Evo malo i ja da upišem moj krug, poslije skoro 2 godine apstinencije, opet se krenulo u điranje. Ovaj put smo odredili da žena i ja odradimo turu po Jevropi do kumova u Njemačku.
Krenulo se feribotom što bi Who See rekli "od Bara do Baaarija" a u Fođi smo sreli neke Italijane prijatelje koji su nam savjetovali da napravimo krug oko Pulje, što je značilo da vidimo i nacionalni park Gargano. Obzirom da smo imali ograničeno vrijeme krenuli smo u razlgedanje i tog dijela Italije ali nam se nije baš dopalo prećerano što smo viđeli. Možda sam ja i navikao na ljepotu naših nac parkova ali čim odlučim u sebi da se neđe ne bih vratio to znači da definitivno nešto tu nije štimalo... uski putevi, ne baš neka podloga, priroda tu i tamo... ali aj, vrijeđelo je viđet i proć
Ovo je katedrala u mjestu Trani, na putu od Barija do Fođe. Lijepo malo mjesto, nije loše za posjetit
Poslije toga peglamo dalje ka sjeveru ali sve istočnom obalom. Stižemo do San Marina i počinjemo da uživamo u ljepoti te male državice u kojoj je sve Tax Free, gorivo je jeftinije kao i sve stvari od same Italije. Moram napomenut da je gorivo bilo "u krv" u Italiji te da je dostizalo 1.83€ po litru... za ljekove im trebale...
San Marino čiji je najinteresantniji dio uzdignut na jednom brdu iznad samog grada. Tvrđava ogromna sa 3 glavna tornja koja se vide i s magistrale kilometrima udaljeni.
Prelijepo mjesto na koje bih se definitivno vratio.
Mala napomena: Put do tvrđave je toooooliiiiko dobar, podloga je FEEEEEENOMENALNA a krivine s ludačkim nagibom kojima čovjek prosto ne može da odoli, i što bi Wulfy reka "osmijeh od uva do uva"
Kako smo poslije San Marina nastavili ka sjeveru tako stajemo u Rimini i uživamo u malom gradiću koji izlazi na Jadransko more. Nismo se previše zadržavali i ubrzo nastavljamo lijevo za Bolonju i moram napomenut da je taj magistralni put odličan. Ako se nađete u toj oblasti slobodno zaobiđite autoput jer je magistralni odličan, nije spor i nema puno naseljenih mjesta koja bi vas usporila. Dosta kružnih tokova ali sa dobrim asfaltom koji vam ubija dokolicu
A poslije Bolonje – šlag na torti, dugo čekana Imola! Nisam mogao da je zaobiđem, al mi stražar veli „neeeema vožnje baateee“ pa sam malo prošetao stazom da me želja mine
Kako smo obišli taj dio Italije punih pluća nastavljamo ka sjeveru. Jedva čekamo Veronu i dugo planirani Gardaland. Nema kiše, nema velike gužve jer nije sezona još počela.
Verona nas je oduševila, nismo očekivali da će toliko lijep gradić da bude. Uglavnom smo u svaki grad tražili stari njegov dio, a u Italiji toga ima na tone, pa smo uživali i u starom dijelu Verone koji je prelijep. Tvrđava, arena i cijeli centar su nas oduševili
Verona