Podgorica - Tolmin i okolina - jul 2016

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Podgorica - Tolmin i okolina - jul 2016

Post by poka »

fat boy wrote:Hmmmmm, ili se struk popravio na Poki :lol: :lol: :lol:
E bas ste se nauzivali :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
a nemaju oni pojma! a lijepo sam im reka ....... :mrgreen:
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Popravio ne boj se,cim se na budzet prikacio :mrgreen: :mrgreen:

4 dan,je li?!

Plan bjese poprilicno optimistican.Trebalo je da iz tolmina preko vrsica,stignemo do vilaha,pa dalje da obidjemo bled,a zatim preko ljubljane dalje za karlovac i da konacimo u Novi Grad,bosanski pogranicni grad...500 i kusur kilometara....brdtsko-planinskih puteva!ALI...ja ne bi bio ja,da nemam alternativa :) ,a alternativa je da spavamo na SLO/HR granicu,i tako skratimo "dan" za nekih 170 km.
Pobudismo poku, i put pod tockove.
S obzirom da sam ja jedan od trojice koji je vec tuda prosa,sto pomenu poka,to nije ni malo umanjilo uzivanje u voznji i prelijepoj prirodi.Usput sretosmo i neku ....ne znam kako da ih nazovem(sindikat?)...preko 100 harlijevaca,drito iz amerike :shock: prepadoh se za poku,e ce mu se ruka sasusit od javljanja :D :D
Put do kranjske gore stvarno ostavlja bez daha...mnogo dobro bilo...motorista milion!
Posle toga skoknusmo do vilaha...pratismo prugu,nadjosmo Gradski sat..preko puta bjese crkva....i tu pored louis :lol: ..bjese svega i svacega,osim onoga sto nama trebase...
Sobzirom da bjese vec kasno,nismo se puno zadrzavali,popismo kafu i zapalismo ka bledu...istim putem,ali drugom trakom :lol:
Na bled kafanisanje,slikanje...lijepo mjesto nema sto,malo guzva zasmeta posle divljine iz koje dodjosmo,ali valjda tako mora...
Ceka nas dug put,pa valja dalje krenut,a krenusmo za kranj,ljubljanu...
E sad stizemo do nevenove navigacije,pomenute na pocetku price..bilo je dosta anegdota sa navigacijama,pa evo jedne :) Ja nisam imao navigaciju,nego sam koristio tablet i OruxMaps,koji je funkcionisao savrseno,jedini problem je bila pozicija tableta na tank torbu,ispod onoga providnog najlona...sto li je...i poprilicna je zajebancija pratit,jer moram skroz glavu da spustim...bilo je tu bliskih susreta sa autima,prelaska na drugu traku ...ali se najvise okinuh u karlovac kad imah cojeka na pjesacki pokupit :hand: E zbog toga,stavismo se u ruke nevenove navigejsn.Nakon krace konsultacije da se zaobidje ljubljana,iskoci na ekran put,poce kisica i mozemo da krenemo :mrgreen: Vozimo mi tako i primakosmo se ljubljani...pocinju i prva skretanja sa glavnog puta za obilazenje,kako i treba,ali problem je sto zaobilazimo ljubljanu sjeverno,a mi treba juzno posle da idemo :think: Na sledece semofore,pitam nevena jesmo li na dobrom putu,kaze,sve je kako navigacija nalaze...aj dobro....i tako vozi,vozi,vozi...vidim ne mijenjamo pravac..a majku mu,poka rece ljubljana je mala...
Upalih tablet da vidim dje smo...sunce ti zarko,blize madjarskoj nego ljubljani :lol:
Preticem do nevena,i kazem mu da smo je dobro zaobisli,i da bi trebali skrenut juzno nedje..kaze,pa evo pogledaj,sad skrecemo...aha,ok,vozi...odgovorih mu,ali ipak ostavih tablet upaljen :mrgreen: ....vozi,vozi,vozi...prestaje magistrala,pogledam mapu i odzumiram,kad vidjeh posle nekih 30 km puta,da je dalje nema...slijep put :lol: ...
Dadoh gas,al ga stigni majcin sine,jos put KLIZAV!..sviraj,zalud...
Uvatih ga nekako i rekog da smo na slijepi put,neven kaze,nemoguce evo pogledaj...ja pogledah,tamo nekakve linije :lol: i neka smijesna kilometraza do granice,a imali smo 100 km minimum! :)
Malo se vratismo,i spojismo nekim putevima na magistralu sto ide uz auto-put,dje smo davno trebali da budemo :)
Izubili smo dosta vremena,jos nas kisa pratila,ali se dogegasmo do granice i mjesta Metlike dje nam je bio kamp za tu noc.
Kamp je mnogo dobar,uredjen,pored rijeke kopre,cak i Tesla u kamp :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

how to screenshot on windows 7
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:
Ps neka si im reka... :mrgreen:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jesam li vam reka ...... da ima još! :mrgreen:

ovaj dan nam je Vilah ponio komad vremena. i nekako ti se ne čini da ode, ali opet iscuri! to definitivno nije ništa promijenilo. naravno ni to što smo iz vilaha mogli lagano kroz tunjel do SLO da nam Neven nije naštelova navigaciju na Piči Miško mod! :mrgreen:
da ponovim, bješe odlično odavde gledano. samo sa masu popizdio kad smo se vozali oko cijelog Bleda!!! :shock: puni krug ljudi! i naravno onda moja mudra glava skrene pogrešno prema Bohinju! :mrgreen:

u Austriji smo kafenisali u nekom usput kafeu, ali mi se svidio!

Imageimage upload no limit

Imagepost images

odavde nazad istim putem!

