Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Post by mexiko »

Znam kad je izasao cjenovnik za prolaz kroz tunele Sozina, nije bilo nidje decidno naveena cijena za motore. E sad da li postoji kakva dodatna odluka ili dopuna to bi trebalo provjerit. A treba trazit od Vlade na uvid tu odluku i akta koja su vezana za to. Pozvati se na zakon o slobodnom pristupu informacija.
Toliko od mene, ako vam ovo sto koristi. :)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Znajuci direktora MONTEPUTA-sto se god dogovorimo sa njim ispostovace! Ok je lik totalno!
14:23
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Hogar wrote:Reci mi jel bilo kakve reakcije od Min. turizma?
Nije još ništa, al mislim da su u obavezi da odgovore u roku 7 ili 15 dana od dana prijema dopisa, nisam siguran
mexiko wrote:Znam kad je izasao cjenovnik za prolaz kroz tunele Sozina, nije bilo nidje decidno naveena cijena za motore. E sad da li postoji kakva dodatna odluka ili dopuna to bi trebalo provjerit. A treba trazit od Vlade na uvid tu odluku i akta koja su vezana za to. Pozvati se na zakon o slobodnom pristupu informacija.
Toliko od mene, ako vam ovo sto koristi. :)
Znam da tada nije bilo, našu klasu su dodali nedavno.. dobra ideja, provejrićemo ;)
bandit4ever wrote:Znajuci direktora MONTEPUTA-sto se god dogovorimo sa njim ispostovace! Ok je lik totalno!
ma ne sumnjam ja u to, ali čovjek je fino napisao da nije do njega nego do Vlade, jer kako oni odluče tako Monteput radi... tako da moramo tražit odgovore od viših subjekata. Njemu velika hvala što je ovako brzo odgovorio, totalno profesionalno
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

ice wrote:... ali čovjek je fino napisao da nije do njega nego do Vlade, jer kako oni odluče tako Monteput radi... tako da moramo tražit odgovore od viših subjekata. Njemu velika hvala što je ovako brzo odgovorio, totalno profesionalno
Kao sto velis, najmanji problem pisati i Vladu, cim se vrati iz skitnje oko svijeta :D A njemu stvarno svaka cast kako bjese brz.
ice
NLB Moderator

Post by ice »

juče predat zahtjev ministru saobraćaja. u ove par dana očekujemo odgovor i čim bude stavljam ga ovdje.
ice
NLB Moderator

Post by ice »

danas sam se vratio s odmora i zatekao sam pismo od Ministarstva saobraćaja CG u kom se navodi kako ima izgleda da će nam izaći u susret i smanjiti putarine za našu kategoriju, s obzirom da i zemlje iz okruženja imaju tu praksu. Jedino je loše što je sad cijela vlada po odmora tako da prije septembra neće bit nikakvih promjena...
ALI opet i ovo je veliki pomak tako da je realno da očekujemo, bar kako su mi rekli i napisali, da se naš predlog prihvati i izborimo se za Sozinu.
Javljam čim bude pomaka...
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

'sam ti rekao? :D

Sta je sledece?
ice
NLB Moderator

Post by ice »

Hogar wrote:'sam ti rekao? :D

Sta je sledece?
govori tiho i slušaj Hogara šta priča ;)

sledeće je da sačekamo da se vrate svi sa odmora, sazovu sve ljude koji su u ovom procesu biranja/mijenjanja zakona o kategorizaciji vozila za tunel i tada možemo očekivati promjene, a to bi trebalo biti neđe krajem septembra. Ja ću se potrudit da se to ne zaboravi nego da se odradi do kraja
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

S motorom ili bez, mozes racunati na mene :)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

CG i MN vozači pod lupom saobraćajaca
POLICIJA UVELA NOVU PRAKSU OBAVJEŠTAVANJA DRŽAVNIH INSTITUCIJA O PONAŠANJU NJIHOVIH SLUŽBENIKA NA DRUMOVIMA

Podgorica – Saobraćajci ubuduće neće imati milosti prema vozačima službenih automobila, čije registarske oznake počinju sa “CG” i “MN” - takav stav zauzeo je kolegijum Uprave policije, koji je odlučio da o svakom budućem registrovanom prekršaju vozača državnih vozila informiše rukovodioce tih inistitucija.
Šef Odsjeka za bezbjednost saobraćaja Dragan Gorović tvrdi da je menadžment policije i ranije imao isti odnos po pitanju sankcionisanja vozača službenih auta, ali da je jedan broj saobraćajaca “u pojedinačnim slučajevima samoinicijativno imao popustljiviji i tolerantniji odnos prema njima, za čime nijesu postajali opravdani razlozi”.
Gorović je objasnio da su instruktivni telegrami upućeni svim područnim jedinicama i ispostavama, te da je podgorička saobraćajna policija u proteklom periodu evidentirala nekoliko takvih prekršaja korisnika vozila, koja su vlasništvo pojedinih ministarstava i uprava. O tome su već obaviješteni rukovodioci tih inistitucija, a među sankcionisanim vozačima našlo se i nekoliko službenika Uprave policije.
“Ove radnje saobraćajne policije zasnovane su isključivo na zakonski utemeljenom, profesionalnom i neselektivnom postupanju, sa ciljem da se smanjenjem broja prekrašaja umanji i broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, tvrdi šef saobraćajne policije, navodeći da je tokom proteklih mjeseci uočen određeni broj vozača službenih vozila u vršenju saobraćajnih prekršaja, a sankcionisani su zbog - prekoračenja dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, nepropisno parkiranje ili zaustavljanje...
Ono što je evidentno je da su zbog saobraćajnih prekršaja sankcionisani vozači najvećeg broja državnih institucija, kako pojedinih ministarstava, tako i direkcija i uprava, bez izuzetka, pa čak i Uprave policije.
Obavještenja, koja Uprava policije, šalje rukovodiocima državnih institucija, prema riječima Gorovića, predstavljaju apel da skrenu pažnju korisnicima službenih vozila na obavezu dosljednog poštovanja saobraćajnih propisa, “jer njihovi postupci ili eventualni prekršaji izazivaju posebnu pažnju i nerijetko opravdan revolt javnosti”.
Šef saobraćajne policije se osvrnuo i na činjenicu da su vozači automobili sa službenim tablicama, koji čine prekršaje, često uočljiviji od ostalih.
“Tako se stiče utisak da su oni češći počinioci saobraćajnih prestupa nego ostali građani, što nije istina. Međutim, upravo zbog činjenice da ovakve prekršaje čine korisnici službenih vozila, oni najčešće bivaju izloženi oštrijim komentarima i osudama javnosti, nego ostali vozači koji čine slične ili iste prekršaje, što može biti i opravdano”, ocijenio je on, ističući da saobraćajna policija samo profesionalnim odnosom prema svim građanima, može poboljšati kako policijski imidž kod sugrađana, tako i ukupno stanje bezbjednosti saobraćaja.

izvor: http://www.vijesti.me" onclick="window.open(this.href);return false;
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Post Reply