Mutazu Koferi

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Mutazu Koferi

Post by Sledgehammer »

http://www.mutazu.com/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Već sam i prije nailazio na slike i stranice ove tvrtke iz Kalifornije, Mutazu, a uz pomalo pomaknut dizajn (koji je meni OK), čujem preko nekih stranih testova da i kvaliteta odgovara, a i cijena je naspram ostalih u klasi - vrlo povoljna.

Mene interesira ovo sa naslonom:

http://www.mutazu.com/products.php?s=pr ... G_0294.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima li netko iskustva sa istima, mogućnosti ili ideje kako ih nabaviti bez tako skupih poštarina (http://www.mutazu.com/about.php" onclick="window.open(this.href);return false;)? Kako vam se čine? Ide netko tako skoro u Kaliforniju da donese koji?
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Re: Mutazu Koferi

Post by Hogar »

Image

Nema sta, pravi policijski :D

Koliko vidjeh na kratak pogled, dizajn im vise odgovara chopper-ima i custom-ima nego ostalim klasama motora, al opet, o ukusima se ne vrijedi raspravljati :D

Postarina im jeste malo skupa, al valjda zbog vecih gabarita. Ja sam narucivao iz SAD neke plastike za kola, nije bilo ni priblizno ovoj cijeni.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Hogar wrote:Image

Nema sta, pravi policijski :D

Koliko vidjeh na kratak pogled, dizajn im vise odgovara chopper-ima i custom-ima nego ostalim klasama motora, al opet, o ukusima se ne vrijedi raspravljati :D

Postarina im jeste malo skupa, al valjda zbog vecih gabarita. Ja sam narucivao iz SAD neke plastike za kola, nije bilo ni priblizno ovoj cijeni.
Nije policijski nego MILICAJSKI , vidis li mu oznaku "M" :mrgreen:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

hahaha.... :mrgreen:
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Da, ponuda Mutazua je većinom orijentirana na custom/chopper motocikle, jer je to standard u Americi (što zbog tradicije, što zbog zakonskih caka...). No svejedno volim malo neuobičajene dizajne, atraktivnosti ne nedostaje, boja mi paše uz plavi BMW, a najviše je dobitak u bogatom naslonjaču za ženu, koja mi već pamet popila sa time...

Kofer sa naslonjačem, baznom pločom i dostavom je cca 280 dolara, što je i opet, za tu razinu opreme, vrlo, vrlo povoljno... mislim, kada kažem oprema, moram reći i da ova lampa gore radi - kao štop-svjetlo, a ove bočne isto rade - kao žmigavci... jedino me malo hebe što je stvarno čudno imati Mercedes kofer na BMW motociklu...-
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Sledge ,

izgled - neznam , drugcije - definitivno

to da bi zena uzivala ? , ja mojoj ni nesmem da pokazem ove slike ...

A sto se postarine tice ? ima vec neko vreme od kad su poludeli sa tim troskovima , ja trazio neke spahtle za mog rodaka iz Crne Gore , mogu da stanu u kovertu , traze 44 dolara do Engleske ???
Mada sve da i neko naruci za tebe u Americi , dok plati lokalnu postarinu i posle posalje tebi , nece mnogo jeftinije izaci ... nazalost
vickodu
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: 1190 adv

Post by vickodu »

Meni je jako ruzan ali o ukusima se ne raspravlja .Mene vise brine sto sam poprilicno siguran da je to kofer proizveden u Kini Oni se bas i nisu proslavili sa kvalitetom plastike Kljuc ,sistem hvatanja ,sarafi ,sajbe sve je indenticno kao kod kineskih kofera Ako je to ono sto mislim nebi ga proporucio nikome a narucito da se netko nasljanja na njega Ni cijena mu nije mala s obzirom da se moze novi givi maxia 52litre sa naslonom i dodatnim stop svjetlima moze uzeti za 190eur
Izmedu ostalog cinimi se da se ovaj kofer ne moze skidati nego da se zavija direktno za motor sto je po meni veliki nedostatak u odnosu na givi
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Što se tiče mjesta proizvodnje - Kina - sve da je to istina, to opet ništa ne znači. Mislim da smo to već par puta razjasnili. Nije bitna zemlja proizvodnje - jer postoji kineska, i "kineska" roba. Prva je ona koja je svojim idejama, metodama, materijalima i proizvodnjom rezultat rada kineskih ljudi, nešto kao njihova marka, njihov proizvod u doslovnom smislu. Druga je ona koju su proizvele kineske ruke na teritoriju Kine - no tu svaka sličnost prestaje, jer je sva prethodna pamet, rješenja, ideje itd itd - proizvod nekog drugog, koji postavlja standarde i pravila. Tako se danas i najlošija i najkvalitetnija roba proizvodi baš u Kini - oni koji znaju napraviti satelit i raketu koja ga nosi, sigurno imaju znanja i za jedan plastični lakirani kofer za motocikl.

Lako moguće da si u pravu, jer na internetu ima različitih mišljenja o njima - ima ih koji su oduševljeni, čude se visokoj kvaliteti, ima ih i koji su im kofer nazvali govnom koje ništa ne valja. Neki vlasnici Yamaha choppera tvrde da su ti koferi gotovo iste kvalitete kao i original Yamahini, no ipak su čak 8x jeftiniji - što je ogromna razlika. No glavnina prigovora tiče se njihove neobjektivne reklame - jedan vlasnik veli da se reklamiraju kao da su veličine topcasa Electre Glide, a on veli da taj Mutazu skine i stavi u taj isti Harleyev kofer "iste" veličine i zatvori poklopac sa Mutazuom unutra kao teretom. Navode i da muljaju sa veličinom - ono što navode kao unutarnju veličinu su VANJSKE dimenzije kofera, nema veze sa stvarnim kapacitetom. Jedan je lijepo zaključio - isti su jedan korak iznad mekih torbi, osrednje razine sigurnosti, ne baš nekakve bitne kvalitete, no za tu cijenu se ista i ne gleda u detalje - što znači da onaj tko treba prave touring-kofere pogleda u neki drugi dućan.

Mislim da sam naučio dovoljno, pa za sada odustajem, jerbo kako reče vickodu - za 190 eurončića je tu i Givi sa skoro svime na sebi (osim relinga...). Pa ću ga poslušati.
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Sto se tice proizvodnje, moram se sloziti sa Sledge-om. Danas je sve proizvedeno u Kini. Pitanje je samo kontrole kvaliteta... I najveci brendovi, bar kad je elektronika u pitanju, stavljaju svoje logoe na "Made in PRC", ali su ti proizvodi radjeni po njihovim specifikacijama i prolaze kroz njihove kontrole kvaliteta. Ipak, ono sto je proizvedeno u Kini, bez "pokroviteljstva" "zapadnih" brednova, ne zadovoljava ni jedno ni drugo.
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Ovo je bomba, ima VIP, ima spojler...
Post Reply