Nova Honda Africa Twin

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Nova Honda Africa Twin

Post by jovan »

Pominjete me odje, pa da se i ja ukljucim :D
Nista dok se ne proba, pa cemo vidjeti kakva je. Na papiru izgleda vise nego dobro. Tockovi su za off 21/18, dug hod vjesanja od 9 inca, (KTM 990 ADV 7,5 inca), malo manje snage od KTM-a, ali vise obrtnog momenta, pogotovo na nizim obrtajima, znatno niza potrosnja goriva sto je znacajno za ADV klasu. Paralelni dvocilindras je kompaktniji od V agregata, jednostavniji za servis i odrzavanje, manje pokretnih djelova...

Pisao bih jos, ali imam posla, moram na Hondu iz 1993. god da zamijenim ulje i filter, a na jednog KTM-a iz 2015. god da uradim generalnu :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ha ha
Ma mnim da bi ti ipak rado vozio jedno smece od ktma
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

jovan wrote:

Pisao bih jos, ali imam posla, moram na Hondu iz 1993. god da zamijenim ulje i filter, a na jednog KTM-a iz 2015. god da uradim generalnu :D
:clap: :clap: :clap: :clap: :D
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

jovan wrote:Pisao bih jos, ali imam posla, moram na Hondu iz 1993. god da zamijenim ulje i filter, a na jednog KTM-a iz 2015. god da uradim generalnu :D
Image Image Image
Može lock na ovu temu!
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

ramaro wrote:
jovan wrote:Pisao bih jos, ali imam posla, moram na Hondu iz 1993. god da zamijenim ulje i filter, a na jednog KTM-a iz 2015. god da uradim generalnu :D
Image Image Image
Može lock na ovu temu!
Polako Radža tek je počelo...Image....naučit ćete japanski iz servis manuala...Image Image....a kažu iskusni enduraši da treba bit Houdini da je stisneš nogama....
Worry less, ride more!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Pejamachine wrote:Realna prica za tebe Mracni jeste da se vratis i asfaltu malo..mnogo si ga zapostavio! :)
ah asfalt, rado ga se sjecam :))
Daleko od toga da ne volim, ali nikako da se poklope kockice za neku duzu voznju. Za put treba malo vise priprema umjesto kao sto je za off. motor tacnije gume moraju biti cestovne pa onda para i vremena. sve to nikako da se poklopi. Dominatorom bi ja otisao i na kraj svijeta sto se toga tice, i nije iskljuceno :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ali evo sad da ne bih ulagao u svoj motor, fino iznajmim Afriku i ojha
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

E moze, organizuj neku turu po asfaltu pa javljaj dje da se pojavimo..evo ja i @citizenpg smo voljni...
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Oce li moci ove Afrike da se iznajme za off, ja bih je rado probao po malo tezem terenu?
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

jovan wrote:Oce li moci ove Afrike da se iznajme za off, ja bih je rado probao po malo tezem terenu?
nemam ti odgovor, ali da bi je probao u teren mislim da je moras prilagodit tome. koliko sam vidio ne dodje opremljena ya ulayak u teren
Post Reply