pomoc oko izbora

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: pomoc oko izbora

Post by DrMracni »

xtx vrlo slicno, mozda pola l vise. ja od xtx uopste ne bih bjezao...
bas ti pomazem oko izbora :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

fat boy wrote:Za prvi ozbiljan motor, moj savjet je obavezno dva cilindra. Jednocilindraš je mnogo žešći i stalno traži odvrtanje gasa - ne dozvoljava mirnu (ujednačenu)vožnju zbog stalnog trzanja. Zato:
1. KLEka 500
2. TransAlp
ili obrnuto :mrgreen:
Bravo FatBoy, odlican savjet... Jednocilindrasi su nervozni i stalno traze (za njih) visoke obrtaje...
I kad stojim tesko me pratiti...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

DrMracni wrote:xtx vrlo slicno, mozda pola l vise. ja od xtx uopste ne bih bjezao...
bas ti pomazem oko izbora :)
XTX, maximalno 220km otvorenog puta, i minimalno 190 po gradu sa 10litara... Dakle, 4.8l do 5.1l.
Jednom sam uspio da predjem 140-150km sa njim po autoputu sa 10l, ali to je bilo konstantno preko 140km/h, do maximalno 155km/h, sto je na njemu, maltene mazohisticki i nezdrzivo...
I kad stojim tesko me pratiti...
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

.
Last edited by Bosko on 22 Sep 2012 11:49, edited 1 time in total.
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Da uskocim i ja sa dvije :) Kao sto je rekao DrMracni, FZ6 je jako dobar motor. Obije varijante, N i S. Kao sto si mozda primijetio, ja sam vlasnik jednog, pa mozda moj post niije bas najobjektivniji, ali ja sam jako zadovoljan sa mojim motorom. Motor ima i vise nego zavidne performanse u svakom segmentiu U ODNOSU NA KOLIKO JE POTREBNO IZDVOJITI ZA JEDAN. Znaci, dal ima boljih, apsolutno, ali ako se navodis po onoj staroj, koliko para, toliko i muzike, onda u ovome slucaju dobijas i vise nego dobar pop bend za ono koliko si platio :) U tvome slucaju prednosti su to sto je ovaj motor podcijenjen po nekoj mojoj predpostavci. Razlozi za to.... mozda zato sto ih ima poprilicno... mozda zato sto nije dovoljno skup... i tako dalje, ali kao sto rekoh na forumu imas par njih na prodaju koji su u izvrsnom stanju, i jako su povoljni. Takodje obrati paznju da za ovaj motor imas pregrst dodatne opreme koja je sasvim ok sto se cijena tice. Znaci storo svaki proizvodjac dodatne opreme ima makar nesto sto nudi za ovaj motor. Kao sto je ranije navedeno, motor se jako lijepo vozi, ima i vise nego dovoljno snage, udoban je, dobre kocnice, zavidna potrosnja i jos dosta toga.

Sad sa druge strane, dosta toga sto sam naveo takodje se odnosi na XTX. Vozio sam ga, pojedini kolege su ga imali i pokazao se kao jako kvalitetan motor. Takodje vrijedan svakog eura ili kako rekoh, dobijas u ovom slucaju jedan jako kvalitatan RAP band :) Samo obrati paznju da su XTX i FZ6 poprilicno razliciti motori u smislu kako se voze i po karakteristikama agregata. Da ne zalazim puno u tehnikalije, wulfi bi sigurno mogao mnogo vise da ti kaze nego ja, XTX je supermoto sa jednocilindricnim agregatom, jako je agilan i sa njim dobijas gro snage agregata skoro u samom startu. Odlican je za krace setnje i voznje po gradu. Za dalje voznje mislim da nije, sto su i vlasnici istih potvrdili, vibracije jednocilindricnog agregata, izlozenost vjetru usled polozaja vozaca i tako dalje... S druge strane FZ6 je naked motor koji radi mnogo mirnije sa svojim cetvorocilindricnim agregatom, dosta je nazovi miran do nekih 8-9000 RPM poslije cega se pratvara u pravi sportski motor, ima malo drugaciji polozaj vozenja, malo napadniji u odnosu na XTX, ali zato izlozenost vjetru je manja i tako dalje.

Rezime price, koji god od ova dva modela da uzemes neces se prevariti, u koliko ostanes na tome da ces voziti svega par sati dnevno u odvojenim intervalima, onda bi mozda preporucio XTX, ali u koliko se zelje promijene i u medjuvremenu shvatis da bi volio da setas na neke duze ture, onda moj glas ide za FZ6 i to mozda cak S varijantu. U svakom slucaju vjerujem da sam bio od neke pomoci.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Kakva crna Yamaha bješ od tog brenda
+1389+
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

E sad ste ga zbunili skroz. :lol: :lol: :lol:
Svi koji kupuju prvi motor ili skuter kazu. "A necu ja nego samo kroz grad sat dva" a onda kad sjednes i kad ti se zavuce pod kozu otiso bi na kraj svjeta da mozes.
Zato kad vec kupujesb kupi i za grad i za put FZ6, KLe,Versys...
E sad ga i ja zbunih jos vise :roll:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

.
Last edited by Bosko on 27 Sep 2012 09:16, edited 1 time in total.
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

.
Last edited by Bosko on 27 Sep 2012 09:16, edited 1 time in total.
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Bole, sprdaš li se to? Dorsoduro 6000 + dažbine, onda bolje polovni BMW, a još bolje novi pa ti ne treba nikakav savjet ni od koga.
Post Reply