Posto na mom Bmw-u ne postoji mjerac za gorivo, sem ventila za rezervu sa strane, a vec mi se desilo da sam dva puta ostao bez goriva , juce cak i sa otvaranjem rezerve nisam moga da ga upalim, valjda zato jer sam isao uzbrdo, interesuje me da li bi nesto ovako moglo da se ugradi?
ne znam kako je na tvoj bmw, ali na kle-a nije bilo ni lampice ni mjeraca. i nikad nisam ostao bez goriva. treba ponistavati kilometrazu sveki put kad se sipa, i na 200km ili malo manje zavisi dje ti je pumpa, sipas.
mada trebalo bi i da osjetis kad je potrosio do rezerve. kle je stuca kad se primakne gasenju. tada prebacim na rezervu i ssve 5.
po meni ti je nepotrebna ugradnja bilo cega. a sigurno moze.
Milsim da je sve te uredjaje koji se nude tesko ugradit,jer bi trebale da se rade poprilicne prepravke na rezervoar.
ja sam dosao na ideju da iskoristim bocicu vode za brisace na auto,koji ima u sebi "senzor" kad je nivo tecnosti nisko,koji bi uz sistem spojenih sudova,palio lampicu za rezervu...ali je i to komplikacije sbudzit...
ostaje ovo sto poka kaze,ili istancat osecaj kad ostaje bez goriva ili sipat pun rez. na svakih 200 km(sto je ponekad lakse rec',nego uradit) sto je u neku ruku i dobro,da ne vuce sa dna
Napunis rezervoar, vozis 200km ili malo vise, zavisi koliko imas do prve pumpe, skoro nikad se ne desi da pumpa bude bas poslije 200km voznje, obicno moras jos malo da vozis A onda napunis rezervoar i nikad neces ostati bez goriva.
Tesko je ugraditi neki od ovih mjeraca nivoa goriva sa plovkom, ima tu puno prepravke.
Ja sam na Pegasu imao samo lampicu koja je ponekad bila ćudljiva (baš čudno za Apriliu, zar ne), pa sam sipao do vrha na svakih 250km i poništavao brojač i nikad nijesam imao problema. A ako se već nešto ugrađuje, mislim da je najjednostavnije provući od račve vertikalno uz rezervoar providno crijevo. To super radi posao bez mnogo skalamerija. Već je ođe bilo pisanije o tome prošle godine.
E pa sad, to je stariji motor, nemojte da mi ga kudite zato jer nema lampicu i mjerac
...i moj pocne stucati tad mu moras otvoriti rezervu, mada mi zadnji put nije mogao upaliti ni kada sam mu otvorio rezervu , mozda zato jer sam isao uzbrdo...nista od budzenja, pratim predjene kilometre ako se ne zabrojim
Nobody wrote:E pa sad, to je stariji motor, nemojte da mi ga kudite zato jer nema lampicu i mjerac
...i moj pocne stucati tad mu moras otvoriti rezervu, mada mi zadnji put nije mogao upaliti ni kada sam mu otvorio rezervu , mozda zato jer sam isao uzbrdo...nista od budzenja, pratim predjene kilometre ako se ne zabrojim
Sent from my LG-P700 using Tapatalk
neces ne brini se! lako se navikne. ja i na motoru koji ima lapicu i nema prebacanja isto pratim.