R1200GS vs Tiger 1050
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: R1200GS vs Tiger 1050
istina, ipak daje se puno para za oba zadovoljstva... definitivno treba probati
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Da stvar ne bude tako jednostavna, umijesacu se i ja, te u ovaj pull brutal force metodom dodati i BMW R1200R. To je motor za tebe.
Razlog: Gabariti, potrosnja, udobonost, unikatnost, sminka momenat.
I kad stojim tesko me pratiti...
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
salu na stranu...djodja brate ja i dalje ne znam sta bo covjek izabrao...jel ajd da kazemo da i ja nesto razmisljam o ova dva modeal..i zbilja teska odlukas...sto se ono kaze...slatke muke

- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Lagano bi se sad nakašljao ali nema smajli koji to oponaša... Htio sam samo jednu diverziju da ubacim ovde u vezi Wulfyjevog posta da Tiger ima tradiciju od nekih 20 godina. Molim pogledati link,fotografija desno dole a potom pročitati text ispod nje: http://sump-publishing.co.uk/triumph%20 ... %20100.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
1939.Galiot wrote:Lagano bi se sad nakašljao ali nema smajli koji to oponaša... Htio sam samo jednu diverziju da ubacim ovde u vezi Wulfyjevog posta da Tiger ima tradiciju od nekih 20 godina. Molim pogledati link,fotografija desno dole a potom pročitati text ispod nje: http://sump-publishing.co.uk/triumph%20 ... %20100.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
..... e moj Galiote, tada je BMW ugradjivao bestrzajne topove na svoje GS ( geländer-straße ) modele
( doduse, logistika im nije bas bila najbolja pa su se vratili ka pos.ani, neobavljena posla
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Tačno, kada je Triumph obnovljen krajem osamdesetih/početkom devedesetih krenulo se u ponovno osvajanje tržišta. Tada je ponuđena nova koncepcija motocikla koja je u to vrijeme bila popularna, a za taj motocikl uzeto je ime iz (slavne) prošlosti
Isto tako je trebao jedan drugi motorček da ponese još jedno slavno ime iz prošlosti, a to je Speed Twin, međutim zbog koncepcije pogonskog agregata izbačeno je ono Twin, a ubačeno Triple
Paralela bi bila: Škoda Octavia ima tradiciju nekih desetak godina (nisam siguaran) iako se tu neđe u periodu oko ,,veljeg rata'' pravio Škodin model sa imenom Octavia, ali ona je pripadala nekoj drugoj klasi u kojoj nije današnja Octavia ....
Paralela bi bila: Škoda Octavia ima tradiciju nekih desetak godina (nisam siguaran) iako se tu neđe u periodu oko ,,veljeg rata'' pravio Škodin model sa imenom Octavia, ali ona je pripadala nekoj drugoj klasi u kojoj nije današnja Octavia ....
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- djodja
- Silovatelj krivina

- Vozim: BMW R1200GS 13
@DrMraci i Wulfy, apsolutno se slazem sa vama, kako god okrenes mnogo je novca u prici da bi se istrcao i kupio nesto napamet. Evo postoji prilika da probam Tigera u neko skorije vrijeme, naravno u koliko se to desi javljam vam utiske. Wulfy, vec sam citirao te jednom prilikom i to i dalje stoji 
Radzoni, pricali smo ranije o ovome i sad sam ponovo razmisljao o istome i ipak na kraju dana kako god okrenes R1200R je naked a ja nakeda vec imam. Zasigurno da je BMW bolji, ali mislim da nije toliko bolji kolika je razlika u cijeni i zato ga nisam uvrstao u topik na prvo mjesto. Meni treba ipak malo vise putno orijentisana masina i ako se odlucim za 17 incni tocak naprijed i za malo nazovi zabavniju voznju onda definitivno Tiger. Sa druge strane na R1200R mozes da stavis vizir i kofere, mozda i hand guard, ali da li zaista to ide na naked motor a kao sto ranije rekoh, sve to mogu i na motor koji vozim i vjerovatno bi to bila i najlogicnija opcija koja bi mi ustedjela par hiljada, ali ipak u mojoj podsvijesti to nije to.Space Director wrote:Da stvar ne bude tako jednostavna, umijesacu se i ja, te u ovaj pull brutal force metodom dodati i BMW R1200R. To je motor za tebe.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Da, nisam glasao, al' da ja biram između Tigera i GS-a (a jedini kriterijum je onaj vizuelni što i nije neki kriterijum) to bi bio Tiger, al' ako je u igru ubaceješ i ovaj model što ga Ranko pomenu ...
Jeste naked, al' takvog nemaš, ne, R 1200 R nije samo naked, vjeruj mi
ja bih glaso za ovo

ma koliko to subjetivno bilo jer ... jbg
Jeste naked, al' takvog nemaš, ne, R 1200 R nije samo naked, vjeruj mi

ma koliko to subjetivno bilo jer ... jbg
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
R1200R nije ni do koljena GSA