kolege iz srbije a mi?

Locked
kauboj24
Stoper
Stoper

kolege iz srbije a mi?

Post by kauboj24 »

edlog izmene zakona je prosao u skupstini,kao sto naslov kaze

STA SMO DOBILI A STA NISMO,
potrebna nam je OZBILJNA analiza i preprema za slanje novih zahteva

Posle nekoliko meseci od predaje zahteva motociklista vladi za smanjenje poreza pri registraciji, nesto je i usvojeno.

Za motore preko 1100 ccm porez je smanjen trostruko a za motore 750-1100 ccm je prepolovljen. Pri tome, za sve motore starije od 20 godina porez je smanjen takodje trostruko.

Akcija je intenzivnije pocela pocetkom godine, definisani su zahtevi, predati vladi preko nadleznog ministarstva da bi sve rezultiralo velikim, najvecim do sada skupom motociklista, kao podrska predatim zahtevima, u organizaciji MAS-a. Okupilo se, 17.aprila 2010.godine preko 1500 motora.

Dobili smo dobar medijski odjek zahvaljujuci angazovanju pojedinaca a pokazano je veliko jedinstvo u zelji da zahteve i ostvarimo.

U medjuvremenu, videvsi da nadlezni organi nisu dovoljno ozbiljno shvatili zahteve, pocela je priprema i drugog protesnog okupljanja, takodje u organizaciji MAS-a, zakazanog tri meseca kasnije, 17. jula, na kome je bilo oko 1000 motociklista.

U periodu izmedju ta dva protesta ljudi koji su ucestvovali u tome, a pri tome nisu bili clanovi klubova tj. MAS-a, osnovali su novo udruzenje Uniju motociklista Srbije, koja je okupljala bas motocikliste van klubova a u cilju rada, izmedju ostalog, i na podrsci ovim zahtevima. U tom drugom protest ucestovali smo aktivno – i u organizaciji, i u medijskoj podrsci i fizickim prisustvom.

Posle drugog protesta, Unija je prakticno sama radila na pritiscima prema medijima i nadleznim institucijama i organizaciji jednog manjeg protesta.
Cilj je bio da se na svaki nacin odrzi tenzija dok ne dodje vreme za razmatranje tih pitanja u vladi.
Unija je predala i nove zahteve, u avgustu, potpuno na liniji predhodnih ciji je podnosilac bio MAS ali sa potpunijim obrazlozenjem I jos ociglednijim primerima i jacim argumentima koji ih potkrepljuju.
Kao rezulata toga, objavljeno je vise novinskih I TV priloga u vezi sa tim, podeljeno na hiljade letaka itd.

Pocetkom novembra, kad je postalo jasno da se blizi donosenje novog budzeta i da mnogi sa kojima smo kontaktirali imaju simpatije i podrzavaju nase zahteve - pritisci su pojacani.

Zahtevi i obrazlozenje su predati jos jednom, ovaj put direktno u Skupstinu 9. i 10. novembra, gde smo dobili pristup preko jedne od poslanickih grupa, svim poslanicima, nekima direktno u ruke a nekima posredno, preko sluzbenika Skupstine. Takodje smo dobili i sansu da nekima licno objasnimo neke najdrasticnije primere visokog oporezivanja motora, kao na primeru letka koji sam sastavio, na kome se vidi da jedan motor od nepunih 10.000 evra vrednosti na vagi koja oznacava poreski sistem preteze cetiri luksuzna automobila vrednosti od preko 200.000 evra. Neki su u Skupstini pitali da nije pogresno odstampano.
( http://www.ums.rs/forum/index.php?topic ... ;topicseen" onclick="window.open(this.href);return false; )
Takodje dostavljeno je i mnogim ljudima u vladi, a direktno, uz usmeno obrazlozenje i drzavnom sekretaru u ministarstvu finansija, opet preko licnih kontakata pojedinih clanova Unije.

Cela stvar bi bila znatno laksa i verovatno bi vise bilo postignuto da su i ostala udruzenja bila aktivna kao na pocetku.

U vise razgovora nam je predocavano da zahtev nije jedinstven I da BJB/AMS ne trazi generalno smanjivanje za sve kategorije motora. Na te opaske nadleznih, nismo imali pravi odgovor, a da li je zbog toga i usvojeno parcijalno smanjenje poreza a ne za sve, tesko da cemo pouzdano saznati. Uglavnom, utisak je iz tih kontakata da se moglo postici i vise da su zahtevi bili jedinstveni, kao sto ih je podneo MAS I Unija.

U sledecim zahtevima koji ce vrlo brzo biti objavljeni, trazicemo podrsku svih. Ili da podrze ili da zajedno ucestvuju u ostvarenju. Nadamo se da hoce. Mada, mi ni u kom slucaju necemo odustati
...........................................................................................

http://www.ums.rs/forum/index.php?board=3.0" onclick="window.open(this.href);return false;

da li je vec pokrenuta neka ovakva akcija kod nas ?
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: kolege iz srbije a mi?

Post by caesar »

Jedinstvo? Djeluje kao novi SF film.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

mene samo cudi da niko bosko i tattoo nisu reagovali ;) c c c strasno , eto tolko o jedinstvu ni njih nema smanjivat rege je ekvivalentno priznat da nemas para, a to u cg je obraz okidjeni !!!!
risk,is what makes life worth living.
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Tattoo wrote:Ja da se pitam .... poskupljao bih registraciju ...kad vidim ko sve vozi motor , podigao bih je na 'iljadu !!!!
A što radi ljubomora...
Ovako pričaš jer nemaš motor. Ti bi trebao da zahtijevaš da smanje cijenu kilometra na Taxi.
Yamaha... Touching your heart
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Interesuje me da li se mora motor registrovat ako se samo gura???
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Boze Bosko kakva ti pitanja postavljas.
Ako je motor preko 500cc i ako ga guras duze od 40km , naravno da mora. Sto ti je tu nejasno ?
Yamaha... Touching your heart
Locked