Podgorica - Tolmin i okolina - jul 2016

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Podgorica - Tolmin i okolina - jul 2016

Post by poka »

noć u kamp u Tolmin sa onim švećankama (nema šanse da vam slike postavljam zbog žene mi), prekrasna! mjesečina, mi svi opušteni, na obali rijeke i tako dalje. eto.
što da vi rečem svi smo spavali posle. malo više ja no ovi ostali. :mrgreen: ko zna što su radili svu noć!
ujutro, kafa, pranje zuba, i prepričavanje moga hrkanja. :ugeek: a sve lažu! :mrgreen: no ajde! ovo putovanje od 2 i 3 dana sam planirao ja. osmislio sve! i sunce i krivine, i lijepu i ugodnu temperaturu, ama sve! da je ko od njih crta ovu rutu, kišu bi kliknuo sigurno! :)

idemo za Italiju! stvari ostavljamo u kamp. krećemo, odavde pojačani i Nevenom. moram pomenut da je Neven ima navigaciju. ovo je bitan momenat. zapišite neđe!
idemo laganica put Žage, pa onda dalje sam im sve objasnio. ali čaba traži se Italija!

Imageupload pics

pogledajte onaj restoran pozadi kako je spreman! nisu ga raziđivali od 1945! :mrgreen:
viđite navigatore, a viđite putokaz! :D a tek

iz Kombarida, odosmo nazad prema Žagi. lagano odatle lijevo za Italiju, i to sjajnim putem koji sam ja smislio! :ugeek:
vozamo se tako, mi, a poneko gura! :mrgreen:

Imagephoto uploading

prepa se bio da u Italiju uđe na motor i da vozi! veli ko zna da ga ne kazne! :D
tu puš pauza, malo slikanja ovo ono

Imagefree image hosting

kad, snimi Mračni neki most dolje na ovu rijeku ispod. i naravno ojde dolje. malo stadosmo, pa i mi za njim!

Imagewindows screenshot

Imageupload an image

Imageclick image upload

Imageimgurl

i onda sam doša ja na red da pređem most! i bez Nevenovog skakanja i ljuljanja cijele konstrukcije, usra sam se bio ka grlica!!!! :o

Imagepc screenshot

ja nemam slike mojeg prelaska mosta, ali imaju ostali pa neka postave. :D ima i snimak, ali se nada da se neće postavljat! :mrgreen:
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Pratim, uživam, super tura! Šteta što nijeste motorom prešli ovaj viseći most, bile bi strašne slike...
P.S. Kako vam niko ne reče da ne idete jadranskom magistralom?
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Dan 3:

Ovaj put spavanje je bilo bolje, tj smirnije jer sam kupio novi sator. Taman legli uvece nedje oko 12.30 kad samo par minuta kasnije cujem Poku kako nas prestrojava i trazi Nevena u 6.00 ujutro. Nijesam znao da mogu da imam tako velike podocnjake kad malo spavam da sam mislio da li da uzmem tabletu za alegiju jer me sigurno nesto ujelo sinoc :D
No posle umivanja i Pokine kafe sve je bilo bolje. Naravno i pomisao da nas danas ceka ono pravo! Enduro voznja po Italiji : ))))

Pakovanje na brzinu, ostavljamo kofere i sve sto nam moze smetati u kampu i krecemo. Ljudi Slovenija je prosto nevjerovatna, na svakom koraku je priroda nevjerovatna. Planine prelijepe a putevi kroz njih tek posebna prica. Ko tu ne uziva treba da proda motor i da proba nesto drugo. Suma, krivine, mada ponekad i usko pa treba voditi racuna jer smo dva tri puta sreli sleper jako nezgodno u sred krivine. Ali iskusna ekipa se nije dala omesti u poslu peglanja :)

Stajemo na jedne semafore dok se put radi i kilometraza tacno pokazuje 1.000km od Nk. Sto se tice potrosnje, bilo je standardno na sva tri motora tokom cijelog putovanja. Lampica nam se pali na nekih 270km i sipa se nesto malo preko 14l goriva. Dnevni prosjek je bio oko 400km.

Ulazak u Italiju kroz gustu sumu i kraj prelijepe rijeke

Image

Image

Image

Image

Snimak prelaska mosta onda cuvam za crne dane :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Pokaš, poznat mi restoran... Rene - Alo Alo ??? :lol:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

fat boy wrote:Pokaš, poznat mi restoran... Rene - Alo Alo ??? :lol:
eto tako!!!! :D :D :D :D :D ludilo!
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

e da uski putevi što reče Ivo. baš uski, i krivudavi. to je prvi dio ove fenomenalne ture što sam samo ja smislio kroz Italiju, za moje drugove da uživaju :mrgreen:

Imagetemporary image hosting

i sve tako peglamo uskim krivudavim putem ka nekom prevoju. uživanje, oprezno jer je baš usko ali uživanje! i stižemo tu! :D

Imageclick image upload

Imageimage hosting 15mb

mi svi već više nego srećni i zadovoljni! :) prelijepo nam je.

