moto morini corsaro 1200 veloce

Novosti, komentari novih i starih motora...
BULDOG
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: yamahu R1 2008g cveno bjelu

moto morini corsaro 1200 veloce

Post by BULDOG »

INTERESUJE ME VASE MISLJENJE O OVOM MOTORU

moto morini corsaro 1200 veloce 2007G

Image

[youtube][/youtube]Mk-Shark Tivat
GhostRiderMNE
Stoper
Stoper
Vozim: Benelli 1130 Cafe Racer

Re: moto morini corsaro 1200 veloce

Post by GhostRiderMNE »

Lici mi na onog SsangYonga sto se pravi u Shangai-u :D
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Jedan od top nakeda danasnjice, definitivno.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

jedan od motora koje bi volio da imam uz ovog postojeceg. nema drugih rijeci osim superlativa.....ima samo jednu manu. Motor se ne moze popravljati nigdje osim u fabrici.
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Slažem se sa Du-monsterom,jedan od top nakeda. Ova oprema (Rizoma,Termignoni...) mu odlično stoji,samo je po mom ukusu ipak malo preglasan. Nadam se da ćemo se uskoro i vidjeti uživo,na ovoj fotki mi se sviđa kako su felge ispale u Mg boji.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Na ovom tvom, konkretno, zlatna boja felmi mi se dopada, doduse nijansa mi se ne svidja vuce mi ne naku senf boju :) ali kad bi se dodao jos koji detalj (volan ili viljuske zlatne boje) siguran sam da bi jos bolje izgledao :)
I kad stojim tesko me pratiti...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Motor koji definitivno ima smek.Mnogo je lijep.
BULDOG
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: yamahu R1 2008g cveno bjelu

Post by BULDOG »

Space Director wrote:Na ovom tvom, konkretno, zlatna boja felmi mi se dopada, doduse nijansa mi se ne svidja vuce mi ne naku senf boju :) ali kad bi se dodao jos koji detalj (volan ili viljuske zlatne boje) siguran sam da bi jos bolje izgledao :)

nije bilo sunca boja je staro zlato mat na suncu bude puno svetlija
[youtube][/youtube]Mk-Shark Tivat
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Galiot wrote:Slažem se sa Du-monsterom,jedan od top nakeda. Ova oprema (Rizoma,Termignoni...) mu odlično stoji,samo je po mom ukusu ipak malo preglasan. .

Pazi, sigurno da je glasniji na test stolu jer ipak stoji, plus je u zatvorenoj prostoriji,a vjerovatno se i radi o komplet auspuhu, za razliku od Buldogovog koji ima Slip-on.
Po meni mozda i bolja opcija, snage mu u seriji ne manjka, a ovako je dobio posten zvuk ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Moto Morini, fabrika koja je počela sa radom 1937 godine i prvi proizvod je transportno vozilo na tri točka. Uglavnom, vrlo brzo su ubačeni u ratni program (proizvodili za vojsku). Poslije rata to je jedna od fabrika koja se prva obnovila kada i počenje izrada motocikala. Osnivač Alfonso Morini umire 1969 godine kada njegova čerka Gabriella preuzima posao. Iako je tada počela i ,,najezda'' ,,japanaca'' u to vrijeme izlaze neki od najboljih Moto Moroni proizvoda. Kasnije, tokom osomadesetih Cagiva kupuje Moto Moroni, no, pošto kupuje i Ducati Moto Moroni je prepušten umiranju te je početkom devedesetih nestao sa scene. I onda se 15 godina kasnije ponovo pojavljuje. Nova fabrika je izgrađena na lokaciji Casalecchio di Reno. Dakle, 2005 godine ova marka onovno oživljava i prvi predstavljeni model je Corsaro 1200. Corsaro je ime modela koji se proizvodio sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Ono što najviše fascinira je da je kompletan motocikl razvijen iznova, odnosno da se jedna mala obnovljena fabrika upustil u tako veliki projekat kada konkurencija prosto ,,jede''. Sam motor je dizajnirao Franco Lambertin koji ima konfiguraciju V" sa uglom između cilindara od 82 stepena. Motor je projektovan tako da radna zaprameni može varirati od 750 do 1200 ccm. Za model Corsario uzeta je najveća zapremina. Sam motor su nazvali Bialbero CorsaCorta. Ovaj motor isporučuje 123 Nm pri 6.500 o/min.

Za 2007 godinu predstavljen je model Corsaro 1200 Veloce. Kako se oslanja na model bazni model Corsaro to znači da je agregat Bialbero CorsaCorta isti i da razvija 140 KS pri 8.500 o/min. dok je obrtni moment 123 Nm. Što se vješanja tiče naprijed je Marzocchi Magnum viljuška prečnika 50 mm, naravno podesiva po svim parametrima. Nazad se nalazi Sachs amortizer takođe podsiv po svim parametrima. Kočnice su kako priliči i jednom eksluzivnom italijanu iz serije Brembo Oro, dok je izduv sa potpisom Termignoni. Što se položaja vozača tiče najuočljivija razlika u odnosu na bazno Corsario je ta što su kod modela Veloce nogostupi pomjereni više ka nazad. Odnosno sportskiji je položaj sjedenja. Naravno, kako to i priliči ovakvim modelima i grafika je drugačija u odnosu na bazni model.

Tehnički podaci za Moto Morini Corsario 1200 Veloce:

Motor: V2
Zapremina: 1.187 ccm
Snaga: 140 KS pri 8.500 o/min.
Obrtni moment: 123 Nm pri 6.500 o/min.
Mjenjač: 6 brzina
Težina spremnog za vožnju (sa svim tečnostima): 212 kg
Ukupno dozvoljena težina: 385 kg
Nosivost: 173 kg
Rezervoar: 18 l
Visina sjedišta: 83 cm
Ubrzanje do 100 km/h: 3,5 s