R1200GS vs Tiger 1050

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

R1200GS vs Tiger 1050 vs BMW R1200R

Poll ended at 14 Apr 2011 16:36

BMW R1200GS
15
47%
Triumph Tiger 1050
12
38%
BMW R1200R
5
16%

Total votes: 32

vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Re: R1200GS vs Tiger 1050

Post by vickodu »

Sledgehammer wrote:
vickodu wrote:R1200R nije ni do koljena GSA :mrgreen:
A to se uopće i može uspoređivati? :roll:
U pravu si ne može i zato bi u anketi trebao biti GSA sa GS-om i Tigerom a ne r1200r 8-)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Naravno da se R 1200 R ne može porediti sa Tigerom i GS jer prosto nisu ista klasa.

Ovdje se radi o, nazovi specifičnosti izbora čovjeka koji je pokrenuo temu. Kako ja i još neki koji pominju R 1200 R imamo privilegiju da lično pozajemo autora ove teme i o ovoj temi smo i naširoko razgovarali uživo, da objasnim odakle ovaj motocikl koji odudara.

naime, djodja trenutno ima Yamahu FZ6, onosno naked, a srce mu je gledalo ka drugom nakedu, upravo ka modelu BMW R 1200 R i o njemu je razmišljao. Međutim tu se pojavi, nazovi, racio, koji kaže da kad već menja motocikl ajde da promjeni i klasu, te je poslije dužeg vremena došao na dva rečena modela. Ipak, R 1200 R pokušava da potisne sa svojim raciom jer već ima neked a ne treba mu isto to, samo bolje. Zato pokušavamo da ga posjetimo na R 1200 R (bezobrazno, vrlo moguće) čisto da vidimo hoće li kod tog momka srce ostat zarobljeno u raciu :twisted: Ukratko R 1200 R je tu da djodja bude siguran da li osom motocikla treba da mjenja i klasu (sa nakeda na allroudera) ;)

Nadam se da sam i onima koji lično ne poznaju dotičnog uspio da približim odakle ova dilema/trilema.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

brate Djodja i komunisto :)
ostavis Fz6n i kupis neki hard enduro i ostane ti para da i saputnici kupis Fazera :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

meni i ovom iznad mene je najvaznije koliko motor ima kila tako da kupi laksi (lakse ga je dic kad padne :D )
+1389+
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

wulfy wrote:Da, nisam glasao, al' da ja biram između Tigera i GS-a (a jedini kriterijum je onaj vizuelni što i nije neki kriterijum) to bi bio Tiger, al' ako je u igru ubaceješ i ovaj model što ga Ranko pomenu ...

Jeste naked, al' takvog nemaš, ne, R 1200 R nije samo naked, vjeruj mi ;) ja bih glaso za ovo

Image

ma koliko to subjetivno bilo jer ... jbg :twisted:
Slin, slin, slin.. :drool:
Predobar je..
I kad stojim tesko me pratiti...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

wulfy wrote:Naravno da se R 1200 R ne može porediti sa Tigerom i GS jer prosto nisu ista klasa.

Ovdje se radi o, nazovi specifičnosti izbora čovjeka koji je pokrenuo temu. Kako ja i još neki koji pominju R 1200 R imamo privilegiju da lično pozajemo autora ove teme i o ovoj temi smo i naširoko razgovarali uživo, da objasnim odakle ovaj motocikl koji odudara.

naime, djodja trenutno ima Yamahu FZ6, onosno naked, a srce mu je gledalo ka drugom nakedu, upravo ka modelu BMW R 1200 R i o njemu je razmišljao. Međutim tu se pojavi, nazovi, racio, koji kaže da kad već menja motocikl ajde da promjeni i klasu, te je poslije dužeg vremena došao na dva rečena modela. Ipak, R 1200 R pokušava da potisne sa svojim raciom jer već ima neked a ne treba mu isto to, samo bolje. Zato pokušavamo da ga posjetimo na R 1200 R (bezobrazno, vrlo moguće) čisto da vidimo hoće li kod tog momka srce ostat zarobljeno u raciu :twisted: Ukratko R 1200 R je tu da djodja bude siguran da li osom motocikla treba da mjenja i klasu (sa nakeda na allroudera) ;)

