Potreban savjet drugari,
Kupio sam volan koji je podignutiji od mojeg postojećeg, mnogo je ljepši položaj na motoru sa njim. Ne mogu da uglavim kontrole doduše, sve je maksimalno kratko.
Treba da produžim
1. žice od prekidača
2. Sajlu od gasa i sauh-a
3. Hidraulični vod od kočnice i hidraulični vod od kvačila
za žice nije problem, ali mi je potrebna pomoć oko stavki 2 i 3, kako se to radi.
Moje pitanje, da li se sajle mogu produžiti, neko mi je pominjao da probam kod tahografa
Gdje se nabavljaju ovi hidraulični vodovi, kao i krajevi za njih.
Eto toliko,
Pozdrav
Pomoć oko produžavanja sajli i kočnica
- Slowhand
- Silovatelj krivina

- Vozim: Honda CB1000 Big1
Pomoć oko produžavanja sajli i kočnica
A gdje ide ovaj put.......
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Re: Pomoć oko produžavanja sajli i kočnica
Pancirna crijeva možeš u BG boban sajle a ako nisu pancirna može se i kod nas uradit (nisam siguran ovi naši rade li pancirna). Sajla gasa i sauha Kod NeŠa Perovića-Taxograf servis 100m prije komanskog mosta
+1389+
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
Kod izrade crijeva jako ti je bitno da unutarnji promjer cijevi bude isti U slučaju da je širi može ti se dogoditi da ne radi hidraulika kako trebaBtw kolika ti dužina treba i kakvi su ti prikljuci
- Markenzi Pg
- Grijač guma

- Vozim: Husqvarna SM610
Za sajle ti je najlakshe,Uradish nove iste debljine...a za hidrulike vec ne znam,uglavnom teze.Samo ja nebih radio nikad toliki posao,da pogotovo produzujesh zice 
-
vickodu
- Grijač guma

Vjerovatno cu neko vrijeme na odmor na koje ce me poslati moderatori ako ti trebaju hidraulicna crijeva Gasho ima broj pa javi preko njega koja duzina i kakvi su prikljuci
- Slowhand
- Silovatelj krivina

Izvrsno, hvala za tahografa, nisu pancirna, već obična crijevaNikGold wrote:Pancirna crijeva možeš u BG boban sajle a ako nisu pancirna može se i kod nas uradit (nisam siguran ovi naši rade li pancirna). Sajla gasa i sauha Kod NeŠa Perovića-Taxograf servis 100m prije komanskog mosta
Danas fotografisati i šublerom izmjeriti promjere pa ti šaljem, nije motor tu do mene, ali ima neka račva za oba crijeva negdje ispod faravickodu wrote:Kod izrade crijeva jako ti je bitno da unutarnji promjer cijevi bude isti U slučaju da je širi može ti se dogoditi da ne radi hidraulika kako trebaBtw kolika ti dužina treba i kakvi su ti prikljuci
Nećer, nećeš.... drugar naš, javljam ti se, pošalji ako možeš broj na PMvickodu wrote:Vjerovatno cu neko vrijeme na odmor na koje ce me poslati moderatori ako ti trebaju hidraulicna crijeva Gasho ima broj pa javi preko njega koja duzina i kakvi su prikljuci
-
vickodu
- Grijač guma

Ok kad premjeris javi
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Znam covjeka koji pravi crijeva visokog pritiska za bagere, kamione ,autobuse .Covijek ima firmu na Zlatici i mislim da bi on to mogao kvalitetno odraditi . poz
+1389+
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Upravo sam htio da ti kazem za toga na zlaticu. Evo ti broj telefona: 069 023 707 Ivanovic. Mozes njega pitat radi li ta crijeva za motore.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- Slowhand
- Silovatelj krivina

Super, hvalamexiko wrote:Upravo sam htio da ti kazem za toga na zlaticu. Evo ti broj telefona: 069 023 707 Ivanovic. Mozes njega pitat radi li ta crijeva za motore.