Prva pauza pada u Kolašin, da se napune neophodne količine ugljenih hidrata, prijeko potrebnih za ovaj put

. Tu nastaje i prva slika
Zatim, ide se preko rodnog mi Rožaja, dje bježeći od kiše ne stigosmo ni jednu jedinu sliku napravit

, te prvo stajanje napravismo u Novom Pazaru, kako bismo se dogovorili o nastavku rute
Tu pada dogovor da se ide preko lokalnog puta Biljanovac-Jošanička Banja-Aleksandrovac, dalje Kruševac, pa malo auto-putem, da bi kao krajnja destinacija za taj dan bio Zaječar.
Slike sa tog dijela puta:
čudna novo pazarska moda
i sami put
Kao što se po slikama vidi, od Novog Pazara do skretanja za Aleksandrovac i mjesto Brus, put je veoma dobar, priroda prelijepa, ali je posle toga stvarno mučenje za voziti, jer je put veoma loš, prepun rupa i svaki motor koji nije iz enduro bratstva mloogo pati kroz tu dionicu

.
Od skretanja sa autoputa, pa sve do Zaječara put je kao i snova, što se na donjoj slici i vidi:
to be continued...
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"