Imageimage hosting site no sign up

tu đe stojimo ima znak da je nagib koji slijedi nekih ne znam, 19-20% ! i naravno put jednako usak ili mjestimično širi, tako da se uživa i opet!

Imageprint screen windows 7

Imageimg hosting

i tako nekako sve dok nismo sišli na normalnu magistralu za Tolmezzo. tu smo išli na kafu i eto tako. :mrgreen:
već smo meračili, a tek je trebalo da dovatimo ono što smo čekali! 8-)

Imageimage hosting more than 5mb

svidio mi se grad. reče KEša da su tu valjda izmislili tiramisu. nije provjereno. ali bješe super!

Imagescreen shot windows

Imagepicture share

Imageupload images free

Imagescreen capture tool

Imageupload pic

kafa voda ovo ono, i idemo dalje.
poče to normalno, vozimo malo brda okolo malo šume, i tako. onda sam isplanira da skenemo lijevo i da idemo neđe gore da se penjemo u ALpe carnice ili kako li se već piše. i odosmo!
opet neke krivine, uži malo put dosada živa! :mrgreen: mi samo vozamo, što ćemo!

Imageupload image online free

Imagefree screenshot software

Imageprint screen windows xp

Imageimage hosting 10mb limit

i eto tako! tu smo razumiješ pa nekako stid od ovija talijana da ne vozimo, reće sad ... ! :mrgreen: te mi peglaj gore prema vrhu planine. a tamo nas čeka neki makadam! 8-)

Imagephotos upload

Imagefree image uploading

ovaj presjek izmeću ove dosade :mrgreen: i početka makadama imamo i snimljen. neko će drugi. :)
gore bješe ............... ! :shock:

Imagescreen shot on windows

Imagephoto sharing websites

Imageuploading pictures

Imagehow to use print screen

Imagehow to use print screen

Imagephoto upload sites

Imageupload a picture

Imagehow do you print screen

Imagescreengrab

od samog makadama sam očekiva više. mislim na put. tj. mislim da će ga bit više i da će možda bit mrvicu zahtjevni. ali ...... bio je odličan!
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Treci dan dodje na red da se proba makadam,i to ALPSKI!
Pojacani za her Nevena,a olaksani za prtljag koji ostavismo u kamp,spremni bijasmo.Meni mnogo zao bjese sto i emir nije mogao dalje sa nama,pozdrav za njega i dizelacu mu :mrgreen:ako nas prati..
Krenusmo nekim mnogo dobrim putevima,sto i nije cudno za ovu zemlju sloveniju!Dobrim,al izuzetno krivudavim i uskim asfaltom.Na pojedinim mjestima ne znam kako bi se minuo ni sa mackom sa macicima :Da kamoli sa cim drugim..ali,nekad se mora risikovat..sve u svemu,mnogo lijepo bjese.
Popismo macciato u tolmezzo,i krenusmo u osvajanja alpa.Neven i ja malo odmakosmo,pa pauzirasmo pored puta da sacekamo poku i mracnog,kad odozgo silaze sa planine rt od milion i nesto kubika i zena na f800..vidjo ja nemam sto gume dusit :mrgreen:posle nekog vremena naidje i makadam koga je direktno evropska komisija nasipala :mrgreen:
Ali dobro bjese,samo da je potrajalo :) :)
Povratak je bio nekim talijanskim selima,krivudavim putevima...kao stvoreni za sm...

P.s Ovo sto nas poka proziva dje trazimo italiju pored znaka za italiju,je posledica ne shvatanja ili odbijanja da poka shvati da svi putevi vode za italiju,ali koji je on odabra,samo jedan :lauhgt:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

free image uploading
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Evo kako je izgledao taj makadam

Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

da da makadam odlično pada! kao i sav asfalt okolo! :)
ručasmo moralo se! da se odmori.

Imageimage hosting above 5 mb

posle nastavismo maki manjim manjim mjestima po Italiji. situacija se nije mnogo mijenjala! :mrgreen:

Imageimages

jedni bi lijevo jedni desno! :mrgreen: kako ga je bilo meni i Ivanu samo mi znamo! :mrgreen:
jeoš malo kafenisanja po IT, i to u nekoj interesantnoj kafinici lokalnoj. bilo je više nego interesantno komunicirat.

Imageupload pics

pauzu sam tražio ja jer sam tačno zna, jer sam unaprijed sve isplanira (treba li pominjat), da nas sad čeka nevjerovatno dobar Super Moto put ka Sloveniji! :shock: ludilo! ja nemam nijednu sliku tog dijela. tek posle kad se završio napravih par slika

Imagefree upload image

odatle nazad u bazu! Tolmin! :mrgreen:

Imageimage hosting 15mb

Imageimage search

i naravno to je bio taj 3 dan našeg vozanja. sjajan! naravno jer sam ga ja isplanira! :mrgreen: i sad se samo sjetite sa početka priče, da su me poslušali da ne idemo jadranskom magistralom! ali ne oni oće! a fino sam im reka!!!!
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
e neka si im reka :lol: :obscene-drinkingcheers:
Post Reply