Versys za DrMracnog

Novosti, komentari novih i starih motora...
Graco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KAWASAKI VERSYS

Versys za DrMracnog

Post by Graco »

Za DrMracnog i ostale koje interesuje moje misljenje o Kawasaki Versysu.Lomio sam se izmedju njega i suzukija V-stroma i pobjedio je verys zbog svog pomalo neobicnog izgleda,velika je razlika od slike do susreta snjim uzivo. Sa ovim motorom sam prosao 10000km za godinu dana kad sam ga i kupio novog.Nikakvih kvarova ili deformacija nisam primjetio. jedine mane sto se tice odrzavanja su sijalica tablice koje brzo izgori kao i saraf na ler gasu koji se vremenom od vibracija otpusta. Sto se tice voznje moram reci da je udoban jer se sjedi prirodno kao kod enduro motora mada stelovanje amortizera nisam dirao jer volim kad je motor malo tvrdji zbog krivina kod nas. Veoma je upravljiv lako mijenjas pravac iz krivine u krivinu, rakli bi vozi se kao biciklo. Vozio sam mada nisam poklonik brze voznje do 170km, pri vecim brzinama imao sam vibracije pa sam trazio problem od guma,volana i na kraju sam rjesio skidanjem kutije za stvari koju sam kupio snjim. u normalnim rezimima voznje ovo se nije desavalo. Mjenjac je mekan lako se salta i kad su velike temperature, nazalost nema pokazatelj temperature, kocnice su dobre. Za visoke ljude (ja sam 190cm) problem su pedale kao i vizir koji je nedovoljno visok pa je malo problem voziti zimi kao i brzo. Pedale se steluju pa je to lako rijesit a vizir nisam jos, od ljudi koji imaju isti problem saznao sam da ne kupijem original kawaskijev vizir jer ne pomaze bog zna koliko vec givijev koji je 20cm visi i nesto siri. To planiram u sledecem periodu da trgujem.Zamjena guma je obavezna jer se sa fabrickim ugradjenim dunlop gumama lako kliza, montirao sam bridgeston bt-16 skojima sam zadovoljan.Voznja po asvaltu je dobra dok po soderu i nije mada sa gumama za asfalt je i ocekivano. Motor je izuzetno dobar za guzve u saobracaju koje su na primorju uzasne, lako se provlacis jer je motor stabilan i u laganoj voznji. Potrosnja u nekoj normalnoj voznji ne prelazi 5l na 100km sto je i nebitno jer ti niko nemoze platit uzitak dva tocka ma koliki bili troskovi voznje. ja sam izuzetno zadovoljan mada moram priznat da nemogu biti objektivan jer je moj motor MOJ! Zadnji motor prije njega je bila aprilia pegaso 99god koja je nesto udobnija, ovo cisto da uporedim. Snaga od 68 konja meni je dovoljna jer voznja motora za mene nije trka, na malim obrtajima je izuzetno miran i lagan za voznju, tek na nekih 4000 obrtaja pocinje ono sto budi adrenalin. To je moje iskreno i skromno iskustvo i bilo sto da te interesuje pitaj. Ima ih jos po Crnoj Gori pa mozda neko i dopuni moje iskustvo.Nadam se me ljudi iz kawasakija nece tuzit, ipak sam ja samo amater!
Pozdrav!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Versys za DrMracnog

Post by DrMracni »

svaka cast na objasnjenju! hvala ;) motor mi djeluje zanimljivo... ali jos nijesam imao prilike uzivo da ga vidim.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

iz prva mi je bio namrtvo ružan, al što ga više gledam sve mi je nekako normalniji i ljepši... ali između njega i Stroma ipak bih prije Stroma uzeo. Mada Mračni, mislim da bi tebi više Versys ležao, jer je i manji i lakši... al opet, to je samo moje junačko mišljenje :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

da, meni bi versys upravo zbog toga odgovarao, jer mi strom izgleda preveliki
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
fisher
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: za sad nazalost nista

Post by fisher »

Bravo komsija!
Graco
Grijač guma
Grijač guma

Post by Graco »

Posto si komsija blizu a vidim da si zaintersovan vazda se mozemo sresti pa vdi,provaj!
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

i ja bih se prije odlucio za V-stroma,ali Versys je moderniji motor,povozni i sesni.Moze se vozit kao biciklo kroz grad,a sa malo dodatne opreme i na dalji put krenut.Konkretno za CG Versys je super izbor.Malo para,puno muzike!!!
Last edited by Madza on 23 Nov 2009 09:46, edited 1 time in total.
Graco
Grijač guma
Grijač guma

Post by Graco »

ova mat crna kombinacija je odlicna, sad sam zvao za ove bijele zmigavce u beograd jer mi ovi zuti bodu oci. kazu da nepostoje no... hajde... morat cu nedje po evropi potrazit. a sto se tice malo para dosta muzike vjerujte de jest tako. so se tice opreme fabricke kutije su male pa je ova givi kombinacija mnogo bolja
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Bas je super ovaj sivi Versys,prelijep.Kad kazem malo para,puno muzike ne mislim da je jeftin ili da je to malo zelenih.Spram konkurentnih modela,ovaj motor daje sve sto i ostali,cak i vise za par hiljada manje!!!Jedina stvar sto mene licno malo brka kod Versys-a,dok druge odusevljava je njegov far.Sav mi je motor extra uradjen i dizajniran,samo se jos ne mogu navici na njego prednji far.Sve u svemu super motor.
Last edited by Madza on 23 Nov 2009 09:47, edited 1 time in total.
Graco
Grijač guma
Grijač guma

Post by Graco »

Tu si madza potpuno u pravu, trebali su se ljudi malo potrudit oko tog fara. Malo izgleda kao da ga je neko udario macom!
Ja sam se navikao pa mi vise i nesmeta a uostalom originalan je, ne lici nikome.
Kad smo kod boje evo kako moj izgleda.
pozdrav fisherman-u, ukapirao sam ko si!!!
Post Reply