R1200GS vs Tiger 1050

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply

R1200GS vs Tiger 1050 vs BMW R1200R

Poll ended at 14 Apr 2011 16:36

BMW R1200GS
15
47%
Triumph Tiger 1050
12
38%
BMW R1200R
5
16%

Total votes: 32

djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: R1200GS vs Tiger 1050

Post by djodja »

DrMracni wrote:
djodja wrote:
Madza wrote:Vala ga ovaj drug junacki vozi.Ovoliku macu od motora krotit sa ovoliko umjesnosti je cisti profesionalizam!!!

Ja nisam ostrascen jednim brendom i taj brend dizat u nebo,ali ipak postoji par motora koji odskacu od svojih klasa.

GS je motor koji je nadmasio konkurenciju vec duze vrijeme i stvorio globalni trend,sto marketingom sto samim kvalitetom.Pogotovo je trend kod klijentele koja ima sredstava za takvu masinu.Dosta te klijentele 20% od njega ne iskoriste ali vazno je da lijece komplekse time sto ce reci da voze BMW-a.Ima ih takodje koji ga voze bez stednje,a ne gledaju makadama sa njim...i to pozdravljam.Veoma mali broj vlasnika GS-a ga koriste u prave svrhe!

GS je motor koji sigurno pravda svoju cijenu,mada postoje i motori koji isto muzike nude koliko i on za manje para.
Npr.Tiger je motor koji je mnogo dobar i mnogo lijep,izvise svega za Djodju povozniji od GS-a jer je malo manji.

Djodja,mislim da ces se vise pronaci u Tiger-u nego u GS-u.To je moje misljenje.
Madza u pravu si, ali kao sto ranije pomenuh, Tiger je odlican motor ali sam se ipak vise pronasao u GSu iako je malo veci i tezi. Ono veci se predpostavljam odnosi na estetiku i iskreno, za ono zasto ga ja kupujem estetika mi je sekundarna. E sad sto se tezine tice bice da malo povucem a malo i vise potegnem ali nista sto nije resivo :) Ocemo li pocinjat Space, vidis li da potreba za miskama postaje sve ozbiljnija :lol: Da li cu iskoristiti BMW u koliko ga kupim, iskreno ne znam ali jos iskrenije, da mislim da necu nikad nebih ni pomisljao na njega. Skoro zasigurno nece gledati neki off road, ali zato druga od dvije rijeci bi trebala da bude poprilicno prisutna u njegovom vokabularu. Ce da vidimo, da ga se dokopam nekako pa cete onda malo vise znati da li je bila opravdana investicija.
ne grijesi dusu druze, kolega i bajkeru :mrgreen: prepadas me sa ovakvim izjavama :naughty:
Mracni ako se odlucim za off road onda cu da se dokopam nekog crossa od 250cc a ne BMW od 250 ali kila :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Čitajući mnoge stavove ovdje, ne kužim sa čime se to ljudi zamaraju i kakove "logike" - koje to naravno NISU - prodaju pod najozbiljnija uvjerenja!!

Ne znam zbog čega ne bi netko trebao imati GS-a ako se ne misli baviti off-roadom?? Kao prvo, off-road je vrlo širok pojam - i ne podrazumijeva motocross, što je mnogima prva slika u glavi kada se spomene off-road. Dovoljno je skrenuti sa asfaltirane ceste na ugibalište koje nije asfaltirano - i već si off-road! Dovoljno je proći šumskim putem do nekog jezerceta, planinske kuće ili ljetnikovca, ili otići kamenom cesticom do plaže - sve je to off-road! Na kojemu će se GS snaći puno bolje od nekog sport-tourera kao što je moj, prepun oklopa...

Ne razumijem uopće kakove su to postavke da moraš imati motocikl za ono kako se misliš voziti, ili još preciznije - da se moraš voziti tamo gdje je netko zamislio da je "prava" namjena tog motocikla!! Ako je nekome ćeif ići sa chopperom u Saharu - tko je taj koji ima pravo prigovarati čovjeku? U Zagreb su na susret dolazili ljudi iz Slavonije, radili po 600 kilometara u oba smjera, imali suvozačicu - i to sve na Tomosu 14! Dvojica iz Rijeke su išla na put do Istambula i natrag na dva skutera Kymco od po 50 ccm - trebalo je mjesec dana, ali imaju deset puta više bajkerskog duha od onih koji bi ih prvi proglašavali ludim zbog toga, ili im htjeli savjetovati da to ipak nisu motori "iskoristivi" za takve stvari...

