Du-Monster wrote:Dobro si reko Djodja..
Za mene je streetfighter power bike. Na ovom se prejapanski sjedi, previse lici na V-max, i apsolutno ne vidim potrebu ovog modela, osim zgrtanju para.
E, sad dolazimo do zakljucka, po kojem mi se sve vise cini da ce Ducati postat u moto svijetu ko Porsche u auto svijetu. Dje mozes kupit SUV diesel sa Porsche znakom, a zapravo vozis motor iz Passata i karoseriju od Tuarega....
Iako me ni jedan do sada novi model nije razocarao po kriterijma zbog kojih volim ovu marku (a opce poznati su), cini mi se da bi ovaj mogo. Jer ako se bude odlicno vozio, sportski, cemu onda streetfighter, ako bude dobar putni motor, cemu onda St4 i MTS... Ne znam, vidit cemo.
Cini mi se da je ovo odgovor na zahtjeve iskljucivo americkog trzista i jos po nekog. Sobzirom da se odustalo od "Ducati cruisera"
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/2 ... 460x0w.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; koji tek nema smisla, vjerovatno su odlucili da naprave Ducati za americke puteve ali na "spagheti" nacin i naravno poskidaju kajmak koji ih odvano ceka.
Uvjek sam mislio da kruzeri ili motori kao goldwing i sli. nemaju nikakvog smisla sve dok se nisam provozao nepreglednim ravnicarskim predjelima i svatio da na ravnim putevima ni jedan motor koji je Ducati do sad proizveo nema smisla. Vjerovatno je ovo motor koji treba da usreci sve nesretnike osudjenim da zive izmedju 4 horizonta:-)
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...