Pukla guma Keshi na putu zabljak mojkovac.

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Pukla guma Keshi na putu zabljak mojkovac.

Post by DrMracni »

Ljudi ima li ko ideju za pomoc kolegi Keshi? Tubeles guma je u pitanju.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Pukla guma Keshi na putu zabljak mojkovac.

Post by DrMracni »

DrMracni wrote:Ljudi ima li ko ideju za pomoc kolegi Keshi? Tubeles guma je u pitanju.
067 254 767 kesha
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Sređeno!
Zahvaljujući majstoru, šleperu i vulkanizeru u Mojkovcu, koji su priskočili of 19 do 23h sinoć.
Pošto me kiša oprala, pukla je guma na neki kamičak vjerovatno, i imam još jodan rez veliki.
Put uz Taru opasan.
Čudi me - dunlop trailmax d609 nova??
Hvala DrMracni, hvala poka.
Polako žuri - Festina lente
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Kako je pukla guma, jesi li je probio mozda na neki odron, od cega je jos taj jedan rez na gumi? Ako je guma puno ostecena mijenjaj je, nema veze sto je nova. Od sad sa sobom sprej za krpljenje guma, set za krpljenje tubeles guma i pumpu.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Pretpostavljam odronjeni kršić oštri. Po sredini gazne površine. I rez 15mm dug i više mm dubok pri ivici.
Kako da znam jel guma za bačit?
I đe se nabavlja i kako se koristi taj set za popravku i sprej? Ima li kakvih kompaktnih pumpi?
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Nije kamencic kad je rez tako dug.Definitivno ga je napravio ljubomoran muz one zene kod koje si se sklonio od kishe. :-)
Sprej za krpljenje mozes kupiti na svakoj benzinskoj pumpi. To je bas neshto iz seta za prvu pomoc. Svashta se izmisli.
Vidio sam na netu da su izmislili nekakav materijal isto u spreju za balansiranje tockova. Kao ubacis sadrzaj spreja u gumu zavozis motor 10 minuta i tocak je savrseno izbalansiran. Ako neko ima iskustva sa tim neka kaze rijec,dvije.
Worry less, ride more!
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Evo o cemu se radi!
https://www.bestrestproducts.com/c-100-dyna-beads.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja bih prethodno ipak balansirao tocak, jer Dyna Beads
radi kao prigusivac oscilacija. Vjerujem da bi tada bio jos bolji efekat.
U svakom slucaju vrijedi probati.
Worry less, ride more!
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Kesha wrote:Pretpostavljam odronjeni kršić oštri. Po sredini gazne površine. I rez 15mm dug i više mm dubok pri ivici.
Kako da znam jel guma za bačit?
I đe se nabavlja i kako se koristi taj set za popravku i sprej? Ima li kakvih kompaktnih pumpi?
To i nije prevelik rez, samo ako nije dubok. Ako nijesi pokidao konce kojima je guma armirana onda ta guma i nije za zamjenu. Kontrolisi da li se ostecenje vremenom povecava, pa ako primjetis da se guma na tom mjestu deformise onda je mijenjaj, ako ne onda slobodno vozi.
Sprej imas da kupis na dosta mjesta, benzinske, autodjelovi, motodjelovi, lako se koristi, imas na ambalazi uputstvo. Mana mu je sto posle odredjenog vremena izgubi pritisak, bar ovaj sto sam ja imao, pa kad ti zatreba nista od krpljenja gume i namijenjen je za sitna ostecenja.
Set za krpljenje tubeles guma sam ja kupio na pijaci za 5 eura, koristio sam ga tri puta na autu i odlicno se pokazao, cak i za dosta velika ostecenja, probio sam gumu na parce lima, rez je bio oko 5 mm i guma je uspjesno zakrpljena, vozi se vec dvadesetak dana i ne gubi pritisak. Jednostavan je za upotrebu, ima s i uz ovaj set uputstvo, da sad ne objasnjavam.
Pumpu sam isto kupio na pijaci, nesto oko 3 eura, mala, lagana pumpa od aluminijuma, dobro pumpa, original kineska, odmah sam zamijenio crijevo, nije valjalo. Koristio sam je vise puta i odlicno se pokazala.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Fala na informacijama!
To treba kupit i provježbat krpljenje :D Mada sprej za balansiranje ne kontam :shock:
Vozio sam zakrpljenu gumu Mojkovac-Bijelo Polje-Podgorica (stigao drugi :lol: ) i nije pravila probleme. Treba li da mi se to prekontroliše kako je namontirano i da nije što oštećeno.
Treba li da se balansira?!
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Kako je krpljena guma, je li skidana sa felne? Ako je skidan tocak i skidana guma, onda svakako treba sve prekontrolisati. Ako je prije skidanja gume majstor zabiljezio kako je guma tacno stajala u odnosu na felnu i vratio je na isto mjesto onda je ne treba balansirati, mada bi i to valjalo provjeriti.
Post Reply