ŠPANSKA SELA

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: ŠPANSKA SELA

Post by NikGold »

oDLICNOO
kad ti je rodjendan da ti kupim 3 unutrasnje gume
+1389+
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

bolje museve da stavi, nesto mu unutrasnje ne drze :D
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

:D 02.05., svake godine. i kupujete bilo čega valjaće sve! :)
dako neće više! :)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Brod se usunja u luku,i nestrpljivo cekamo da zajasemo kavalje i iskrcamo,jer nam je posle 20 h plovidbe bilo... :oops:
Malo lijevo,malo desno,izadjosmo iz luke i drito u centar grada banusmo!
Naravno svidje nam se barselona odma,i dogovorismo se da se malo provozamo..onako bez cilja,pa onda da peglamo za grad lleidu,nekih 140 km odatle,dje smo imali smjestaj za tu noc.Do tog grada je nesto poput autoputa,da nismo brigali koliko ce nam trebat vremena.
Kroz grad bjese smijesna scena,ocemo da izadjemo na autoput,i treba mi neko skretanje lijevo da bi se uopste primakli nekoj petlji,ali koliko god da vozimo,svako skretanje na raskrsnicu lijevo je zabranjeno.Pokusam desno,pa opet desno da napravim krug...ali sad tamo ne moze desno.i onda crem de la crem,moje skretanje u pogresni smjer na bulevar sa bar 6 traka,i policijska patrola prva u red za zeleno :lol: .ali samo upalise rotaciju i pokazase rukom kroz prozor da se vracem nazad. :dance:
Na kraju sage,izadjosmo na autoput,i krenusmo u pravom pravcu,a ja se smijem kao blesav izpod kacige.
U ljeidu prespavasmo u hotel kraljica izabela,poki se ne svidje meni bjese bas prijatan hotel,motori na sigurno,wifi,i soba 20 e...sto vise.
Dobra strana ovoga hotela bjese i ta sto sjutra dan cemo konacno probat makadam spanski,a ruta off roada koju vozimo taj dan bjese na 3 km od hotela.
Da sve ne bude savrseno,postarala se kisa koja je to jutro rominjala.Odlucismo i da rastavimo rezervoar na ovu ktm mlataru,jer od kad krenusmo iz cg,gorivo mu ide samo iz jednoga rezervoara,pa mu je autonomija nekih 140 km.Kako sve bjese ispravno,a nista ne radi,samo ga sastavismo i ponadasmo da ce mozda radit.
Kisa je u medjuvremenu pojacala,ali nekako se ponadasmo da ce to proc,i odlucismo da se drzimo plana za taj dan,a to je da posle nekih 150 km makadama i 50tak asfalta,stignemo u saragosu.
Na sami pocetak,uvidjeh savrsenstvo od makadama,soder kao sublerom mjeren,idealne velicine da ovoj mojoj tegiji dozvoli kontrolisani slajding po krivinama.Koncetraciju odrzavase zecevi,na koje smo nailazili svakih 200-300 m dje pretrce nam put,a uz fenomenalnu okolinu,kez bjese od uva do uva.
Kako sam ja navigator puta,telefon sam koristio kao navigaciju pa nemam nazalost slika doga dijela,a bogami i za mnoga druga mjesta ostadoh zakinut...
E onda nailazi dio puta koji nam napravi veliku pometnju...GLINA!
Na taj dio bar u pocetku,mogasmo da vozimo,polako,ali prolazimo.Medjutim,kako je kisa sve vise padala put je postao nemoguc,a mi vec omakli dosta - zamka je postavljena!
klizavo,klizavo,klizavo..u mjesto se ne moze stojat!
KAko vidjeh da ce tenera stat jos za koji metar,pokusah te zadnje izdanke inercije da iskoristim da odem van puta dje je neko nisko rastinje,i tu uvidjeh da je trakcija mnooogo bolja..ipak ima nade za nas,pomislih!
Naravno,poka je u medjuvremenu nesto iza pada,zaglavljiva se o jadu cinio...
Pokito...dalje je suludo ic...idemo nazad bate...ako mognemo...
Zalosno pogledah nasu ne sudjenu rutu...zec opet bjese na put,ali ovaj stojase i kao da mi se ruga dje ne dodjoh sa xrom da to sve na zadnji preskoci!
I povratak nazad do najblizeg asfalta nije protekao lako.Kompanjon mi je panujo,razvalio usput kofer bocni,a nesto kasnije se i blatobran napuni blata do te mjere da je puka.malo ga zajebavah da mu je blatobran isto smece ka sa nove afrike(pardon,novog dominatora),a ostalo ni za smece nije.
Ali stigosmo nekako do kraljice izabele,simbola ujedinjene spanije! :lol:
Odlucismo da opet tu prekonacimo i malo se udostojimo,jer je bitka zaista bila teska.

