na jedan gospodstven i normalan način.
Ovo je posebno važno za sredine kao što je naša, sve je malo i svi se znamo - valja biti gospodin, ne palite mostove.
Jedan zen pozdrav
Slowhand
Slažem se sa tobom, najbolji način rješavanja bilo kakvih poslovnih problema je direktan kontakt i priča. Razumni ljudi će nastaviti ili raskinuti saradnju, ali bez obzira koji je od ta dva puta izabran, treba to uraditi na jedan gospodstven i normalan način.
Ovo je posebno važno za sredine kao što je naša, sve je malo i svi se znamo - valja biti gospodin, ne palite mostove.
Jedan zen pozdrav
Slowhand
A gdje ide ovaj put.......
-
LION
- Test vozač kaskader

haug,brate marko 
- Gasho
- NLB Moderator
- Vozim: Biciklo...
Ne generalizovati...Tattoo wrote:Sad ga i ti Gugi pretjera .... uporedjujes 'talijansku poslovnost sa nasim .... "privatnm preduzetnikom"![]()
![]()
![]()
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
-
salmajster
- Biker wannabe

- Vozim: Yamaha V Star 650
Nisam dobio motor, odustao sam...sparco wrote:stize li taj motor na kraju !? ako treba ja cu pitati nenada shta se desava, skoro svaki dan se gledamo i pijemo kafu, momak jeste u dugovima, zezaju ga svi, gomila mu ljudi duguje, banke su ga zeznule za dosta stvari, dobavljaci ga zezaju , uslovi mu padaju kojekakvi, onda desavaju mu se situacije da trazi robu hitno, a ovi posalju jednog akrapovica recimo iz slovenije do madjarske iz madjarske do njemacke iz njemacke do bg pa iz bg kamionom za cg, jbg ima visih sila koje su protiv njega, momak nikad zeznut nece nikog, trudi se da ispostuje svakog, desi se ruzno, jbg, desi se svakom, al na kraju daje za uzvrat dosta toga da se iskupi,
U međuvremenu su mi iskrsli privatni problemi a i mislim da mi je bolje sačekat proljeće pa da uzmem Versys za 2010 godinu.
Generalno se slažem sa tobom... Imam i ja privatnu firmu i znam da je opšta nelikvidnost, od bankara, fala bogu, do sada nisam imao potrebe da tražim kredite (za poslovanje firme) ali radim u jednoj banci pa od prilike znam kako to ide... Zbog toga sam se trudio (i trudim se) da budem što tolerantniji...
Ali ipak ne mogu da razumijem neke stvari... Ako sam ja dao unaprijed onoliko koliko mi je prodavac rekao da košta motor (nisam se cjenkao, obarao cijenu i tome sl.) a stalno se odlaže isporuka šta mogu da pomislim? Ne može da se vadi da nije imao pare da plati isporučioca... A i način na koji mi je uzeo cijelu sumu (da podsjetim: avans 50% a poslije nedelju dana i ostatak uz obrazloženje da se "ubrza" isporuka)...
Čovjeka sam upoznao tek kad sam došao u salon i nit znam ni ko je ni što je... Može biti da je on stvarno OK i ja generalno o ljudima koje upoznam imam apriori pozitivan stav... Ali kad su mi slovenci rekli da nisu poslali motor jer im nije ni uplaćen... Imala me kap udarit....
Jebi ga.... Da vam vjerujem da će mi vratiti pare......
-
salmajster
- Biker wannabe

- Vozim: Yamaha V Star 650
Vjerovatno je dijelom i moja krivica... Prvi put sam nešto "kupio" a da to nisam vidio u radnji...
Od sad dajem pare samo kad vidim ono što kupujem....
Od sad dajem pare samo kad vidim ono što kupujem....