savjet za vozace kros motora

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
vale-nk46
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: yamaha r6

savjet za vozace kros motora

Post by vale-nk46 »

ima li neko strucan da mi objasni kako se odrzavaju kros motor? cuo sam da ovim takmicarskim mora da se radi generalna na 8 radnih sati???? interesuje me koje se ulje sipa u njih koje se preporucuje????? i interesuje me na primer za hondu Hondu CRF 250 ona radi na mjesavinu, kako joj se pravi mjesavina koliko ulja na koliko goriva??? vjerovatno se za mjesavinu koristi dvotaktol???
i interesuje me dali je taj motor preporucljivo voziti po asfaltu?? cuo sam da na pun gas po asfaltu brzo ode u k....
molio bih strucnjake za ove motore da malo napisu o svemu ovome :)))
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: savjet za vozace kros motora

Post by NikGold »

Nisam stručnjak , kontaktiraj Trefa jer on ima ful kros i on potanko zna o tome, a reću ti što znam . Tačno je da se na tim motorima mijenjaju određeni sklopovi motora poslije određenog broja sati rada aliii ako nisi profi i takmičar to bi bilo posle par godina rada :D . Vrlo malo ljudi bi bilo kadro voziti taj motor u maximumu i to stalno - nedostatak umijeća i života , tako da amaterske vožnje i to s vremena na vrijeme servisni intervali su baš baš rijetki . Inače taj motor nije napravljen za ulicu i nemože se registrovati pa bi svakom vožnjom rizikovao da ti bude oduzet od čika u plavom , tako drž se šume i livade . Nadam se da ti nissam odmogao i ko što napisah kontaktiraj Dada trefa . poz
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: savjet za vozace kros motora

Post by DrMracni »

NikGold ti je u sustini sve rekao...
po asfaltu moze samo dok ima guma, i naravno ako nema policije...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply