Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Pocelo prasinjanje 2010

Post by NikGold »

Ako bidem ziv , eo napr ja :D
+1389+
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

čim mi nabavite makinu da se prašinam malo s vama :D
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

E hebiga sutra ooopett kishaaa
+1389+
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Iiiiiiiii napokon posle 100 god juce mu ga dali malo po gazu ( sto bi rekli braca zecani) . Dobra tura Krnovo-Lola-Shavnik . Totalna divljina i najgori makadam u CG. Imali smo i mali pad ali nista strasno (lako li mi je ovo rec kad nism pao ja nego Gunjaa) . Scena je bila kao iz jednog partizanskog filma kad Boris Dvornik gine sa motora jer mu je preko puta bila razapeta sajla , imali smo istu situaciju na 1800 mnv ali je put ustvari livada i Gunja je tvrd momak :) za razliku od Borisa . Slika naravno nemamo jer drmr nije bio sa nama a slikanje je njegov posao , a kako su nas Krnovo i Laola odusevili skoro ce mo na popravni sa f-aparatom . poz
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ce da bude ispitano!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

nije prasinjanje ali...

Image

Image

Image
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Mračni, nemo me zaboravljat! :P
DrMracni
NLB Moderator
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

E pa bi jos jedna popodnevna voznja, taman da se zaborave radne muke :D

Kratak dogovor, kud cemo, sta cemo, planinarski dom Javorak, nekih skoro 1h voznje od kuce… idemo tamo…

Dan odlican za voznju… Kao sto se I vidi

Image

Image

Pravi odmor za sva cula (kad malo izvjetre dvotaktni gasovi :whistle: )

Image

Obavezno svracanje na izvor…

Image

Naravno malo voznje po okolnim brezuljcima, dusu dali za malo skakanja… Tu ucim jednu od prvih kratko-jasnih lekcija danas…
Dakle lekcija broj 1: kad motorom kosite travu bocno, nikad ne udarajte placem u kameru, jer je osjecaj… Kako to opisati… Recimo jako bolan (da, tako bi se mogao opisati), ok idemo dalje, kriva je bila mokra trava I pogresan pristup skoku I doskoku :mrgreen:

Lekcija broj 2…

Image

hm… uvijek prije nego krenete na voznju provjerite u kakvom je stanju crijevo od rezervoara do karburatora… :D
Jer cete se naci u situaciju da recimo sat I 45min gurate motor uz brdo, po makadamu u punoj opremi (hvala Roki :D )

Image

Image

Dakle lekcija broj 3 civilizacija nije losa :D cijenite vise gorivo, domet u mob mrezi itd… :)
Evo kako to izgleda kad nije tako :D (zao mi je narode nestade nam benzina)

Image

ali to nije razlog da se malo ne odmori :mrgreen:

Image

Image

A nalazite se recimo x km udaljenosti od sigurnosti svoga doma :D

Image

Sva sreca poceo je mrak da pada I manje je bilo vruce a I komarci su poceli da prave drustvo, cisto da imam sa kim da pricam, dok se neko ne sjeti da mene nema iza :D
I stize konjica, srecom bi pumpa blizu I odma’ da se dadosmo u akciju da natocimo gorivo ( ja sam imao snage da samo drzim motor) :)

Image

Srecom bilo je da se kupi i ulja da napravimo mjesavinu

Image

Koriscenjem specijalne vakum pumpe napravljene bas za tu priliku I nastale u tom datom trenutku :D

Image

E kad se zacuo opet mio zvuk motorne sege mogli smo spokojno da se vratimo, naravno kakva bi to avantura bila kad ne bi bilo koje ali… :D
Lekcija 4: bandere za ulicnu rasvjetu su mnogo dobra stvar I ako mozete nosite ih sa sobom :D
Ako ne, ovako ce to nekako izgledati

Image

Srecom bio je pun mjesec, pa se moglo vidjeti a I neke sjen’e su mi davale snage da sto prije dodjem kuci :D
Lekcija broj 5: kad je mjesec iza tebe, mjesecina je super stvar skoro sve vidis, kad ides ka mjesecu :D neke sjenke koje pretrcavaju put ti daju energije da ne stanes na tom dijelu :D tj da uspijes I izdrzis :)

Image
I konacno asfalt

Image

I svijetla civilizacije… na nekoj udaljenosti (necemo biti toliko nezahvalni ipak :) )

Image

Image

Sve u svemu jutros sam na poslu bio skroz izlijecen od stresa I skroz smiren, dakle izuzetno zdrava voznja ili kombinacija raznih stilova voznje… :D

Ima li sad dobrovoljaca za voznju :D
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

DrMracni wrote: Jer cete se naci u situaciju da recimo sat I 45min gurate motor uz brdo, po makadamu u punoj opremi (hvala Roki :D )
Ima sve da mi vratis cim se vidimo :lol: :lol: :lol:
P.S.

Mozda voznja i nije bila Bog zna sto ali je dozivljaj za pamcenje :mrgreen:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina