ŠPANSKA SELA

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: ŠPANSKA SELA

Post by poka »

iša sam dalje putem koji se redovno spušta ka podnožju planine. uspješno stigoh do sela Tor. prelijepo selo.

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

u selo živi jedna žena sa porodicom. ne znam da li svu godinu, nisam se moga sporazumjet sa prevodiocima mojim. :)
uglavnom tu malo zasjedosmo uz kafu i koju čašu vina, i provedoh fino vrijeme u teškom engleskom sa ovim ženama te mi put pokazaše. o svemu se teško pričalo :) na kraju mi je Pili crtala mapu kako da odem odatle nazad do Andore makadamom.

Image

kako sam bio iznenađen brojem konja koje sretoh, počeh nekako zapitkivanje oko toga svega. kad vele ovaj ti čojek drži konje. Ja: kolko ima konja ukupno on, oli ga pitat?, oni: Veli da ima 246 komada trenutno, da zna po Pirinejima! :shock:

Image

i još ja odrah koje vino, i viđeh da je malo poodmaklo vremena. a rekla mi je ova žena da ima još 40-50km do Andore da vozim, samo veli kad kreneš odavde malo ti je lošiji put. posle je ok. ok, pozdravih se i celivah sa svijama, krenem, i malo brže no umijem. odvozim nekoliko, malo, kad vidim guma :) naravno da nemam nikakv alat. samo fleke i ljepilo. nazad do sela. obajšnjavam mašem i pokazujem. donose mi pajsera raznih ogromnih! donose mi šafcigera raznih minijaturnih! :) pitam ove žene sa džipom, mogu li vi dat ovo da mi ponesete do nazad i vratite popravljeno. plaćam naravno :) vele ne no ajde sa nama. uvatimo krug po planini da vidimo sve što ima da se vidi i idemo nazad za Andoru. tako i bi. ostavih motor bez točka, koji ojde samnom, a sve ostalo ostavih tu kod motora. motor na centralni, sa jednim drvom naprijed. aj zdravo uletim onako u ono auto, da me ne čekaju, i ojdemo.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

po planini bješe bješe prelijepo! ja bez kamere, telefona, fotoaparat, itd! sve na motor. provozaše me, pokazaše okolo svega. obiđosmo jedan dio planine đe je bila hipi komuna 70-80 tih. ostala je njihova koliba u koju su živjeli. slika nemam.
prelijepo bješe. odatle odemo do muža ove te vozi. bave se ljudi mushing-om (psi vuku sanke), i ostalim ponudama za turiste po planini. sa njima do grada za vulkanizera. vele dolazimo za tebe posle. čekaj nas tu da te vrenemo nazad do motora. oću! okrpih gumu kad se vrnuše vulkanizeri, i napraviše mi to. na felmu sam ima dvije krivine od udara u kamen ili što li već. reko da ispravimo to odma. veli kako? udri reko čekićem da se do poravna. uprije čojek. napravi poravna. sačekah ove ljude, i dođoše. vele mi moramo pokupit dijete u vrtić, i deš sa nama, i onda te vozimo do motora. ajde.

stižemo prvo u vrtić, pa do motora. nisam moga vazduha povuć kad ga viđeh! :shock: bješe skinut sa centralnog, vraćeno sjedište na njega, naprijed leži na viljuške, slomljen desni retrovizor. onako pod stresom pitam da ih pitaju (jedan čojek bješe samo tu) što je bilo. veli vjetar 8-)
vratim točak. sklopim. ponudim para kolko god oće ova porodica te me vozala tamo ovamo, veli daj koji euro za gorivo. neće veče novčanice, pa sam da samo 20€! nevjerovatno! reko kuda da krenem nazad? veli mi ovaj pametni čojek, bolje najkračim putam, proje 6 popodne, i to dobro. te ja nazad najkračim putem uz planinu nazad za Andoru i moj hotel. tamo ponovo skini i namjesti točak kako treba. jer sam ga pod utiskom i naopako motira :)
i toje bilo to za taj dan. :) malo sam šeta uveče ovim gradićem đe bješe hotel, i na lalanje. sjutra se ide za Barselonu da se i taj grad malo vidi sa motora. kolko se mogne. ;)

asfalt je Andora, makadam Španija ;)

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jutro u Andora de Vella, i lagno spakovan i spreman za magistralno điranje do Barselone.

Image

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

neđe pred Barselonu, naiđoh na table za Coll de Bruc. i viđeh ovaj vrh ili vrhove planine. ne znam mislim da se i mjesto koliko sam zaključio i ovaj vrh ili planina isto zovu. ali izgleda interesantno :D

Image

i ulazak u ovaj za mene veliki grad. prvo do luke da se kupi karta, pa posle lagano po gradu.

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

malo po Barseloni, u kojoj je bio haos! makar saobraćajni. policija je sprečavala glasanje na referendumu, i bilo je na par mjesta nešto poput koncerta organizovano. masa naroda i turista. ali lagano ima sam par sati da vidim malo ovog grada.

Image

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

pojedi, popij, popričaj malo oko svega što pokušavaju da izvedu KAtalonci, i eto ga vrijeme za brod.

Image

Image

Image

Image

ukrcan, pripremljen za spavanje, i brod ka brod, lagano za Italiju.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

kako se primica iskrcaj počeha da razmišljam o kombinacijama za noć koju treba neđe da prespavam, i dan koji treba da odvozim do Ankone. prilikom iskrcaja upoznam se sa dvoje španaca koji isto noće u Cividavechi-u. odlučno, mogu za vama u hotel? može naravno.

Image

Image

fina čeljad. idu niz italijancku obalu pa novi ferry za Grčku. bili i kod nas, bez motora, i samo u Kotor. obećaše dolazal :)
i hotel fin. ne jeftin ali fino.

Image

nisam im ključ vratio :) zaboravih, i neđe ga nađoh u torbu. :)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

kako je jutro bilo lijepo, bez jednog oblaka, nije bilo žurbe. lagano. kuda? na drugu obalu. kuda? preko Siene. valjda mu tu dođe i Toscana neđe :)

Image

magistralom lagano. bez nekih posebnih okoliša

Image

Image
Post Reply