Drugar,gume se ne kupuju za motor vec za vozačaDavid.rr wrote:Vidim dosta ima misljenja i komentara pa da pitam. Drug je kupio gsxr1000 i interesuje ga koje su mu gume najbolje za njega? 190x50 dimenzije, i koje su im cijene i dje se mogu uzet? Meni se cini ove metzeler M5, michelin power pure, bt016 i pirelli diablo rosso da su medju najboljim, samo kojim redom, koje su za ovaj motor bolje, koje su im cijene, dje uzet i tako to?
Help
M5 je dobar kompromis,fino drže,mekane su i dosta se lako ugriju.
Power pure je skroz neobična guma,odlično drži ali nije za svakoga jer je različite izrade od ostalih pa se prednji kraj osjeća rasterećenim što ne odgovara svakome.
BT016 je stari model,neverovatno ljepljiva guma,malkice duže se griju ali kad se ugriju drže neverovatno i jednako drže kao nove i dok im konci ne ispadnu,a konci ispadaju na 5-6 hiljada i to je najveća mana,kratko traju i na mokrome su strogi prosjek klase.
BT016 PRO je unapređena guma,sve pluseve od BT016 je nasledila i unapređena je kraćim zagrijavanjem kao i odličnim držanjem na mokrom. Navodno i duže traje ali to ćemo još vidjeti.
Za Diablo rosso vrijedi isto što i za BT016 PRO,jedino kažu da je slabija na mokrome. Iskreno,kad je mokro oduzmem gas i lagano,ne igram se pa mi to nije baš pretjerano bitan podatak,tj,više volim da se brzo ugrije i da drži.
Mislim da u prethodnim postovima imaju dobavljači i cijene ali bolje da ih kontaktirate,cijene su podložne menjanju