Imageimag

Imagehow to do a screen shot

Imagefree photo hosting
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

i kako rekoh na Bled, pa oko Bleda, pa u neki kafić, pa im je onda doša neki drug njihov! :mrgreen:

Imagefree upload

tu kafa ovo ono, i za Metliku!
tu idemo u kamp koji me potpuno oduševio! fenomenalno mjesto! kasno smo stigli, noć je bila kad smo šatore razapeli. i pada je kiša. ali ujutro smo viđeli sve.

Imagefree picture upload

ne znam jesu li vam pričali, a nisu znam! ali svako jutro ih je čekala strašna kafa kad ustanu iz šatora! ali svako jutro sam im kafu kuva i to strašnu! meni nije bila ka njima! pomenuli me nisu :!: jesu li :?:

Imagewindows screenshot

viđite kamp!

Imageadult photo hosting

Imageupload images free

Imageimage hosting adult

Imageimage upload no ads
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

kako su ove zadnje slike kampa već novi dan, nećemo odmrat!

iz ovog prelijepo kampa, uz odlično spavanje (makar ja) idemo ka Vlašiću. to je neka turistička ture agencije iz Danilovgrada, i mogu vam reć nije uopšte loše. :mrgreen: ide se preko Kozare! kad sam to čuo duplo mi je ovaj cijeli izlet bio miliji od samog starta! 8-) top!

znači idemo na Kozaru!
ko ne zna koliko i zašto je značajna, ne bih pojašnjavao. :mrgreen:

naravno prva odrednica Karlovac u HR. lijep je to grad. meni se makar dopao. kafenisanje i doručak. mada se mogu obić i muzeji, no nismo imali patike za to! ;)
za sve nas, napomena, Karlovac je slavio 437 godina postojanja na 13.07.! :clap:

Imageimage hosting 30 mb

znači na jedan od najznačajnijih datuma crnogorske istorije, je i rođendan grada Karlovca. eto .....
dalje se išlo nekim pomalo smornim putem kroz Hrvatsku. nekako je taj kraj djelovao siromašno i tužno. ili sam ja makar tako doživio. nije cijeli, ali opet. :?
držala me misao da idemo na Kozaru!!!!! tamo nas čeka uživanje! Vedža je obeća! :mrgreen:

Imageimage upload

do granice sa BIH nisam pravio nešto slika. nije ni bilo za slikanje baš. uglavnom, ulazimo u Bosnu na Novi Grad, na samom ulazu ludilo! Vedža će vam pričat! :lol: i idemo odma dalje ka današnjoj avanturi.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

KOZARA!!!!

vrijeme oblačno, ka da oće kiša, a i ka da neće! krećemo nekim makadamskim putem koji je lagan za vožnju skroz. put i raskrsnice na njemu naravno nisu obilježeni. ali zato je Vedža bio zadužen.

Imagephoto hosting

dođemo tako do nekih kuća, i vidi Vedža da nije tuda. greška. vraćamo se. kad veli čojek iz kuće ne tamo no ovamo. veli njemu Vedža nije jadan. ovaj opet nije no se morate vratit pa desno, pa lijevo pa ovamo pa onamo. veli njemu Vežda nije jadan može ovuda. pređemo jedno brdo, pa niza stranu pa kroz šumu, i eto onda malo kroz potok, i eto ga! veli ovaj čojek njemu ne možete vi sa vašim motorima tuda proć! :o :o :o :o :o :o :o :o kako ga je pogodio i uvrijedio, da ste viđeli! samo nas je pogleda, i ode! :arrow: :arrow: nismo radi Nevena htjeli da ulazimo u neku raspravu sa ovim čojekom što ne zna kuda sve ovi motori mogu proć! ja ne mogu, ali motori mogu! :)
no kako rekoh radi Nevena, nismo šćeli ulazit u raspravu! on ima navigaciju! :mrgreen:
našli smo ovaj spomenik. slika sam ga samo sa jedne strane. ova druga nije za pomen! :x

Imageadult image

Imageimage upload no limit

Imageonline photo storage

spomenik je bio skorije obnovljen. mislim nakon 90', tako da je imao svoj osobenosti! :cry:
mi idemo dalje nekim putem koji je Vedža odabra. i bilo je odlično!
evo ga gadžet man! :)

Imageimage hosting 10mb limit

evo ga The Navigator! :D

Imageimage upload

idemo dalje. više nego zadovljni putem, šumom, terenom! sve je bilo odlično!

Imagehow to screenshot on windows 7

Imageimage hosting services

Imageimage hosting over 2mb

osmjeh, zadovoljstvo, meračenje, uživanje, uzbuđenje je bilo na nivou! :) sve je bilo fenomealno. ovđe imam i snimak koji vam ovom prilikom svanično obećavam. ne znam kad ali oće bit. sve je dokumentovano, samo da nađem kameru! :mrgreen:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

KOZARA!

Imageuploading images

Imagehow to do a screen shot

totalno ludilo! ovđe nam je svima bilo zvek! vadi se selfi! i idemo opaaa opaaaa

Imageupload image free

Imageupload photos

Imagejpg images

Imagewindows screenshot

Imagephoto share
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

ode Vedža u šumu! :mrgreen:

imam slika nije da nemam. i ka što vidite nije mi ih žaa podijelit sa vama. ali mala sam maca za Mračnoga!!!! :hand: što taj čojek radi sa fotografiju! što je spreman da preduzme za dobrobit facebook-a!!!! :o pa vi pojma nemate. neću ni da pominjem velki i presveti Viber!!!! :shock: :shock: :shock:
ništa ne znate! ludilo! po cijeli dan je bilo ovako!

Imageupload picture

Imageprint screen windows xp

a reko li vam Vedža je u šumu! :mrgreen:

Imageimgurl
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

Imageupload pics

Imageimage hosting 10mb limit