Problemi sa gorivom

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Problemi sa gorivom

Post by djodja »

Ekipo evo jadn sitan, ali dosadan problem.

Premda nije rijec o potrosnji ovaj put, vec o kvalitetu goriva i diznama. Desava mi se da mi se zacepi jedna a nekad vise dizni, prouzrokovajuci nepravilan zvuk a nekad i nemogucnost da se upali motor. Glavni serviser Efela mi je rekao da je problem sa gorivom, i problem se vrlo lako rijesio, privremeno...... Sve sto treba da se uradi je da se dizne cuknu nekoliko puta i sve se dovede u normalu. Identican problem mi se desio i na Pola koji ima benzinski motor i rijesio sam ga na isti nacin. Da dodam, jednom kad se to odkloni motor ostatak dana radi bezprekorno, jedino se desava kada motor odstoji nekoliko dana bez paljenja.

E sad, posto licno ne volim da moram da cukam po motoru da bi upalio:) ima li neko neki savjet kako ovo da se rijesi. Koristio sam aditiv za prociscavanje dizni i nije pomogao. Ujedno dal se ovo desava jos nekome ili sam ja jedini. Takodje moram da dodam da je motor pod garanciom, tako da je mogucnost da se povede do servisa i zamijene dizne vrlo moguca, ali reko da se savjetujem sa kolegama prvo :think: :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Problemi sa gorivom

Post by LION »

bogu fala,ja nemam nikakvih problema.mada non stop sipam gorivi SAMO na vuk petrol.inace danas mi je istekla garancija na motor.sa hrvatskog moto foruma sam citao da cesto sipaju gorivo od 100 oktana,da bi motor bolje radio i procistio se i to na ,,omv,,pumpe.......nazalost tih pumpi kod nas nema.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ja ne vozim ,,japanca'', pa i ne znam za te probleme :mrgreen:

Elem, iako ja nemam tih problema (izgleda da je Minareli agrgat izdržljiv i podnosi dosta toga) imao sam sličan na predhodnom automobilu (Alfa Romeo). Uglavnom kada sam sebe primoro da sipam benzin samo na Euro petrolu, ili ako nemam mogučnosti ne Eko (bivše JP) pumpi, problemi su nestali. Kada bih napunio rezervoar na Rokšpedu (danas Lukoil) imao sam problema, pogotovu da upalim mašinu, bilo je često i verglanja.

Izbjegavam pumpe koje nisu gore dvije navedene, mada, opet. Aprilii sipam ,,svašta'', jer kada odem van CG ko će birati pumpe.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Ichko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha aerox :)

Post by Ichko »

Problem se nemoze rijesiti za vazda, jer nam je gorivo i dalje nekvalitetno ... Jedino sto mozes da odradis je da dobro procistis dizne, tj izduvas ih na kompresoru, najbolje citav karburator/e ukoliko ih posjedujes :) Valjalo bi cesce mijenjati filtere goriva, koji nisu skupi uopste, mozes umjesto 1 staviti 2 komada kao sto sam ja odradio, sto znaci da 2 prociscava gorivo, i jos sto bi valjalo bi jednom godisnje (na pocetak sezone ukoliko motor zimi vecinom miruje) skinuti i ocistit komplet rezervoar i vakum pumpu....
To sto posle par dana jedva pali je zato sto se talog sa rezerovara skupi i "scvrsne" na dnu rezervoara i pri verglanju povuce vise "svega i svacega" nego li goriva pri cemu se zacepe dizne, tim cukanjem ne pomazes motoru jer kad ga iscukas talog prodje tj proguras ga kroz diznu i ide u cilindar gdje i svaka mrvica nanosi stetu, doduse na vecim masinama ne fatalnu, ali nije zanemarljivo nista....
2003 Yamaha Wr 450F (supermoto) - SOLD
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ja punim na jednoj privatnoj pumpi jer racunam da radnici ne smiju manipulisati sa tim, a vlasnik znam da to ne radi, tako da nemam problema...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Slican problem imam i ja, ali sa kolima. Doduse, nisam jos cukao dizne, ali jedan drugar, Maki (brat bajker, vozi GSXR ;)) drzi jako dobar servis za automobile, i pomenuo mi je da te dizne mogu da budu problem. Mada, meni se to desava kad je kisno i vlazno, pa sumnjam na kablove i jos neke stvari, ali moguce i da su dizne. Elem, Maki ima i resenje za to. Imaju nekakvu "kadicu" sa elektromagnetnotransultragiga talasima ili strujom, nisam sigurna, koji razbija necistocu koja se skuplja od loseg goriva. Jos nisam to radio, ali eto, ima i ta mogucnost.
I kad stojim tesko me pratiti...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Ovo sto ti veli Ichko, znaci isperi i produvaj to dobro i dodaj jos jedan filter na crijevo za gorivo, i mijenjaj ih svake godine... Od loseg goriva se ne moze utec'
Mozes stavit i dizne sa vecim promjerom, no bi ti trebao i propustljiviji filter vazduha, dok izduv vec imash; 8-) no treba onda to fino nashtelovat' a i potroshnja ce ti skochit'...
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Meni se to dešava na autu... Citroen C4, benzinac 1.6, kupio sam ga prije godinu dana i dosad sam dva puta imao ovaj problem sa diznama :(
Sad sam počeo sipat neki Wurth-ov aditiv za čišćenje dizni, ne znam oće li djelovat.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Imam isti problem sa autom , problem se javlja samo kod ajnšprica naravno . Usled nečistoće goriva i malo većeg sadržaja vode dolazi do blokiranja dizni .Jednom sam ih čak i skidao i prao u ultrazvučnoj kadi - bačanje para. Wurth aditiv i malo kuc -kuc po istim i eto ga rešenje a i malo po gasu pa se odčepuuuu :lol: - poz
+1389+
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

I$$$$$$$$$$$$$$$$$$................. :think:
Post Reply