Nadam se da sam i onima koji lično ne poznaju dotičnog uspio da približim odakle ova dilema/trilema.
Gledam Alpen Master u Motoreviji i Allrounder klasa je koliko sam uspio da vidim klasa u kojoj su 2 od 4 motora naked (Aprilia Shiver i Ducati Monster) a klasa koja mene interesuje je FUNBIKE/enduro i predpostavljam da znate ko je pobijedio :) Salu na stranu, kao sto rekoh R1200R je siguran sam odlican motor bez daljeg, cak sto vise nedavno sam vidio bijelog u CT i bas mi se svidio, ali opet kao sto rekoh ranije, naked je naked iako mnogo volim tu klasu motora mislim da je ipak za moje potrebe logicniji izbor Funbike/Enduro klasa :) i Wulfy u pravu si, racio ima veliku ulogu u mom izboru jer mislim da moje potrebe ipak je ovo logicniji izbor :)
Tattoo wrote:Pa i nije nesto .... jes' nam drug,kolega bajker i sve to ... ali nije bas predobar , vise je onako .... prosjecan :lol:
Ali ozenio se :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
vickodu
Grijač guma
Grijač guma

Post by vickodu »

Ne gledam nikakve testove i taj r1200r sam vozio bez obzira sto zlonamjerni hrvatski milicajac rece i taj motor nije ni sjena GSA a ni GS ni Tigeru BTW vozio sam sva 4 :mrgreen:
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

vickodu wrote:Ne gledam nikakve testove i taj r1200r sam vozio bez obzira sto zlonamjerni hrvatski milicajac rece i taj motor nije ni sjena GSA a ni GS ni Tigeru BTW vozio sam sva 4 :mrgreen:
Tata ti je milicajac. To stoga da konačno prestaneš sa uvredama i sranjima.

I što sam ja rekao protiv R1200R?? :roll: :roll: :?:

I ja sam ih sve vozio, pa se ne kurčim time. Dapače, imaš na netu i moje testove tih motora, dok ti možeš svirati da si vozio i Space Shuttle. Dokazati to je ipak malo teže. Ja znam da si ti vozio "sve" i o svima sve "najbolje znaš" (to što si nekome pumpao gume ili mu mijenjao ulje ne znači da išta znaš o tom motoru...), no što se tiče BMW-a - tu si ipak malo nazadan...

R1200R je vrhunski stroj u svojoj klasi roadstera (kako BMW naziva svoje nakede, otuda ono drugo R u nazivu), i voziti ga je istinski užitak. Razvoj velike snage, stabilnost, udobnost, oprema, dizajn - sve je vrhunsko!! Uspoređivati ga sa bilo kojim motociklom koji mu nije iz klase je bezveze, kao što su općenito takove usporedbe besmislene i neutemeljene. Unutar klase - pa čak i izvan nje! - je dovoljno reći da je isti višestruki pobjednik Alpenmastersa. Pametnom dosta. R1200R je jedan vrhunski paket, zaokružene ponude, za ljude koji znaju što hoće i mogu si to priuštiti. Kupovina takovog motocikla nije samo kupnja - to je i vrijedno ulaganje u trajnu vrijednost. Njegova kvaliteta, dizajn, oprema i karakteristike ne ostavljaju otvorenih želja kod vozača.

Odabir između R1200R i GSA je isključivo stvar potrebe i osobnih afiniteta kupca - no zaključak je da koji god od njih da uzme, nije pogriješio. Svaki će mu za svoj deklarirani posao pružiti maksimum koji ta klasa pruža u svakom pozitivnom smislu.

