Prasinjanje 2010-2080...Dr. Mracni corner

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Pocelo prasinjanje 2010

Post by DrMracni »

Gasho wrote:Ne objasni dje je to bilo zahtjevno i tesko...

preko Pleca :D (Boricje - Trsa)
put je katastrofa, voda ga ja nosila ko zna koliko puta... duboki pijesak sa rupama a dobar je uspon... ali ce ubrzo cijeli biti asfaltiran jer su vec poceli radovi...
nazalost... (kad ovo rekoh jednom mjestaninu cudno me je pogledao)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

ol da ti pitam da das fzn za xtr
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Trsa u jednoj lekciji

http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

evo kako mi prljavi endurasi "ispijamo kafe po kaficima" kad je lijep dan

malo se dokopamo makadama i neke rostiljske kobasice i sta ces bolje
mozda bude i snimak, sve zavisi koliko cu biti lijen :mrgreen:

Planinarski dom "Javorak" je idealan za ovakve manifestacije :)
sve vec pripremljeno za rostilj samo treba doci

xtr :clap:

Image

Zoran je vec zarazen do kraja

Image

Image

Image

Image

Image

Image

NikGold sa novom spravom Wr450F uhhhhhh... uhhhh... uuhhh... eto tako ide

Image

Image

Image

Image

Image

za 5e definitvno nema bolje zabave
naravno ako vec imate sve ostalo, tako da... sta cekate? 8-)
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Dobro mene je koštalo 10e :mrgreen: , fenomenalan dan 215 km na satu od toga pola makadama. Meni je bilo malo vožnje sa NK ekipom pa sam se vratio preko Župe-zabran Kralja Nikole-Prekornica-Ponikvica -Vukotica-Piperi-PG.
Naučih koja je razlika između sm i kros blatobrana,i vidjeh koja je razlika na istom terenu sa ttr600 , wr250 i wr450.
+1389+
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

NikGold,Dr., sad kad ste se fino navozali ajde da me $etujete...Imam iskustva sa cestovnim motorima,a sa off road - nikakve. Posto sam veliki LJUBIMAC PRIRODE( sto bi rekli ovi od Vasove ciste krvi :D ), teziste( bespovratno) prebacam na off road. Sad,treba vidjeti koji motor? Moze li XTR da odgovori izazovu? Je li prevelik,pretezak?
14:23
tref
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM superenduro 950 R HUSQVARNA 510R

Post by tref »

a nek je sa srecom nova makina,jesu li ovo pocele pripreme za enduromaniju za iducu godinu :)
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

tref wrote:a nek je sa srecom nova makina,jesu li ovo pocele pripreme za enduromaniju za iducu godinu :)

Ako ti budes davao casove i tukao lenjirom kad neslusamo :mrgreen: onda mozda a ovako samo balim uz oni jutube
bandit4ever wrote:NikGold,Dr., sad kad ste se fino navozali ajde da me $etujete...Imam iskustva sa cestovnim motorima,a sa off road - nikakve. Posto sam veliki LJUBIMAC PRIRODE( sto bi rekli ovi od Vasove ciste krvi :D ), teziste( bespovratno) prebacam na off road. Sad,treba vidjeti koji motor? Moze li XTR da odgovori izazovu? Je li prevelik,pretezak?
DRMR ga je vozio ovoj voznji. Univerzalan motor , moze sve i asfalt i makadam ali nidje nije dobar. Premda sa dobrim gumama skoro svudje ce izac ali ako se zaglavis u kakvom blatu ili zestokoj uzbrdici sjedi i placi sem ako nemas 2m i 125kg cistih misica. Za teren je puuuno bolji ttr 600 koga sam imao ali i on je tezak .U ovoj zabavi najbitnija stvar je masa motora ostalo je sve manje bitno . poz
+1389+
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

DRMR ga je vozio ovoj voznji. Univerzalan motor , moze sve i asfalt i makadam ali nidje nije dobar. Premda sa dobrim gumama skoro svudje ce izac ali ako se zaglavis u kakvom blatu ili zestokoj uzbrdici sjedi i placi sem ako nemas 2m i 125kg cistih misica. Za teren je puuuno bolji ttr 600 koga sam imao ali i on je tezak .U ovoj zabavi najbitnija stvar je masa motora ostalo je sve manje bitno . poz[/quote]

Vidju da JU JE DRMR vozio...Uprav me i zanima gornja granica tezine, jerbo sam i ja potezak. Nemam 2 m,sto jes-jes,a ovo za kilazu...paaa,tuda sam nedje :)...Mjerkao sam tvoju TTR ,ali kako sam trenutno u inozemstvu,ne ide kupovina na daljinu. Hvala i pozzz.
14:23
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Brato tu do 140 kg moze , moze i peko ako si dooobar i jak vozac. Moje mislenje je da su za prosjecne vozace amatere vise nego dovoljni motori Suzuki dr350,drz400,Honda xr400. Ovo ostalo ktm exc 250,300,400,450,525,640,690 yamaha wr250,450 , honda crf 250x crf450x su ipak za naprednije vozace. Ja sam kupio wr a nisam mu dorastao i mozda necu nikad ali nisam imao izbora ovo je tako malo trziste da ne kupujes sto oces nego sto mozes.
Haj dolazi pa da se vozimo ovi Niksicani voze 5km pa zaloze vatru da rostiljaju pa opet 5km pa rostilj :D , nema tu voznje :mrgreen:
Last edited by NikGold on 07 Nov 2010 23:14, edited 1 time in total.
+1389+
Post Reply