U selu Castellane nam je bio plan da svratimo do prodavnice , dok sam cekao uz cigaru da zena pazari , ko marsovac u kisnom odelu pod nekom nadstresicom gledao sam gomile motora odlaze i dolaze , a svi kisnu … srecom kroz Castellane cemo proci i u povratku , pa smo produzili i nadali se da kisa vise prestane …
Usli smo u kanjon reke Verdon , a posto smo se tu vozili i sledeci dan , nekoliko reci o kanjonu
Mislim da nije ni najveci ni najdublji , ali je sigurno jedan od najlepsih kanjona u Evropi .
… uvideli su njegovu lepotu i Francuzi , vrlo rano , jos u 18 veku , a vec sredinom 19 veka su kanjon opisali u svim vodicima kroz Francusku . A verovatno je jedan redkih kanjona , bar u Evropi , gde je pristup uraden kao ovde … sve na dlanu …
U gradicu Castellane postoji spomenik francuskom ministru saobracaja iz 1850 i neke prilikom njegove posete , kad su valjda odlucili da prave put oko kanjona , kako bi svi mogli da uzivaju u njegovim lepotama . Put postoji sa severne i juzne strane , a ovaj sa severne , gde smo isli danas ima dodat krug koji se zove Route de Cretes
Na nekih 10 kilometara van tog sela , kisa nas se smilovala , ostavili smo kisna odela , pocelo je kuvanje , ali smo bar mogli da izvadimo fotoaparat …