GS je kratica koja znači - "Gelaende-Strasse", iliti u prijevodu - "Teren-Cesta". Ljudi si ga kupe zbog te druge namjene, vožnje cijeli život po cesti, a od ove prve im treba velika prednost namijenjena za teren - a to je odličan ovjes i udobnost putovanja. Kada zbrojiš kakve su naše prosječne ceste, čak i po gradovima (u Zagrebu ima puno mjesta gdje prelazak sa jednim sportskim R-motociklom preko tramvajskih pruga nije nimalo bezopasan zadatak! - dok jedan GS samo "preplovi" preko toga, ni ne osjetiš... i sve to nema blage veze sa off-roadom!) - jasno je da bi, u ime sigurnosti prometa, trebalo i zabraniti prodaju supersport-klase, jer je ista apsolutno nepotrebna i neadekvatna za naše prilike, podneblje i ceste.

Da idemo tom logikom - što se ne prozivaju vlasnici najprodavanijih klasa, tih R-motocikala, od kojih 99% nikada nije vidjelo i neće vidjeti trkaću stazu?? Jer R-motocikli su apsolutno najgori izbor za naše ceste, R-motocikli su oni koji su zamišljeni da se voze u idealnim uvjetima i po besprijekornim brzim cestama (zbog svih svojih preciznih svojstava i minimalnog i kratkog, tvrdog ovjesa) - a ne za hvatanje curica i liječenje kompleksa od jedne do druge terase kafića.

Što to znači "iskoristiti" motocikl? Da se ide i tom logikom, prvo veliko pitanje bi bilo - zašto uopće motocikl?? Sa druge strane, zbog čega bi netko GS morao "iskorištavati" po terenu?? Čovjek jednostavno želi vrhunski kvalitetan stroj i ima novca da to plati - i hebe mu se za teren! Normalna stvar izbora, kao i svugdje u svijetu, i kao i za svaki drugi proizvod! Tko od vas ima automobil koji je točno onakav kakve su vaše potrebe? Da nije malo prejak, prevelik, prebrz ili preskup za njegov režim korištenja?? Hoćete li to priznati sami sebi? I bi li voljeli da vas netko proziva zbog toga? Koliko terenaca je ikada bilo zamazano blatom do krova??

GS nije motocikl za motocross, a ostale funkcije - offroada! - radi više negoli vrhunski, za njih je sposoban, i kao takav je opravdan izbor čak i onima koji mi glume junake avanture - kao što su Ewan i Charlie u njihovim serijalima LWR i LWD. I svatko tko želi vrhunski stroj, kvalitetan i dojmljiv - uzet će si GS/A-a, uz "sitnicu" da si to još može i priuštiti. Pa makar stajao u garaži. Čovjek ima pravo na to, i nitko ga nema pravo osuđivati zbog toga.

Od gubljenja vremena na prazne rasprave tipa "iskoristivosti" motocikla, bolje je razmišljati o potrošnji, servisima u smislu cijene i uopće servisne podrške, isplativosti kao rabljenog, prodajnoj vrijednosti rabljenog jednog dana, uporabnost i funkcionalnost motocikla obzirom na kraj gdje živiš i kuda se sve voziš... to su daleko najvažnije stvari - što ti vrijedi motocikl do čijeg prvog servisa imaš 300 ili 500 kilometara?? Ljepota je u oku promatrača, no ona nikako ne vozi motocikl... voze ga neki drugi, puno važniji faktori. I o njima treba misliti.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Probao si Tigera, no, iz tvojih postova zaključujem jedno. Kupi GS. Ako kupiš Tigera uvjek ćeš imati u glavi ono: ,,a mogao sam i GS'', a ako kupiš GS-a manje ćeš misliti na Tigera, zapravo, zaboravićeš ga kada pređeš nekih 17.876 km i vidiš da ne moraš čistiti i podmazivati lanac ...

