Ducati Hypermotard 796

Novosti, komentari novih i starih motora...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ducati Hypermotard 796

Post by wulfy »

Dizajn počiva na većem modelu Hypermotard 1100, no zbog manjeg motora (koji je i novi motor u Ducatijevoj ponudi) nudi i lakšu izvedbu. Sjedište ima nižu visinu, pa u kombinaciji predhodne i ove stavke očekuje se još lakše upravljanje (i kontrola). Težina motocikla je 167 kg dok je visina sjedišta 825 mm.

Motor je posve nov u Ducatijevoj ponudi. No, rađan je u najboljoj tradicionalnoj maniri. Dakle 2 cilindra u ,,L'' rasporedu, čija je zapremina 796 ccm (provrt 88 mm, hod 66 mm). Uz zadovoljavanje Euro 3 norme agregat razvija 81 KS uz 75 Nm.

Iz motora snaga se prenosi preko kvačila u ulju, uz sistem protiv proklizavanja (prilikom šaltanja u nižu brzinu).

Hypermotard 796 se nudi u tri kombinacije boja:
1. Mat crni rezervoar i kljun, crni okvir i crne felge (Dark model)
2. Mat bijeli rezervoar, mat crni kljun, crni okvir i crne felne (model na slici)
3. Crveni rezervoar, crveni kljun, crveni okvir i crne felne (kako kažu za tradicionaliste)

Prodaja počenje u Novembru 2009 i po prvim najavama cjena neće biti ,,dukatijevska''. Uz cjenu će vjerovatno uslijediti i detaljne tehničke karakteristike. Kako prodaja počinje sledećeg mjeseca to će biti vrlo brzo.

Image

Image

Image

Image

Tehnički podaci:
Motor V2
Zapremina: 796 ccm
Snaga: 81 KS pri 8.000 o/min.
Obrtni moment: 76 Nm pri 6.250 o/min.
Mjenjač: - brzina
Visina sjedišta od tla: 82,5 cm
Težina: 167 kg
Ukupno dozvoljena težina: - kg
Nosivost: - kg
Rezervoar: - litara
Maksimalna brzina: - km/h
Ubrzanje o-100km/h: - s
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Re: Ducati Hypermotard 796

Post by bu2rider »

fino izgleda nema sta...al mislim da ta cjena nece biti bas niska i pristupacna...cisto sumnjam da ce ici ispd 10000e :think:
Veljko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha mt-03!!

Post by Veljko »

Meni se nesto ne svidjaju ducatijevi hypermotardi :roll: nisu mi uopste privlacni :( (al to je samo moje misljenje :D )
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Bit ce sigurno skuplji od entry level monstera a on je malo ispod 10 000, tako da je cijenu od oko 10 000 eur realno ocekivat....
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ovo je direktni rival Dorsodoru, a sumnjam da ce od njega biti jefiniji jedan jedini cent!
I kad stojim tesko me pratiti...
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Post by OBIS »

Veljko wrote:Meni se nesto ne svidjaju ducatijevi hypermotardi :roll: nisu mi uopste privlacni :( (al to je samo moje misljenje :D )

Naravno da je to tvoje misljenje, mi ovde svi iznosimo svoje misljenje nije valjda da neko radi suprotno:-)

Jos da dodam, vjerovali ili ne, najavili su da ce motor da kosta 8000 eura (ja nevjerujem) ali nista se nezna dok ne prodje EICMA!!!
Ako to bude istina i hiper 1100 ce morat da dozivi korekciju u cijeni. Jos da vidimo zapreminu rezervoara, marku i promjer prednjih viljuski i zadnje vjesanje, dimenzije guma... ovaj motor zvuci kao dobra prilika jos ako bude oko 8500 evrica... onda ktm duke III, i dorsoduro ispadaju iz konkurencije, a pogotovo sto ce manja kilaza da kompenzuje onaj manjak od 14 konja u odnosu na 1100-icu, jedino obrtni momenat :( 75nm, ali ne pise na koliko obrtaja...

Po ovim karakteristikama cini mi se da se Hypercic razvija u dobrom pravcu, nizi sic, manja kilaza, a i cini mi se na slici da se ispod sica nazire mnogo veci rezervoara.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

to je sasvim fina cijena za ovako nesto...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Veljko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha mt-03!!

Post by Veljko »

8500 eura :think: pa dobra je to cijena :dance:
shajo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: xrv750 rd04
kawasaki 250r

Post by shajo »

hyper RETARD :)
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Nema sanse da ce biti ispod 10 000 u hr... MOzda koju stotinu eura.
Ovjes ce vjerovatno biti isti kao i kod 696, znaci ne full podesiv sprijeda, sa zada standard...

Nece se to moc mjerit sa 1100, iako bi ga volio okusit da vidim razliku, jer sam divljo na HM 1100S..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Post Reply