Kawasaki Z1000 za 2010-tu

Novosti, komentari novih i starih motora...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Re: Kawasaki Z1000 za 2010-tu

Post by Du-Monster »

Gasho wrote:Nista kad ne moze stolnjak da potegne...

:clap:

Sad mi vrag ne da mira.. Htio bi taj clanak imat pred sobom da ga iscitam... Imam puno pitanja, na koja sebi ne mogu dat odgovor :)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Charuga
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: ZX-10R

Post by Charuga »

`Ja zaista neznam zasto prave testove kada bi jednostavno mogli da pozovu par ljudi iz ovih krajeva i resili bi se muka.......

Image
Image
.................... Jednom GREEN EVERGREEAN ..................
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

:lol: :lol: :lol: :clap: :clap: :clap: :lol: :lol: :lol:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Charuga wrote:`Ja zaista neznam zasto prave testove kada bi jednostavno mogli da pozovu par ljudi iz ovih krajeva i resili bi se muka.......

Image

Vjerovatno nisi cuo za friziranje izvjestaja, testova i narucenih studija odredjenih firmi, da li si cuo za aferu sa volkswagenom o podmicivanju sredstava informisanja i laziranju testova ovakve vrste. Postoje casopisi koji imaju odredjeni ugled i drze ga i oni koji se pordaju.

Jedino ako razumijes o cemu su pisali da nam kazes koji su kriterijumi bili uzeti za bodovanje, cijena, izdrzljivost, servis, vozne karakteristike, brzina, snaga, zastita o d vjetra. Interesuje me po cemu to honda cb 1000r moze bit bolja od KTM superduk ili kawasaki z 1000 od stritfightera?
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

OBIS wrote:
Vjerovatno nisi cuo za friziranje izvjestaja, testova i narucenih studija odredjenih firmi, da li si cuo za aferu sa volkswagenom o podmicivanju sredstava informisanja i laziranju testova ovakve vrste. Postoje casopisi koji imaju odredjeni ugled i drze ga i oni koji se pordaju.

Jedino ako razumijes o cemu su pisali da nam kazes koji su kriterijumi bili uzeti za bodovanje, cijena, izdrzljivost, servis, vozne karakteristike, brzina, snaga, zastita o d vjetra. Interesuje me po cemu to honda cb 1000r moze bit bolja od KTM superduk ili kawasaki z 1000 od stritfightera?
OBIS wrote:
Ma lako za to, nego se meni cini da charuga sve preosobno shvaca, ili je u mom slucaju problem u nejasnom pisanju, ili ostavljam krivi dojam.

Zato sam i ja rekao da bi volio te novine imat pred sobom, jer me cisto zanima zavrsna ocjena, recimo B-kinga, po cemo je on to SVEUKUPNO bolji od svih motora osim bavarca. Znam da ima najvecu snagu, cijenom je tu nedje sa evropljanima, najtezi je, kocnice i ovjes mu sigurno nisu na razini KTM-a (Ducatija S pogotovo...), potrosnja je vjerovatno i veca, uzevsi u obzir tezinu, kubikazu i konjazu. Neusporedivo je veci i siri dimenzijama od svih motora, tako da gradska voznja u startu kao plus otpada.. Ima krace servisne intervale od Ducatija, za KTM ne znam, mislim da ima iste, Ne posjeduje traction control....
Sto jos ostaje za nadodat?
Ovo je samo jedan model i zakljuci vezani za njega. A recimo da imam jos bar za tri isto ako ne i vise pitanja za pitat, o tome se radi...

Na kraju se sve svodi na osobni izbor, jer svi mi imamo "svoje minuse i pluseve" u glavi ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

Zabole Charugu ona stvar za Z1000 kao i za jos mnogo stvari.....sta nervira Charugu.....sto smo mi sveukupno iz okruzenja previse da kazem tvrdoglavi i nerazumni....sve sto nam ne odgovara nije kompetentno.....primer ako neko ima Ducatija, neda reci za drugi motor....itd.
Ako slucajno nesto drugo pise u testu onda je potplaceno....itd....
MOTORRAD je poznat po laziranju testova....
Tabelu nisam ni stavljao po mestima nego redom kako je spisak, sliku casopisa sam stavio posto sam ocekivao da ce neko napisati da sam sve izmislio....a sada bih najverovatnije trebao sve da prevedem i odem kod sudskog tumaca da overi.....smesno....
Nisam stavio sve to da bih se raspravljao i natakao....razumni ljudi ce prihvatiti, nerazumni ce nastaviti da traze dlaku u jajetu.....uglavnom ispade da taj Kawasaki i nije tako los motor kako se neki kod nas trude da ga predstave.....
Image
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Jebi ga Charuga...takav smo narod. Znas li onu pricu o lisici i repu? :lol: :lol: :lol:
14:23
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Nebih se ja toliko osjecao prozvan na tvom mjestu a i neznam kakve ima veze nas narod sa tim casopisom:-) Opusteno aj sta ces popit vozim i ja Kawasaki:-)
Samo da se zna nikad nisam vjerovao u ono sto pise bez da sam sam to svario u svojoj glavi. Sto se mene tice onaj spisak sa onakvim bodovima nema realnog smisla, valjda imam pravo to da kazem? Pa sve da ga je pisao Valentino Rossi. Jedino ako su dobijali ocjene po zapremini rezervoara:-) A ako znas nesto sto mi neznamo ajd nam kazi koji su to bili kriterijumi za takve ocjene pa da mozemo realno da prokomentarisemo sta mislimo o tome. Jel mi sad svi kao ovce treba da vjerujemo u to sto pise neki svabski magazin??????, Pa moji djedovi su se svi borili protiv svaba u drgum svjetskom ratu i dobro su ih isprasili i sta sad oni vise hoce....... :D :D :D
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Ma sekta, BRE :mrgreen:
Charuga
Grijač guma
Grijač guma

Post by Charuga »

Dace bog pa cemo zajedno popiti pice....
Nego...u rukama Mandusica Vuka bice svaka.......
Image
Post Reply