Takav sam utisak stekao iz tvojih postova. Možda grešim, ali eto ...

P.S. da bi bio neutralan glasao sam za R 1200 R :mrgreen:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Ja biram BMW R1200R :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Imali neki lanac da se ne mora cistit? Izgubim volju za motorom kad ga moram cistit ali sreca pa me prodje kad ga ocistim :D
Glasam za BMW
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Bosko wrote:Imali neki lanac da se ne mora cistit? Izgubim volju za motorom kad ga moram cistit ali sreca pa me prodje kad ga ocistim :D
Glasam za BMW
Kad vec pitas, na mnogo sam mjesta citao da ljudi koji instaliraju Scottoiler uopste ne ciste lanac i da im se to ne odrazava na zivotni vijek, vec je zapravo duzi (ne zbog neciscenja, vec zbog Scottoiler-a) od lanca koji je "rucno" podmazivan (i ciscen).
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

Evo mogu li ja da kazen koju ric ,ako nije problem. Uvik san bija racionalan u obakvim diskusijama pa nezlin da nikoga naljutin samo da moje tipkanje bude fer i korektno.

Ja kao serviser san radija u radioni koja je bila ovlasteni servis za apriliu, Moto Guzzi i Triumph zadnjih 9 godina. Mozda san jadini sa nasih prostora koji je probao i provoza sve Triumphove modele od sredine 60-h pa na ovamo. Isto tako san ima priliku da servisiran sve generacije Tigera do 2010 godine. Tiger je sta se tice agregata u odnosu na BMW GS motor koje nemoze da se usporedi jedna sa drugin. A zasto prvo Tiger ne trosi ulje,netribaju da se steluju ventili svakih 10.000 km i aksijalni zazor na klackalicama ventila. Triumphova elektornika je daleko jednostavnije nego BMW za rad i za odrzavanje. A kad smo oko odrzavanja kod Tigera mogu slobodno da kazen da je 1050 agregat neunistiv i sta je najvaznije da se minja ulje redovo i nikada necete imati problema.

Od pre skoro misec s=dana san poceo da radin u drugoj radioni koja je ovlasteni servis za apriliu,BMW,Moto Guzzi, Husqvarna i Yamaha.
Ono sta san naucija ,a i vidija za ovih misec dana od mestra koje je Master BMW mehanicar i ima sve kurseve obuke u zadnjih 15 godina od strane BMW je da ako nemas novaca bolje da se manes BMW ako je izvan garacije. Kad kupis novi BMW i ako ga ne zakoljes malo u obrtaje da bise bolje razradija pocme da trosi ulje jer ima tvrde cilindre pa se nemoze razraditi bas najbolje. Pa trosi skoro litar ulja svakih 1.500 km. A vecina kuka ode da mrzi da podmaziva pogonski lanac,a garant niko od vas nije ima problema sa diferencijalom i nije platija da se poravi kad je motoru istekla garacija. I ja san ima visoko misljenje BMW-u i dalje iman ,ali stvari koje bi tribale biti jednostavne i da se ne razmislja kod BMW u odnosu na Tigera po meni kao serviseru su nelogicne.

E sada ko voli koju konfiguraciju agregata to je vec licna stvar i tu nemogu da solin nikome pamet :mrgreen:
Pristojan momak, al' lud u mozak
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

hvala, na informacijama iz prve ruke...
jako korisno...
je li ista situacija i sa f800gs?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Odlične informacije, hvala drugar

Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

DrMracni wrote:hvala, na informacijama iz prve ruke...
jako korisno...
je li ista situacija i sa f800gs?
F800GS ima fantastican agregat,sve sto mogu da kazen je to da voli da bali na dihtungu poklopca ventila i da mora da se obrati paznja na prazah hod sajle kvacila. Ako je zazor mali sajla se sama zategne se kadagregat ugrije i moze doci do slajfanja kvacila sta znaci NOVO kvacilo
Pristojan momak, al' lud u mozak
Post Reply