Sto sam vozio i opet cu...

Sto se sve danas vozi.....
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Sto sam vozio i opet cu...

Post by SlavkoPejovic »

Evo da stavim koju fotku od mog miljenika, spremam se uskoro da ga "sredim" i svaka pomoc bi mi dobro dosla... Naime radi se o Moto guzzi stornelo...
Zadnji put je vozen prije par godina... Ima neku neobicnu kubikazu t.j. 160 cc... Komande su na kontra strani sto ga cini specificnim za voznju... Inace motor je dosta zivahan i ide dosta dobro, mada sam imao uvjek problem guma jer su na njega namontirane gume od tomosa mopeda nije bilo moguce naci gumu u toj dimenziji...
Dogovorio sam sa majstorom kod kojeg sm i kupio motor prije 10-godina da ga mehanicki sredimo, pa mi ostaje izbor boja, gume, retrovizori....zelja mi je da zasija punim sjejem ponovo.
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Sto sam vozio i opet cu...

Post by SlavkoPejovic »

Image
Image
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Brate...oli naajiskreniji savjet od staaarog ebacha?
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ako si bas bas vezan za ovaj motor podrzavam u suprotnom ne. poz
+1389+
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dobar motor, dobro izgleda, mogao bi da se sredi da opet bude kao nov. Trebace dosta rada i strpljenja oko svakog detalja. Ja mislim da bi trebalo hromirati upravljac,retrovizore, drzac kilometar sata, opruge zadnjih amortizera, auspuh, ispolirati sve aluminijske djelove, lakirati ga u dvije boje, odabrati neku dobru kombinaciju boja i malo ga prosarati. Obavezno uraditi natpis Moto Guzzi sa znakom na rezervaru i stornelo 160 cc na kutiji za alat. Ovako bih ja uradio da je moj motor. Rijedak je motor, mozda jedini u CG, pa bi ga trebalo dobro uraditi.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

jovan wrote:Dobar motor, dobro izgleda, mogao bi da se sredi da opet bude kao nov. Trebace dosta rada i strpljenja oko svakog detalja. Ja mislim da bi trebalo hromirati upravljac,retrovizore, drzac kilometar sata, opruge zadnjih amortizera, auspuh, ispolirati sve aluminijske djelove, lakirati ga u dvije boje, odabrati neku dobru kombinaciju boja i malo ga prosarati. Obavezno uraditi natpis Moto Guzzi sa znakom na rezervaru i stornelo 160 cc na kutiji za alat. Ovako bih ja uradio da je moj motor. Rijedak je motor, mozda jedini u CG, pa bi ga trebalo dobro uraditi.
Tako sam i ja razmisljao, dvoumim se izmedju, crveno-bijele ili bijelo-crvene kombinacije...
Inace ima 12.6 ks i max.brzina 120km/h! Pa neka dodju, malo li je...
Inace kontakt za paljenje mu je ona rupa na svijetlu...
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dobra je kombinacija crvene i metalik srebrne boje. A i bijela moze dobro da se slozi sa crvenom. U kakvom je stanju mehanika, motor i mjenjac?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

I opet da ponovim da u moto smislu nema neku veliku vrijednost i da se ne isplati ulagati jer ćeš uložiti puno i truda i novca a nije ni prestar ni prerijedak ni cijenjem model. Sem ako ne predstavlja za tebe lično nešto specijalno u tom slučaju bi ga konzervirao u postojećem stanju. poz i u svakom slučaju srećan rad ili nerad jer je za nas sve rad pa što god činjeli ili nečinjeli :mrgreen:
+1389+
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Moja preporuka ti je da ga dovedes, ako je moguce, u fabrickom izgledu. Sve drugo je bacanje para ... ;)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Starasan motor!