Reći da R1200R nije ni sluga nekom motociklu izvan njegove klase je odraz neznanja i dječjeg rezoniranja "moj je tata jači od tvog". A što drugo reći?
vickodu
Grijač guma
Grijač guma

Post by vickodu »

Molio bi moderatora ili administratora da sankcionira vrijedanje tude familje a to se ponavlja po drugi put od strane Sledgehammera
vickodu
Grijač guma
Grijač guma

Post by vickodu »

Sledgehammer wrote:
vickodu wrote:Ne gledam nikakve testove i taj r1200r sam vozio bez obzira sto zlonamjerni hrvatski milicajac rece i taj motor nije ni sjena GSA a ni GS ni Tigeru BTW vozio sam sva 4 :mrgreen:
Tata ti je milicajac. To stoga da konačno prestaneš sa uvredama i sranjima.

I što sam ja rekao protiv R1200R?? :roll: :roll: :?:

I ja sam ih sve vozio, pa se ne kurčim time. Dapače, imaš na netu i moje testove tih motora, dok ti možeš svirati da si vozio i Space Shuttle. Dokazati to je ipak malo teže. Ja znam da si ti vozio "sve" i o svima sve "najbolje znaš" (to što si nekome pumpao gume ili mu mijenjao ulje ne znači da išta znaš o tom motoru...), no što se tiče BMW-a - tu si ipak malo nazadan...

R1200R je vrhunski stroj u svojoj klasi roadstera (kako BMW naziva svoje nakede, otuda ono drugo R u nazivu), i voziti ga je istinski užitak. Razvoj velike snage, stabilnost, udobnost, oprema, dizajn - sve je vrhunsko!! Uspoređivati ga sa bilo kojim motociklom koji mu nije iz klase je bezveze, kao što su općenito takove usporedbe besmislene i neutemeljene. Unutar klase - pa čak i izvan nje! - je dovoljno reći da je isti višestruki pobjednik Alpenmastersa. Pametnom dosta. R1200R je jedan vrhunski paket, zaokružene ponude, za ljude koji znaju što hoće i mogu si to priuštiti. Kupovina takovog motocikla nije samo kupnja - to je i vrijedno ulaganje u trajnu vrijednost. Njegova kvaliteta, dizajn, oprema i karakteristike ne ostavljaju otvorenih želja kod vozača.

Odabir između R1200R i GSA je isključivo stvar potrebe i osobnih afiniteta kupca - no zaključak je da koji god od njih da uzme, nije pogriješio. Svaki će mu za svoj deklarirani posao pružiti maksimum koji ta klasa pruža u svakom pozitivnom smislu.

Reći da R1200R nije ni sluga nekom motociklu izvan njegove klase je odraz neznanja i dječjeg rezoniranja "moj je tata jači od tvog". A što drugo reći?

Na tvoju zalost nije mi tata milicajac Moj tata je umirovljenik koji ima malo vise skole nego sto ti misliis a i kulture Btw vrijedanje je zabranjeno a ti si vec upozoren na to tako da bi sada trebao ici bann

O kakvim ti uvredama pricas ?Koliko ja znam,a znam ti si zaposlenik ministarstva unutarnjih poslova HR i radis kao Milicajac

A sto sam ja to rekao protiv r1200r osim da se ne moze usporedivati sa gs gsa i tigerom
Ne kurcim se ja nicim samo iznosim cinjenice
Iz kojega bi ja razloga nekome nesto trebao dokazivati ?
Nisam nikome pumpao gume na tim motorima ali jesam mjenjao ulje a i skidao glavu npr sa GS i to ne jedan put :mrgreen:

Sa tom tvrdnjom da je kupovina takvog motocikla pametno ulaganje se ne slaze vlasnik r1200r a mozes ga naci na njuskalu jer ga je stavio na prodaju i kupuje nesto drugo
Logicno gledajuci prije vjerujem njemu da bas i nije tako dobar kako ga ti pokusavas prikazati nego tebi koji si navodno napravio par kilometara na njemu
Post Reply