Image
gif image host
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Svaka cast! Avantura prava ono plan je da nema plana, samo bucate. Vrh!
Ali brate...ubi te guma oganj u nju, ni da je kesa iz Lakovica da tako cesto puca pas joj jeba mater..

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
marinero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozim

Post by marinero »

Momci, bravo vam ga obojici za interesantan i drugaciji putopis! Ipak je trebalo dobaciti do Espanje...
Ajd sad zavrsite ovo i dajte neki rezime svega... Je li ispunilo ocekivanja, da li bi i drugima preporucili
da pokusaju, jos kakve cakice i tako... :roll:
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
advbiker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS Adventure

Post by advbiker »

marinero wrote:Momci, bravo vam ga obojici za interesantan i drugaciji putopis! Ipak je trebalo dobaciti do Espanje...
Ajd sad zavrsite ovo i dajte neki rezime svega... Je li ispunilo ocekivanja, da li bi i drugima preporucili
slažem se s Raletom, imam u planu Espanju, dobro dođu dodatne inf. :)
Tižu
Žutalj
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

marinero wrote:Momci, bravo vam ga obojici za interesantan i drugaciji putopis! Ipak je trebalo dobaciti do Espanje...
ima Rale naravno! po mom mišljenju svako putovanje ima smisla bilo đe i bilo kako, pa i ono najgluplje ili najlošije. :)
što se Španije tiče fenomenalna. to sam napisa za svaku zemlju u koju sam bio do sad :D
nije skupo. ne mogu reć da je džabe ali nies kupo. onda ima nas masu kojim a je žaa ili je malo vozit se samo 5 dana ili 3 tamo itd. meni je i to neki nazovi luksuz kako je trenutno. tako da sam više nego zadvojan cijelim putovanje! a španija, velika i raznolika ili mislim da sam samo jednu mrvicu više vidio od vas koji još niste bili. :) tako da u nekoliko odlazaka tamo možda budem zna nešto više. naravno to sve mogu tek kad porastem. ;)

ne znam što bi vi moga reć dodatno, a ako nešto konkretno koga zanima pitajte. ako budem znava će vi reknem ;)

p.s. ima kurvi! ne budete stidljivi! :mrgreen:
advbiker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS Adventure

Post by advbiker »

poka wrote:
ima Rale naravno! po mom mišljenju svako putovanje ima smisla bilo đe i bilo kako, pa i ono najgluplje ili najlošije. :)
što se Španije tiče fenomenalna. to sam napisa za svaku zemlju u koju sam bio do sad :D
nije skupo. ne mogu reć da je džabe ali nies kupo. onda ima nas masu kojim a je žaa ili je malo vozit se samo 5 dana ili 3 tamo itd. meni je i to neki nazovi luksuz kako je trenutno. tako da sam više nego zadvojan cijelim putovanje! a španija, velika i raznolika ili mislim da sam samo jednu mrvicu više vidio od vas koji još niste bili. :) tako da u nekoliko odlazaka tamo možda budem zna nešto više. naravno to sve mogu tek kad porastem. ;)

ne znam što bi vi moga reć dodatno, a ako nešto konkretno koga zanima pitajte. ako budem znava će vi reknem ;)

p.s. ima kurvi! ne budete stidljivi! :mrgreen:
Image
Tižu
Žutalj
Post Reply